Aspectul profesional în spital: imaginea este importantă

1

Există studii care arată că imaginea medicului îi ajută pe pacienți să se simtă calmi și să aibă încredere în opiniile lor. A trata cu cineva care are o imagine profesională impecabilă iți  dă siguranță.

Există multe specialități în medicină și, în funcție de fiecare, specialitate îmbrăcămintea cadrului medial poate varia. Ceea ce este cel mi important este îngrijirea personală, curățenia și aspectul fizic.

Probabil că ați fost surprinși de introducerea acestei tematici „aspectul profesional în spital”, dar am ales acest subiect pentru că am petrecu mult timp printre medici ai asistente. Când eram o mică „la modă” erau  halatele medicale  ce erau foarte simple, imaculate, de culoare albă. Când vedeam în filmele străine cum medicii și asistentele se îmbrăcau în altfel de halate, ce mai degrabă păreau a fi uniforme, credeam că va fi ceva imposibil să văd și în România.

Acum lucrurile s-au schimbat deoarece pacienții preferă medicii îmbrăcați în haine semi-formale. Halate medicale clasice, albe sunt de domeniul trecutului. Acum i-au luat locul halatele viu colorate și  bluze medicale cu imprimeuri, le-au luat locul. Cu toate că ani de zile albul a dat o imagine clară, de autoritate, ordine și curățenie.

Când intri într-un spital medicul iți inspiră încredere deoarece pe lângă activitatea profesională, aspectul ținutei contează foarte mult. Acum nu știu dacă voi sunteți de acord cu mine. Bine la ținuta medicului trebuie să se tina cont și de vârsta pe care acesta o are. Medicina, de la începuturile ei, a fost însoțită de propriul simbolism, cu un înțeles relevant care permite interpretarea și înțelegerea ei, în primul rând este asociată cu îngrijirea și recuperarea sănătății.

Ehalete.ro este un magazin online de costume medicale și echipamente de lucru în care se găsesc uniforme medical  în conformitate cu cerințele din domeniul profesional medical, cu un design original, unele dintre ele au bluze medicale cu imprimeuri. Aspectele ridicate vor permite reevaluarea importanței utilizării corecte a uniformei, un element esențial pentru o bună imagine socială a medicilor, asistentelor medicale și a tuturor celor care lucrează în domeniul sănătății.

Așa cum am spus mai sus, atunci când am fost copil,  aspectul medicilor  nu dădeau încredere unui copil, dimpotrivă, vedeam pe  medici și asistente ca fiind ba-bau. Acum, halatele lor mai colorate nu mai oferă acea frică. Există ceva despre doctori care ne inspiră cu încredere și respect: de vreme ce îi vedem de departe, știm că sunt oameni înțelepți care ne pot salva viața atunci când avem nevoie de ei. O mare parte a imaginii medicului profesionist se datorează uniformelor medicale care le caracterizează și le dau atribute de inteligență, igienă și seriozitate.

magazin online de costume medicale și echipamente de lucru

Halatele albeau deschis un gol în lumea uniformelor de sănătate și au creat o imagine a respectului, seriozității și fricii în cazul multor copii, pentru că atunci când suntem mici, toți am fost speriați când a venit timpul să mergem la medic.

Uniforma medicală este o parte foarte importantă, deoarece, în afară de faptul că este un simbol al respectării profesiei, este un semn al dedicării, al angajamentului și al importanței pe care profesionistul medical o dă profesiei sale.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Lasă un răspuns