Cum să treci peste greșelile făcute cu sau fără voia ta

0

Dacă ai făcut greșeli care îi rănesc pe ceilalți, este important să iți ceri scuze. Dacă nu iți ceri scuze, din jenă sau lipsă de voință, persoana rănită se va răzbuna împotriva ta. Începe să iți vezi greșelile ca o lecție de viață.

Fiecare dintre noi am comis greșeli, în fața familiei noastre, a prietenilor noștri, chiar și celor pe care nu-i cunoaștem. Întotdeauna am spus că nu există persoană care să nu facă niciodată greșeli, este uman să le facem. Cei care spun că sunt perfecți, de fapt ei sunt cei care comit cele mai multe. Eu una recunosc că am făcut greșeli pe care vreau să le răscumpăr.

Dedic acest articol tuturor celor care au comis greșeli, dar care le recunosc și se simt ușurați. Unii oameni reușesc să întoarcă pagina, să învețe din aceste greșeli și să-și continue drumul. Însă există și alți oameni care nu se vor opri de la autopedepsire pentru ceea ce au făcut greșit. Deoarece nu se iartă pe ei însăși vor ajunge să se saboteze din nou și din nou, căutând o pedeapsă care le permite să se răscumpere. Pentru ei, este o capcană mentală care se poate accentua și îi poate distruge psihologic.

Nu sunt doctor, dar am învățat din experiența mea că este foarte important să îți recunoști greșelile și să le accepți ca atare. Vorbește cu oamenii implicați despre cum te simți și să îi lași pe ei să aleagă dacă te iartă sau nu.

Lasă un răspuns