„Visul american” prin ochii mei

0

Mulți oameni din România visează să își îndeplinească „visul american” și vor să se mândrească pur și simplu cu ideea.

M-am gândit la această frază în ultimele luni, deoarece să fac  primul pasul spre visul meu american. M-am gândit de multe ori la aceste două cuvinte foarte comune și cred că înseamnă lucruri diferite pentru fiecare persoană și ideea generală despre „visul american” s-a schimbat foarte mult între generația mea, și generația părinților și bunicilor mei. De fapt, ce este visul american?

Ce mă atrage? Libertatea, succesul, fericirea, independența și prosperitatea. Acestea sunt cuvintele care sunt cu siguranță asociate visului american. Acest lucru nu s-a schimbat și nu se va schimba în viitor. Când mă gândesc la visul american al generațiilor din trecut, există un anumit element de nostalgie; o familie cu un tată și o mamă, doi copii și un câine în curtea din spate.

Întotdeauna am considerat că experiențele cele mai îmbogățitoare din această viață sunt experiențele pe care le experimentăm. Din copilărie am visat la această țară, de vina poate au fost și încă sunt filmele produse în „făgăduinței” ce mă face să sper că voi trăi visul pe care unii îl numesc imposibil.

 Acum adult fiind îmi doresc să mă înscriu la Programul de schimb cultural Work and Travel și să am ocazia să trăiesc una din cele mai bune experiențe din viața mea. Îmi doresc întâlnesc oameni noi, poate mulți dintre ei provenind din țări diferite. De asemenea, să trăiesc cu o familie americană, care mi-ar permite să îmi îmbunătățesc limba engleză și să învăț toate obiceiurile lor.

Cum ajung acolo? Simplu. Căutam agenții de turism cu oferte turistice foarte bune. Căutarea nu a fost ușoară, dar când eram pe punctul de a renunța la visul meu, am găsit Work and Travel Vacanțe Speciale, ceea ce mi-a permis să trăiesc o experiență de neuitat doar plimbându-mi ochii pe pliante. Voi fi în SUA pentru 120 de zile, voi avea ocazia sa călătoresc foarte mult și să mă întorc acasă cu valiza mea plină de experiențe și emoții noi.

Work and Travel Vacanțe Speciale

Mulți mi-au spus: cum să călătorești în SUA? Mentalitatea pe care o au însemnă că numai milionarii călătoresc și nu v-a dispărea prea curând. Eu una nu sunt un milionară, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-mi împlinesc visele. Nu voi intra în detalii, dar dacă faci ceea ce iți place, ce te face să te simți împlinit. Și din moment ce îmi face plăcere să călătoresc, să scriu și să fac poze, asta voi face, fără a-mi păsa de prejudecăți.

Îmi iubesc țara de origine, îmi iubesc orașul în care locuiesc, poporul, mâncarea, cultura și peisajele. Cu toate acestea, a existat ceva în mine care simte ca trebuie să „zbor” spre nou, să cunosc și altceva. Nu știu dacă voi reuși, cu atât mai puțin când, sau care ar fi destinul meu. Uneori lucrurile sunt așa cum sunt, nu depinde nici măcar de dragoste, pentru că bineînțeles că iubesc și iubesc țara mea, dar despre aripi și simt că dacă le avem, trebuie să zboare.

Eu cred că, uneori, trebuie să ne aruncăm visele în univers și să ne pregătim să le transformăm în realitate, pentru că această oportunitate se va realiza dacă o dorim suficient. De când am venit pe lume, viața mi-a arătat, din nou și din nou lovituri și vise neîmplinite, că lucrurile nu funcționează cum vreau eu. Dar, bineînțeles, am învățat ca trebuie sa facem orice pentru visele noastre. Aripile mele s-au deschis, au zburat și au încă multe de acoperit.

Acum nu sunt căsătorită, dar când voi fi, le voi povesti copiilor mei despre primul meu zbor cu avionul. Da! Cu avionul! Sunt pasionată de călătorii, dar nu am zburat niciodată. În călătoriile mele am mers cu mașina personală sau cu autocarul. Vă dați seama! Nu am zburat niciodată și primul meu zbor va fi de 12 ore. Copiilor mei le voi insufla pasiunea de a călători, de a cunoaște lumea.

Work and Travel mulțumesc pentru ca îmi oferi posibilitatea de a împărtăși povestea mea pe blog. Vă invit și voi să vă alăturați aventurilor și experiențelor mele.

Acest articol a fost scris pentru Superblog2018

Lasă un răspuns