Persoanele rănite rănesc pe alții

Cine te rănește este de asemenea rănit

0

Persoanele rănite rănesc pe alții căci ei cred că modul lor de a acționa este normal, deoarece, în multe cazuri, este singurul lucru pe care l-au trăit.

Nu cunosc psihologia umană, dar am cunoscut oameni răniți de familie, prieteni și cunoștințe. Am început să studiez foarte profund caracterul acestor oameni. Ce am descoperit m-a lăsat fără cuvinte. Acești oameni pentru a-i proteja pe care ei îl consideră perfecți, îi rănesc pe alții, călcând totul în calea lor. Cei protejați sunt convinși că ceilalți sunt răi și că numai ei sunt buni.

Dacă nu înțelegeți ce vreau să spun, imaginați-vă că un copil a fost maltratat încă din copilărie. Fără să știe, copilul va crede că acest lucru este „normal” și, prin urmare, îl va reproduce cu alții.

De asemenea, sunt oameni care nu au avut niciodată parte de dragoste, care au o mare carență de afecțiune sau care au fost umiliți de partenerii lor. Ei caută afecțiune în orice fel și încep să-și imagineze lucruri care nu au nici o legătură cu realitatea.

Eu am lăsat departe durerea, am învățat că singură trebuie sa trec peste. Nu trebuie să mă gândesc prea mult la ceea ce au făcut. Mă cunosc pe mine însumi, știu ce fel de om sunt. Am multe lucruri de făcut, ca de exemplu să scriu aici pe blog. 🙂

De fapt, nu putem schimba acești oameni. Uneori, ei știu că nu pot continua astfel și sunt conștienți de ceea ce fac greșit. Dar dacă vor continua astfel, vor avea nevoie de ajutorul unui specialist.

Totuși aș vrea să-i ajut pe acești oameni, dar ei trăiesc în lumea lor. O lume fericită, dar înconjurată de daune emoționale.

Lasă un răspuns