Ce este hipoacuzia

0

Termenul medical hipoacuz sau hiperacuzie înseamnă  afectarea auzului, o incapacitate parțială sau totală de a auzi. Această pierdere a auzului devine evidentă în multe situații de rutină: fie că sunteți într-un restaurant, mediu cu zgomot sau când familia și prietenii vă amintesc mereu că televizorul este setat prea tare.

Acum ceva timp vorbeam cu o prietenă despre problemele noastre, ca între fete. În timp ce vorbeam am observat ca se uita insistent la gura mea. Inițial am crezut că mi s-a părut dar ea continua să uite la insistent la gura mea. Nu am rezistat tentației și am întrebat-o ce se întâmplă cu ea. Printre lacrimi, mi-a povestit că de ceva timp nu mai aude și nu-i înțelege pe cei din jur.

Printre lacrimi, prietena mea mi-a povestit că de ceva timp nu aude și nu-i înțelege pe cei din jur. Ea este o fire mai temătoare și îi e frică să nu fie ceva mai grav.

Nu puteam să o las singură așa că ne-am dus la primul cabinet ORL. După medicul i-a făcut audiometrie, ne-a spus că suferă de hipoacuzie. Potrivit medicului, cauzele pot fi multiple, unele dintre ele se pot vindeca sau ameliora medicamentos sau chirurgical, altele au nevoie proteză auditivă. Acesta ne-a explicat că hipoacuzia poate fi: ușoară, moderată, severă, profundă.

Din nefericire, prietena mea suferă de hipoacuzie severă și v-a trebui să folosească o proteză auditivă. Medicul ORL-ist ne-a recomandat o clinică care să îi ofere prietenei mele auzul pierdut.

Nu mai e nevoie să vă spun că nu am lăsat-o nici de data asta singură. La clinică fost supusă unor teste pentru a i se stabili ce fel de aparat auditiv va folosi. Ea și-a ales un model mai micuț și discret. Acum este din nou o femeie fericită că poate auzi din nou.

Dacă aveți probleme cu auzul să vă prezentați cât mai urgent medicului ORL, acest lucru vă poate salva auzul. Sursa foto

 

Lasă un răspuns