Interviu de 10 cu bloggerița Ioana Constantin Ishikawa

0

Astăzi o am invitată pe Ioana Constantin Ishikawa, autoarea blogului pickandkeep care mi-a acordat un interviu prin care povestește despre activitățile ei, dar şi despre cum a dezvoltat pasiunea pentru meseria de blogger.

Spune-ne ceva despre tine

Bună! Eu sunt Ioana, autoarea blogului pickandkeep (https://pickandkeep.com/), un blogger pasionat de scris printre picături.

Când ai început să scrii?

Am început să scriu la 24 de ani când m-am întors din Japonia înapoi în România și nu știam ce vreau să fac mai departe cu viața mea. Atunci mi-am făcut împreună cu soțul un blog în limba japoneză unde am început să scriem despre România.

Nu era un blog cu domeniu propriu, dar mai ales pentru că era prima oară în viață când făceam așa ceva, tratam totul cu multă seriozitate. Pornind de la premisa că nu suntem singurii care lasă în urmă Țara Soarelui Răsare pentru o țară din Europa de Est, scriam tot felul de informații care ar putea fi necesare cuiva care se hotărăște să facă acest pas.

La câteva luni după ce am început să facem blogging amator, am găsit o platformă unde vocea noastră se auzea mai bine și mesajul ajungea la mai multă lume. Este vorba de Chikyuu no Arukikata un fel de Lonely Planet pentru poporul nipon. Și de aici a început totul.

După ce ne-am lansat propria pagină în cadrul site-ului Chikyuu no Arukikata, fiind singurii din lume care scriau despre România pe acest site, cererile au început să apară. De atunci și până acum am scris zeci de articole pentru diferite site-uri japoneze și chiar și o carte despre… mierea românească 🙂 dar totul în japoneză.

Scrisul în română însă, este o idee mult mai nouă!

Cum a venit idea?

La 25 de ani mi-am deschis propriul magazin online de haine. Să vând articole vestimentare era un vis mai vechi și am reușit să-l pun în practică abia atunci. După câteva săptămâni de la lansarea site-ului însă, mi-am dat seama că lucrurile nu sunt pe cât de simple îmi imaginam eu că vor fi și am nevoie de promovare. Așa că am început să scriu. De data asta în română pe blogul propriului magazin online.

Care este cea mai buna postare și de ce?

Cea mai bună postare a mea este Cum să ai mulți followers pe Instagram (https://pickandkeep.com/cum-sa-ai-multi-followers-pe-instagram/). Pentru un blogger care cunoaște SEO, probabil că titlul sună oarecum ciudat fiind o combinație de română și engleză. Dar, paradoxal, această postare apare prima pe Google, în fața a miliarde de alte postări similare atunci când cauți informații pe această temă și are aproape 100.000 de vizualizări.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Tot ce înseamnă blogging! Faptul că am creat un locușor al meu în online unde povestesc tot ce îmi trece prin cap. Faptul că sunt tare vorbăreață dacă mă lași să vorbesc despre ceea ce îmi place. Faptul că astfel câștig un venit suplimentar făcând ceva ce iubesc. Competiția în concursurile de blogging. Ideea că nu există limite în această lume a internetului și te poți dezvolta la infinit. Oamenii extraordinari pe care i-am cunoscut de când m-am apucat de blogging. Și în primul rând, fiecare cititor care își rupe câteva minute din prețiosul său timp să-mi viziteze blogul.

Cine te inspira?

Vei râde la acest răspuns. Soțul meu. Deși nu înțelege o boabă din ce scriu, soțul meu este, cu ghilimelele de rigoare, “fanul meu numărul 1”. Mă încurajează, îmi dă idei și din punct de vedere estetic, mă sfătuiește ce aș putea îmbunătăți la site-ul meu.

În afară de soțul meu, mă inspiră cărțile pe care le citesc, produsele pe care le cumpăr, oamenii din jurul meu, cactușii și suculenții care se ascund de iarnă în bucătăria mea și locurile pe care le vizitez. Blogul meu este un blog de lifestyle unde abordez diferite subiecte care îți îmbunătățesc viața de zi cu zi și pentru el îmi găsesc inspirația pretutindeni.

Crezi ca se poate trăi dintr-un blog?

Nu știu dacă se poate trăi dintr-un singur blog, dar sunt convinsă că se poate trăi bine din blogging și tot ce presupune această activitate. Dacă adun tot ce scriu în română cu tot ce scriu în japoneză, nu pot spune că o duc rău. Un articol aici, unul acolo, altul dincolo, zece pe propriul blog, rubrici în două-trei reviste, o carte etc. Dacă știi pe ce să te concentrezi, DA! poți trăi din blogging și de ceva vreme chiar cochetez cu ideea de a face din această meserie una full time. Dar îmi mai trebuie puțin timp (a se citi doi-trei ani) să-mi fac curaj. Cred că după ce schimb prefixul, voi putea să mă decid mai repede.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Pentru mine e simplu. Acasă sunt doar eu cu soțul meu care mă susține în tot ce îmi propun. Ba nu! Rectific. Ne susținem reciproc în tot ce ne propunem. Plus că pe limba lui, oarecum și el este tot blogger. Așa că nu trebuie să ne chinuim să îmbinăm munca de blogger cu viața personală, ci doar să o acceptăm ca parte din viața noastră personală.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Blogging-ul mi-a adus multe satisfacții și nu cred că aș putea să aleg o singură realizare pe care să pot spune că o prețuiesc mai mult ca celelalte. Recunosc însă că îmi plac în mod deosebit colaborările cu firme producătoare de produse alimentare sau edituri. Fiecare nouă colaborare de acest tip, cel puțin în faza inițială, o percep ca pe cea mai mare satisfacție pe care mi-a adus-o blogging-ul. Cu alte cuvinte, sunt un couch potato căruia îi place să ronțăie pe canapea cu o carte bună în mână.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Sunt o mulțime de sfaturi pe care le-aș da unui blogger începător dacă ar avea răbdare să mă asculte. Nici eu nu consider că am prea multă experiență și mereu am impresia că sunt la început, dar dacă m-ar întreba cineva ce am învățat până acum din blogging, cele mai importante lucruri sunt următoarele 5:

・Dacă nu știi cu ce să începi, scrie despre ce îți place. E cel mai simplu!

・Dacă cititorii nu apar imediat, nu înseamnă că nu vor apărea niciodată. Ai răbdare!

・Intră în competiții de blogging. Te ajută mult să te dezvolți!

・Monetizează-ți blogul. Face minuni pentru motivație!

・Scrie guest post-uri și dă voie și altora să scrie pe blogul tău. Astfel îți lărgești orizonturile!

Și ca să închei urmându-mi propriul sfat, îți mulțumesc din suflet Luminița pentru șansa de a-mi lăsa amprenta pe blogul tău și te aștept cu nerăbdare și pe al meu!

Pe Ioana o mai puteți ai găsi pe

Exact Travel Club

 

 

 

 

Lasă un răspuns