Interviu de 10 cu bloggerița Mirela-Carmen Stancu

1

Astăzi vă invit să o descoperiți pe Mirela-Carmen Stancu, cunoscută și ca M.C. Simon, blogger la Viața de Blogger. Pentru a o cunoaște mai bine vă invit să lecturați mai jos un interviu cu cea care ne aduce zilnic o doză sănătoasă de energie, prin intermediul blogului său.

Spune-ne ceva despre tine

Buna ziua și bine v-am găsit!

Ca fiecare om ce iso duce viața pe aceasta planetă, aș putea spune multe despre mine. Fiecare suntem, până la urmă, eroi ai universului propriu.

Dar, pentru ca interviul este focalizat pe bloggeri, o să spun că sunt blogger, pasionată de blogging, obsedată de content pentru blogging, inspirată de viața și de oameni în activitatea de blogger.

Bineînțeles că, puteți găsi mai multe detalii despre mine pe fiecare dintre blogurile pe care le administrez. Fiecare având propria nișă și proprii cititori.

Când ai început să scrii?

Hmmm… dacă este să fiu foarte sinceră, probabil că ar trebui să spun că prima mea scriere a fost efectuata pe o porțiune a tavanului din propriul dormitor… cam pe la vârsta de 3 ani.

Printr-o nu știu care minune, am reușit la acea vârstă sa ma cocoț pe șifonierul “din dotare” și să scrijelesc în multe culori,  fel de fel de semne rupestre, litere, cifre și personaje copiate din vreo carte de basme.

Acela a fost momentul declarat oficial ca fiind începutul meu literar pe această planetă.

Au urmat scrieri ceva mai coerente în clipa în care am inceput școala.

Si tot asa, până când… în urmă cu aproximativ cinci ani, pe vremea când mă îndrăgostisem iremediabil de cel care ulterior mi-a pus și o verighetă pe degetul inelar… obișnuiam sa scriu scrisori. Mai bine spus emailuri. De amor, evident. Si, probabil fiind super disperat de tonele de cuvinte pe care trebuia să le citească, “obiectul” pasiunii mele mi-a spus: “MC, ar trebui sa devii scriitoare?”

Acela a fost momentul în care, cu adevărat m-am gândit să scriu. Si ca să scurtez răspunsul… am scris prima mea carte. În engleză. Carte ce a avut succes, și ca atare, am publicat-o și pe a doua.

După care… am descoperit bloggingul profesional. Website aveam deja, dar nu priveam aceasta activitate ca pe o sursă de venit. Intre timp, mi-am schimbat părerea.

Si am inceput să scriu, respectând propriul plan editorial. Si, pentru a nu pierde timpul, mi-am creat o metodă care să-mi permită să administrez cu succes toate cele 10 website-uri pe care intre timp le-am dezvoltat.

Cum a venit idea?

Cred că la aceasta întrebare am răspuns deja parțial mai sus. Pe scurt… din una în alta, am ajuns blogger din pasiune, am învățat să obțin satisfacții inclusiv financiare din aceasta activitate, am întâlnit prieteni minunați și am legat alianțe fructuoase datorită acestei activități. Si toate acestea, în timp ce mi-am păstrat jobul de inginer… activitate ce nu are nici o legătură cu blogging-ul amintit.

4 – Care este cea mai buna postare și de ce?

Să întrebi un blogger care este cea mai bună postare, este ca și cum ai întreba un scriitor care este cea mai bună carte a lui. Nu răspunsul va conta în ochii bloggerului/scriitorului ci faptul că, undeva în adâncul sufletului va trebui să declare ca în afară de acel articol/acea carte, toate celelalte scrieri ale sale vor fi declarate indirect ca nefiind la fel de bune.

Si cum, egoul nu ma lasă să fac astfel de declarații… că, deh, oameni suntem, deci avem și un ego J … o să spun că am articole cu mii de vizualizări, alte articole cu sute de comentarii și altele care mi-au adus profituri.

Totul în viață fiind atât de subiectiv și relativ, probabil ca ceea ce eu consider a fi “cel mai”, în ochii altcuiva nu va avea aceeași valoare. Astfel ca, în funcție de preferințele personale, las la latitudinea cititorilor mei această apreciere.

Ce te motiveaza sa continui cu blog-ul?

Aveam vreo 4-5 anișori când am avut prima oara un vis. Vis ce s-a repetat de atâtea ori pe parcursul anilor încât, deja știu fiecare detaliu din el. În vis, o femeie cu parul alb, așezată la un birou stil Victorian ai având un stilou vintage în mana… își scria memoriile. Acea bătrână era meu, într-un viitor îndepărtat la acea dată… mai apropiat astăzi.

Ei bine, acesta este visul care mă motivează să continui. Poate că stiloul vintage este reprezentat astăzi de tastatura laptopului, poate ca hârtia din vis are corespondent în desktop.

Cert este ca bloggingul reprezintă un mijloc de comunicare extraordinar in zilele noastre. Prin el, poți atinge inimi, poți ajuta, poți să te simți liber.

Cine te inspira?

Oamenii, problemele lor, sentimentele umane, absolut tot ce tine de oameni.

În general îmi iau modelele din rândul oamenilor… așa ziși “obișnuiți”, care au eșecuri și realizări.

Consider că aceștia sunt cu adevărat surse de inspirație și nu “vedetele” care… doar afișează un exterior plin de strălucire, în timp ce interiorul le este cotropit de tristețe.

Crezi ca se poate trăi dintr-un blog?

Din blog-ul in sine, nu se poate trai. Dar… se poate trăi din pasiunea pe care cineva o are pentru blogging.

Ca blogger, poți încerca să lași hazardul sa iți aducă eventuale surse de venit din blogging, sau… poți face ce am ales sa fac eu.

Poți alege să studiezi, să te perfecționezi, să testezi, să planifici, să construiești o strategie.

Pentru unul sau multiple bloguri… depinde câte crezi că ai nevoie pentru a acoperi nișele care iți atrag atenția.

Fie că alegi să obții venituri din content writing, fie din afilieri, fie din cursuri… bloggingul iți poate aduce după cum spuneam, nenumărate satisfacții. Pe toate planurile.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Destul de simplu. Bloggingul este una din pasiunile mele și ca orice pasiune, cu siguranță este ușor să-i găsesc loc în viata. Soțul meu are aceeași pasiune, cu mențiunea ca el este specializat pe partea de webdesign, fata mea a început și ea să isi îndrepte atenția asupra bloggingului pe nișa “beauty”.

Ca atare, timpul pe care personal îl acord blogging-ului este privit cu interes și înțelegere. Jobul zilnic de inginer îmi dă echilibrul de care am nevoie pentru a nu cădea pe panta “obsesiei”.

În rest, activitățile gospodărești sunt ușor de îndeplinit deoarece, familia noastră face parte din “tagma” în care… fiecare îl ajută pe celalalt, fără a se considera că o anume îndatorire este “lipita” de frunteaș unui membru al familiei.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Întrebarea asta… este tricky cumva? Zău că nu aș ști să fac un clasament al satisfacțiilor dar… dacă este să încerc să menționez doar una, as spune că… cea mai mare satisfacție pe care o am este faptul că zilnic mă redescopăr.

Zilnic aflu câte ceva nou despre mine. Zilnic văd un “eu” mai bun față de cel de ieri.

Si asta pentru că… eu scriu zilnic, cercetez zilnic, mă adresez oamenilor și problemelor lor zilnic, etc, etc… zilnic.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Același sfat pe care l-am dat fetei mele cu ceva timp în urmă.

“Indiferent ce iți dorești să faci în viață, construiește și un blog legat de acel domeniu. Viitorul este legat de marketingul online, iar un blog este un instrument extraordinar de important de care te poți servi pentru a-ți cuceri și consolida Libertatea!”

Îți mulțumesc și ție, Luminița, pentru șansa acordată de a-mi face vocea auzita în comunitatea construită de tine.

Si, cu drag invit pe oricine crede că aș putea ajuta cu un răspuns, o sugestie sau idee… să mă contacteze. Cu siguranță, experienta dobândită în domeniu îmi va da puteri să descâlcesc multe din nedumeririle unui blogger.

Sărbători Fericite tuturor și să ne auzim cu bine în Anul ce curând va începe!

Mulțumesc cititorilor site-ului “Magia Cuvintelor” pentru oportunitatea de a mă adresa lor.

Despre Mirela-Carmen:

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.
Puteti citi mai multe scrise de MC, pe oricare din site-urile ei: ViataDeBlogger.ro; Calea Catre Carte; Shanti-Spirit.ro;  CabalaPentruToti.ro; MCSimonWrites.com; VideoBizPromo.com; WritersPayItForward.com; FengShuiForWriters.com; ConstructNexus.ro; CasaTips.ro

 

 

 

Lasă un răspuns