Interviu de 10 cu bloggerița Maria Agurița

1

Pe Maria Agurița am cunoscut-o prin intermediul Facebook-ului, acum mulți ani. Spre rușinea mea, atunci nu știam foarte bine ce este un blog și, bineînțeles, un blogger. Am fost impresionată de maniera sa de a scrie și de atunci citesc fiecare articol.

Prin intermediul blogului său Aguritza, Maria Agurița a reușit să inspire mulți oameni, inclusiv pe mine. Pe Aguritza o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

Spune-ne ceva despre tine.
Bună, draga mea! Ceva despre mine… păi sunt simplu om de aproape 41 de ani ce poartă prenumele Maria Agurița! Sunt mamă, blogger, visătoare de profesie în general… full time job la un centru de sănătate mintală, în rest sunt cât se poate de normală. Aici glumesc… normală nu sunt, jur! Am mereu tendința de a ironiza în momentele grele și încerc să mă automotivez făcând haz de necaz.

Când ai început să scrii? Cum a venit ideea?
Ideea de a face ceva nou a venit in 18 februarie 2012. Crăpau pietrele de ger, iar eu eram cu un picior într-o depresie imaginară. Voiam să fac ceva nou, ceva care să mă intrige, să mă oblige la chestii unice și așa a apărut ideea de blog. Pentru că eram proastă ca cioara din gard (nu că m-aș fi deșteptat prea mult în ultimul timp) mi-am pus numele la blog Între noi fetele… eu având atunci 35+ nu m-am gândit ce mediocru sună numele decât în momentul când am observat alte zeci de milioane de pagini de Facebook cu același nume. Apoi, după lungi cugetări și seri nedormite, Între noi fetele a devenit aguritzablog… pe atunci activam pe platforma blogspot. Am ales această denumire a blogului meu pentru că în mintea mea îmi spuneam că trebuie să fie ceva personal, ce ține de mine și dacă cândva ajung ceva… măcar lumea să mă țină minte cu prenumele meu pe care l-am cosmetizat un pic.

Maria Agurița

Care este cea mai bună postare și de ce?
Cea mai bună postare? Sincer, nu știu. Sunt foarte multe și probabil postările scrise pentru probele Delaco din competiția SuperBlog sunt cele care m-au ridicat cumva. Acolo am inventat chestii destul de faine și tot în acele articole a luat naștere un personaj numit Primărița de la Cremoșani, cu care am stins lumina juriului ca să zic așa

Ce te motivează să continui cu blog-ul?
Oamenii, natura, chestii mărunte. În general cititorii și chiar colegii de breaslă care mă știau de la prima apariție în online. Ei au văzut evoluția mea ca blogger și au crezut în forțele mele.

Maria Agurița

Cine te inspiră?
Mă poate inspira și o privire pe care o arunc pe geam dimineața. Un film, o carte, un moment al zilei. Orice! Uneori natura îmi este de mare folos… găsesc energia necesară pentru a crea un text.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?
Da! Se poate trăi din blogging, fără nicio discuție. Problema este că ai mult de muncă și uneori nu ai răbdarea necesară. Toți vor să se îmbogățească rapid și să devină vedete peste noapte. Nu merge așa… nu suntem în UK sau Statele Unite unde bloggerii înoată în bani ( nu toți, bineînțeles). În România încă mai ești întrebat ce este un blogger și de ce îți pierzi timpul cu așa ceva. Adică dacă nu ai foloase prea mari de pe urma unui blog, de ce continui să scrii… cam așa este mentalitatea celor din jur. Când le povestesc celor care mă întreabă despre ce fac eu, primul lucru care mă întreabă este: Și ție ce îți iese la afacerea asta?

Cum reușești să imbini munca de blogger cu viața personală?
Destul de greu! Stau foarte prost cu timpul în ultima perioadă. De 1 an de zile sunt într-un haos în viața personală, dar încet lucrurile au început să prindă contur și încerc să mă organizez pentru următoarea perioadă. Am rămas în urmă cu multe articole de scris pentru colaboratorii mei și chiar nu vreau să par neserioasă în fața lor.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?
Să nu se vândă! Să nu accepte colaborări pe nimic și să nu mai aibe concepția „mai bine așa decât nimic”. Jur că mor când aud acest lucru… bineînțeles, fiecare face ce vrea pe blogul lui. Dar totuși un pic de respect pentru munca pe care o depune… o comunitate în jurul unui blog nu se construiește ușor să știi. Iar pe aceia pe care îi ai trebuie să înveți să-i ții aproape de tine. Știi cât de mult contează suportul cititorilor și aprecierile lor? Mult! Enorm de mult! În sfârșit, sfaturi nu prea am să dau. Eu încă mă consider un blogger începător, încă învăț.

Maria Agurița

Cum este o zi din viața Mariei Agurita?
Simplu: cafea, gânduri, mers la job, iar gânduri, casă, blog, citit și iar gânduri. Gândesc mult, uneori chiar și când nu trebuie. Îmi fac scenarii, despic firul în patru, tâmpenii. Uneori ajung la evenimentele la care sunt invitată sau merg să mă relaxez pe malul mării.

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu atât de frumoasă?
Ei, da… fiecare femeie are frumusețea ei. Eu cred că moștenesc o genă de la mama/bunica/străbunica… încă nu-mi este clar. Nu fac nimic special. Nu merg la saloane decât odată pe an și atunci cu forța. Creme? Multe zac și expiră pe etajera din baie. Mă mai prostesc la final de săptămână cu o mască handmade făcută cu ce am prin frigider. În rest… zâmbesc și iubesc! Mulți sunt oripilați când aud că am copil de douazeci de ani și altul de 18… și totuși nu arăt ca o stafidă. Alooo, sper că nu ai leșinat și tu! Mulțumesc din suflet pentru dorința ta de a-mi lua un interviu. Pe tine și cititorii tăi vă îmbrățișez cu drag!

Mulțumesc Maria Agurița pentru timpul acordat.

Aguritza poate fi urmărită și pe:
Facebook https://www.facebook.com/AguritzaBlog/
Instagram https://www.instagram.com/aguritza.ro/
Bloglovin https://www.bloglovin.com/@agurita

Maria Agurița

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns