Produsele bio, pro și contra

2

Părerea mea sinceră în legătura cu produsele bio este una negativă. Se face un adevărat tam-tam, în magazine sunt la un preț mult mare decât celelalte produse, eu nu cred în calitatea acestor produse. Mai degrabă mi se pare a fi un regres.

Dar totuși tind să mă contrazic singură sau mai degrabă sper că aceste produse să aibă mai puține E-uri. Se știe deja că fructele și legumele sunt stropite cu substanțe toxice pentru paraziți sau pentru a accelera creșterea și coacerea lor.

În schimb, sunt total împotriva obsesiei de a mânca doar produse bio. Eu consider că e important sa mâncam multe fructe, legume și carne cât mai rar. Consider de asemenea că doar atunci când mâncam fructe și legume din grădina bunicii și carne de la animalele din curte mâncam cu adevărat bio.

Nu pot să nu ma întreb cât este marketing și cât este realitate în reclamele legate de produsele bio. Produsele bio chiar ne scapă de tot ceea ce este rău? Din câte am auzit multe legume și fructe sunt sterilizate folosind radiații ionizante pentru a îmbunătății calitățile igienice. Aceasta tehnică folosita în mod intensiv pentru legumele și fructele importate din Africa și America de Sud și mai puțin intensiv pentru cele europene. Același lucru se face mai nou și cu carnea. Iar aceste informații nu sunt trecute pe nici o etichetă.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns