Oamenii cărora le place să se mintă pentru a-i minți pe alții mai bine

0
minciună

În măsura în care oamenii se pot convinge, că o minciună este adevărată sau că motivele lor sunt ireproșabile, ei ii pot minți pe alții cu mai multă convingere. Aceste tipuri de acțiuni îi costă mult, deoarece simțul moralității îi face să se simtă demoralizați, după ce au comis înșelăciunea.

De ce am deschis acest subiect? Simplu, pentru că în această lume sunt mulți oameni care păcălesc și manipulează pe alții pentru propria lor placere sau interes ascuns. Unii te înșeală privindu-te în ochii, alții prin intermediul televizorului sau cu ajutorul internetului.

Există oameni care sunt cu adevărat experți în arta manipulării, care pot părea inofensivi cu ochiul liber, dar care sunt foarte toxici și periculoși. Când manipularea este făcută de cineva apropiat, este aproape imposibil ca victima să înțeleagă ce se întâmplă.

Toți am spus o minciună la un moment dat în viața noastră, nu suntem perfecți. Dar în lume sunt și oameni care mint cu ușurință și încep să creadă în minciunile lor. La nivel social, acești oameni au probleme legate de prieteni, familie sau cunoștințe și încep să își creeze propria lume fericită, înconjurată de minciuni.

Trebuie să înțelegem că atunci când minciuna va fi descoperită, mincinoșii vor suferi cel mai mult. Deci, să apreciem ceea ce avem, să avem grijă de încrederea pe care ceilalți ne-o oferă, că o dată pierdută este foarte dificil să o aducem înapoi.

 

 

Lasă un răspuns