Medicina pe internet. La ce riscuri ne supunem

1

Internetul este un instrument excelent, care vă pune la dispoziție tot felul de informații, inclusiv numeroase pagini medicale, dintre care multe vorbesc despre boli și simptome. Prin urmare, este foarte comun pentru orice utilizator să simtă nevoia de a afla de la sine ce se întâmplă cu ei. Dar nu este o idee bună și voi explica de ce.

Gândiți-vă când mergeți la medic și îi spuneți simptomele pe care le aveți. În mod normal, un profesionist vă va pune mai multe întrebări pentru a clarifica exact despre ce boala dvs.  De exemplu: imaginați-vă că vă doare undeva. Nu este suficient să spuneți că vă doare. Medicul vă va întreba ce fel de durere este apoi vă consultă. Potrivit experienței dumnealui vă va aplica tratamentul corespunzător.

În plus, o persoană fără studii medicale poate să confunde termenii medicali și nu poate să-și descrie în mod corespunzător simptomele reale. De exemplu, cineva ar putea crede că are o stare de anxietate, dar o examinare mai profesională poate descoperi o problemă medicală gravă, cum ar fi o problemă la inimă.

Un pericol la fel de mare este automedicina, în special  medicamentele cumpărate pe internet. Să nu uităm ca piața neagră a medicamentelor reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice. Mulți consumatori care cumpără online nu își dau seama că pot cumpăra orice altceva decât medicamentele de care au mare nevoie.

Mai nou, la modă sunt sfaturile de pe rețelele de socializare, în mod special în grupuri. Trebuie să rețineți că nu toți sunt în măsură să ofere consultanță medicală. În timp ce citiți conținutul pe internet chiar dacă poate fi util și informativ, este mai bine să discutați cu medicul înainte de a decide asupra tratamentului.

Cunoașteți mulți oameni care recurg la diagnoza medicală online? Sursă foto

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. In ceea ce priveste interenetul, trierea informatiilor este foarte importanta. Eu dupa ce am aflat de ce sufar, crede-ma ca internetul mi-a oferit mult mai multe informatii decat medicii. Fiind o afectiune rara, erau medici care doar stiau de ea din carti, si asta doar putin. In schimb pe internet am intalnit cazuri grave, iar asta m-a afectat destul de mult din punct de vedere emotional. Am avut nevoie de timp sa imi revin. In privinta medicamentelor…. daca sunt de pe site-uri pe care le stiu si de la producatori cunoscuti, atunci DA, altfel nici sa nu aud.

Lasă un răspuns