Interviu cu Ștefania Toma, creator de frumos

0

Astăzi o vom cunoște pe Ștefania Toma, un artist handmade care face lucruri interesante, diferite și care reușește să ne atragă atenția în cel mai plăcut mod. Ștefania este din Roșiori de Vede, Teleorman și ne dezvăluie din secretele pasiunii sale pentru pictat, împletituri din tuburi de ziar, tricotat, croșetat și croitorit. Pe Ștefania o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu:

 Ce înseamnă pentru dvs. handmade?
Handmade-ul
pentru mine, este ceva ce vine de la sine. O pasiune moștenită de la mama, care îmi spunea de fiecare data”și tu poți”. Este oaza mea de relaxare, locul care mă „găzduiește” atunci când vreau să evadez din cotidian.

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?
Nu am încercat să fac o afacere din asta, este un hobby care ma face să trec prin toate stările sufletești posibile.

suport pentru creioane

Este apreciat handmade-ul în România?
Nu cred că este apreciat handmade-ul în România, la justa lui valoare. În ultimii ani, oamenii au devenit mai grăbiți, se apasă din ce în ce mai mult pe accelerația vieții și nu mai au timp să vadă frumosul din jurul lor. Nu avem timp să facem diferența dintre o ie cusuta de mana și una de serie, iar dacă totuși o facem, acest lucru se regăsește în raportul prețului. Sunt persoane care prefera lucrurile de serie din cauza diferenței de preț, dar nu se gândesc că în acel obiect handmade este o parte din sufletul celui care l-a făurit, o parte din viața lui dedicată dragostei de a face ceva cu mâinile sale.

Cât durează realizarea acestor creații?
Durata unei lucrări….depinde de ceea ce fac. Un coșuleț simplu îl pot face în 3-4 ore, de la rularea bețelor până la vopsire. Altele pot dura și o săptămână, în funcție de complexitate și etapele de lucru. Și dacă pe parcurs îmi mai vine vreo idee să adaug, sau să schimb ceva poate dura mai mult.

tablou handmade

Prin ce metodă vă promovați produsele?
Singurul loc unde îmi promovez lucrările este pagina mea. Dar nu cred că-i pot spune promovare. Pur și simplu, doresc să împărtășesc și altora ceea ce fac eu și comentariile lor ma ajută și ma ghidează în ceea ce fac.

Ați participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?
Nu am participat și nici nu voi participa la târguri. Totul pentru mine este plăcerea de a face CEVA. Dar asta nu înseamnă ca nu îmi place să le vizitez, să admir creațiile altora. Ador târgurile meșteșugărești, unde aș sta ore în șir la fiecare stand.

aranjament floral

De unde vă găsiți inspirația?
De unde ma inspir?! Nu pot spune că fac lucruri inedite, deci nu am inventat eu roata! În jurul nostru sunt o grămadă de artizani talentați, iar dacă vrei să-i vezi e destul să cauți. Eu caut, oriunde, ceva….ceva să-mi placă să mă facă să încerc și eu acel lucru să-mi dovedesc că și eu pot! Și de aici apare acel licăr și mă gândesc „ce ar fii dacă aș încercă să fac…”. Totul e sa vrei să realizezi un lucru cât de mic.

Cât de apreciată este munca dvs?
Nu știu cât de apreciate, sau mai bine zis nu-mi dau seama. Am acasă doi critici, soțul și fiul meu. dacă reacția lor este „wow” atunci știu că este bine. Obișnuiesc să le fac cadou prietenilor și cunoștințelor. Reacția lor îmi este de ajuns, zâmbetul și îmbrățișarea lor este un pansament al sufletului meu.

Cum este o zi din viața Ștefaniei?
O zi normala din viața mea începe cu sărutul soțului meu când îmi oferă cafeaua de dimineață, cu îmbrățișarea de la micul dejun a fiului meu, care este criticul numărul unu și centrul universului nostru.Apoi ziua continua cu treburi de mamă și soție și mici momente de răsfăț, pe care băieții mei au grijă să mi le ofere. Ne place să ne petrecem timpul liber împreună și avem grijă să ne susținem și să ne impulsionăm reciproc. Și culmea, lângă ei nici o zi nu seamănă cu alta!

Vă mulțumesc ca mi-ați onorat invitația de a vă lua un interviu.
Mulțumesc și eu pentru ocazia oferită.

Pe dna Ștefania o puteți găsi pe pagina de Facebook Handmade by Fani.

cești curgătoare handmade

Lasă un răspuns