O persoană pe care am admirat-o. Celebrul fizician Stephen Hawking a murit la 76 de ani

0

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică la vârsta 21 de ani. În 1964 celebrul fizician și astronom a râmas paralizat, dar acest lucru nu l-a doborât.

Stephen Hawking a trăit peste jumătate de secol imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. A fost căsătorit de două ori, a avut trei copii și o carieră de invidiat. Puțini pot spune că omul de ştiinţă a avut o viață activă, atât privată, cât și profesională.

Celebrul fizician este autorul mai multor cărți de succes în special în domeniul originilor şi evoluției Universului. Desemenea, el a fost intr-o continua luptă cu biserica crestină, Hawking nega existența lui Dumnezeu. Mai mult, el a fost unul dintre oamenii care s-a aflat în spatele ideii de a crea un accelerator de particule foarte performant care să permită înțelegerea creării Universului şi a legilor sale fundamentale. Nu a fost niciodată interesat de IQ-ul sau.

Mulți au spus despre Stephen Hawking că a fost o persoană unică, cu o minte extraordinară. În opinia mea, el este, a fost și va fi un erou. Poate că nu a salvat viața cuiva, dar a inspirat-o pe a mea, dar și pe a altora. Nu am o boală la fel de gravă cum a avut el, dar el a fost unul dintre cei care mi-au dat curaj. În adolescență „l-am” descoperit într-o revistă, mai întâi mi-a stârnit milă apoi o admirație profundă. Unii l-au admirat, altii l-au desconsiderat, dar pentru mine va fi întotdeauna eroul meu. Sursa foto

 

 

Lasă un răspuns