Căldura căminului meu într-o casă rece

0
Diferite studii au arătat efectele terapeutice ale arhitecturii și decorării. Casa noastră este refugiul nostru și să ne gândim cum să ne simțim confortabil, o premisă de a ne îmbunătăți starea de spirit.

Căldura vară și frigul în timpul iernii, este sănătos” spune un proverb spaniol. Acest lucru o fi adevărat, dar îmi place căldura indiferent de sezon și trebuie să găsesc modalități pentru a rezista frigului.

De curând mi-am cumpărat o casă nou iar un prieten mi-a spus că cheia  succesului unei case este totuși în energia termică. Trebuie să găsesc soluții ca, căldura sa fie păstrată în interior astfel încât să iasă afară și în lipsa unui Certificat energetic trebuie să fac unele investiții pentru a avea o casă călduroasă, atunci când va fi mai rece afară decât acum, sau sa găsesc un certificat energetic ieftin. Personal, cred că „casa mea este adăpostul meu” așa că voi face tot posibilul sa îmi „echipez” locuința.


Sunt obsedată de bunăstarea casei și am creat medii ideale cu mijloace artificiale … în detrimentul reducerii rezistenței organismului meu la „stresul meteorologic”. Deci, sfătuit de prietenul meu, am fost să aflu prețul unui audit energetic.

Prietenul meu m-a întrebat de ce mă tem de frig și l-am întrebat de ce lui nu îi este. Mi-a spus că este el este de acord cu Tudor Mușatescu care spunea: „Nu sunt sensibil la frig. Chiar și gerul mă lasă rece„. Am început să amândoi sa râdem.

El ma învățat că trebuie să fac economie în interiorul casei, să schimb electrocasnicele clasice, care au clasa energetică A +++, care de regulă au mai puțină energie decât cele vechi. Becurile clasice va trebui, de asemenea, să fie înlocuite de unii cu led. În exterior sa ma asigur ca are termografie făcută corespunzător.

Mi-a mai spus că o verișoara de-a lui uneori acoperă aparatele de încălzire deoarece distorsionează decorarea locuinței, alteori obiecte sau mobilier sunt plasate în fața caloriferelor. Acest lucru înseamnă că căldura nu este distribuită în mod corespunzător și acest lucru înseamnă mai multi bani cheltuiți pentru a ridica temperatura casei și a nu fac acest lucru. „În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” spune un proverb românesc, mă reprezinta deoarece în anii anteriori și eu făceam la fel.

Un ultim sfat a fost să acopăr fisurile. Dacă nu îmi permit să cumpăr o fereastră nouă, să acopăr golurile prin care intră aerul rece cu chit sau silicon, o soluție ieftină care ajută la  menținerea temperaturii dorite în casă. Să nu uit de benzile de etanșare adezive, sunt de asemenea, un bun izolator.

Sfaturile prietenului meu mi-au fost de folos. Acum în prag de sosire a iernii am un cămin mai cald în interior și mai protejat in exterior. Țin sa-i mulțumesc pentru sfaturi.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Lasă un răspuns