Interviu de 10 cu bloggerița Oni Onet

0

Astăzi vin din nou cu unul dintre interviurile dedicate bloggerilor. De data aceasta o am invitată pe Oni Onet, autoarea blogului HR Passion, care ne face dezvăluiri interesante despre viața de blogger și nu numai. Oni îmi place că este directă și foarte explicită în păreri. Mai multe despre ea găsiți în interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine!

Sunt Oana, de profesie recrutor în domeniul medical, pasionată de domeniul resurselor umane precum și de gimnastica și fotografie. În privința ultimilor doua – competițiile de gimnastică le urmăresc de la 7 ani pentru că îmi oferă emoție și adrenalină, iar fotografia exprimă despre mine și despre obiectele sau persoanele prinse în cadru ceea ce nu reușesc cuvintele. Cine a zis că o fotografie face cât 1000 de cuvinte a avut dreptate.

Domeniul resurselor umane îmi place deoarece regăsesc atât înclinația mea spre zona de business cât și latura mea sociala – curiozitatea naturala de a cunoaște și înțelege oamenii.

 Când ai început să scrii pe blog?

Scriu pe blogul oanahrp.com din august 2016, pentru că am primit un imbold puternic din partea unui om foarte fain, bun profesionist în recrutare, dar și în alte arii de HR.

Cum a venit idea?

Ideea care mi-a venit în minte a fost sa realizez un blog din care eu să învăț și în același timp să transmit și celorlalți. Asta pentru că sunt genul de persoană darnică, un om de echipa foarte bun, care nu face din cunoștințele sau experiența proprie secrete de stat. Din contră, îmi place să ajut, să ofer informații și să învăț la rândul meu lucruri noi de la persoană respectivă.

Care este cea mai buna postare și de ce?

Cea mai buna postare din punct de vedere al nr de vizualizări a fost De ce nu dam feedback candidaților, un articol util în care le arăt candidaților fața mai puțin vizibila a recrutorilor- ce se ascunde în spatele lipsei de de răspuns după un interviu. Chiar dacă lipsa feedback-ului este o greșeală, e bine sa înțelegem motivația acesteia.

Din punct de vedere sufletește, cea mai bună postare este Dragă omule prețuiește viața, deoarece este un îndemn de a ne bucura de prezent, de a colecționa amintiri frumoase și poze faine, pentru ca atunci când cei dragi se duc sus la Dumnezeu, să îi comemoram frumos, dar mai ales noi rămași aici, să trăim frumos. Să ne simțim bine cu noi înșine și cu cei dragi.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Motivația de a continua cu blogul este legată de faptul ca eu cred în schimbarea de mentalitate, cred că oamenii de HR au nevoie sa fie întâi oameni și apoi profesioniști în domeniu. Asta înseamnă să își facă timp pentru dialoguri sincere, discuții constructive cu angajații, indiferent de poziția lor în companie, dar în același timp să fie mereu conectați la noutățile tehnologice, la fluctuațiile de pe piața muncii pentru a ține business ul în echilibru.

Cred că prin articolele pe care le scriu dau o mână de ajutor în acest sens și bineînțeles învăț și eu lucruri noi din acest domeniu.

Cine te inspira?

Inspirația mea vine din LinkedIn – atenția pe care o dau informațiilor postate acolo de profesioniști, din discuții cu oameni inteligenți, non conformiști dar și din interior. Când îmi place ceva, o fac cu tot sufletul și atunci găsesc și resurse energetice și inspirație și mai ales timp, căci el e de fapt hotul cel mai mare al zilelor noastre.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Nu cred că se poate trai din blog din perspectiva financiară sau mă rog, nu pe nișa mea. Dacă as face blogging pe călătorii, parenting, produse de îngrijire sigur as face și bani – câți nu știu. Dar ideea principală este alta, banul vine indiferent de domeniu, dacă îți cunoști publicul țintă și oferi un serviciu sau produs de interes pentru el. Pentru a ajunge la acest nivel, trebuie să îți placa să faci un lucru și să muncești foarte mult pentru că succesul vine ambalat frumos, dar ascunde un pachet greu de efort.

În cazul meu mi se pare dificil sa ajung sa trăiesc din Blogging, pentru că sunt cel puțin 2 site-uri smechere pe business si competiția e puțin inegală. Vom vedea ce îmi rezerva viitorul.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

E mai greu de îmbinat viața de Blogger cu cea personala-scriu pe apucate, noaptea târziu. Nu e un „job” ușor cel de Blogger pentru ca presupune timp pentru documentare, organizarea informației, gruparea ideilor în ceva atractiv și postarea acestuia. Și când te gândești la responsabilitatea fata de public, se schimba datele problemei – nu poți posta orice – cum e vremea, ce îți face pisica sau orice alte lucruri irelevante pentru domeniul ales.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Sfaturile pentru un Blogger începător – sa înceapă asta doar dacă e o pasiune și îi place sa afle lucruri noi despre domeniul ales. Altfel timpul și banii sunt irosite, iar el ar putea să utilizeze aceste doua resurse cu mai mult folos pentru viața personală.

Un alt sfat ar fi să nu îi neglijeze pe cei dragi – eu fac uneori asta pentru că mă las acaparată de subiect, dar nu e un lucru bun. La finalul zilei vei număra amintiri frumoase, clipe minunate și nu vizitatorii de pe site și chiar dacă îi vei număra, fericirea pe termen lung nu o aduc ei.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Cea mai mare satisfacție mi-a adus o participarea la Superblog – am cunoscut o mulțime de oameni deschiși la minte, inovatori, dornici să ajute necondiționat și bonus 3 premii pentru articolele mele cele mai bune.

Mi au dat imboldul de a face schimbări la cum scriu și la introducerea unei noi rubrici – Interviuri de colecție, cu oameni de business sau oameni obișnuiți, care schimba comunitatea lor în bine. Sunt convinsa că fără oamenii din Superblog as fi fost mai puțin entuziasmată, mai puțin dornică de a aduce articole și oameni faini în spațiul meu virtual.

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu atât de frumoasă?

Pentru mine frumusețea fizică este tot atât de importantă precum pușca pentru un pescar. Singurele aspecte pe care pun preț sunt să am relații armonioase cu cei cu care mă intersectez, să ofer sprijin în măsura în care pot celor nevoiași și să fiu mulțumită de alegerile mele. Nu i-as zice frumusețe interioara, mi se pare un termen prea bombastic. Cei drept, doar la ten mă mai uit uneori în oglindă, îmi dau seama ca au trecut anii, bag o strâmbătură și plec mai repede din fața oglinzii, să nu se spargă de atâta frumusețe.

Pe Oana o mai puteți găsi pe:
https://www.facebook.com/oanahrp/

 

Lasă un răspuns