Interviu de 10 cu bloggeriţa Lelia Mădălina

0

Dacă nu ai cunoscut-o până acum pe Lelia Mădălina, ea este bloggeriţa din spatele blogului La porțile Atlantidei care ne invită să pătrundem în lumea ei. Dacă sunteți curioși cum e lumea ei vă invit sa citiți interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine

În primul rând, doresc să vă salut pe toți și să îți mulțumesc pentru oportunitatea oferită.

Mă numesc Lelia, am 34 de ani și sunt vocea și condeiul blogului laportileatlantidei.com. Un blog creat din pasiune, din curiozitate, dar și din dorința de a vedea ce impact va avea stilul meu în rândul cititorilor.

Când ai început să scrii?

De când am făcut cunoștință cu alfabetul și cărțile. Am fost însă, la un moment dat, descurajată și am renunțat să mai arăt ceea ce scriam celor din jur, însă nu am renunțat niciodată la scris.

Dovadă sunt caietele mele pline cu însemnări ce așteaptă să fie deschise și transpuse pe blog.

Mai apoi, odată cu trecerea anilor, neavând un parcurs linear, am hotărât în august 2018, să îmi deschid un blog.

Momentul în care am decis acest lucru, a fost un moment în care am simțit nevoia să mă redefinesc profesional, să mă regăsesc și să fac, în sfârșit, ceva ce îmi place cu adevărat.

Cum a venit idea?

Ți-am anticipat, mai sus, întrebarea. Până în prezent am lucrat numai în domenii ce nu au avut niciodată legătură cu ceea ce îmi place într-adevăr să fac.

În urmă cu ceva ani, am fost îndemnată să deschid un blog, dar viața profesională din acel moment nu îmi permitea, dar nici nu aveam curaj și nu știam de unde să încep.

Se pare, însă, că a deschide un blog era un must have pe lista Universului, ce a făcut în așa fel, încât, să mă determine să fac și acest pas.

Nu a fost ușor, având în vedere că nu am avut nici un fel de informație legată de partea de SEO, dar după câteva luni de cochetat cu această idee, dar și cu documentarea aferentă, am reușit să-l creez și să-i dau drumul în blogosferă.

Care este cea mai buna postare și de ce?

Dacă țin cont de statistici, cea mai bună este recenzia filmului Aquaman. Probabil unde a avut de curând premiera.

Totuși, eu îmi iubesc toate postările, dar cele cu care mă mândresc, pentru că acolo am lăsat o parte din sufletul meu, sunt articolele „Cine sunt eu?” http://laportileatlantidei.com/2018/09/14/cine-sunt-eu/ și „Cărțile – profesori nemuritori” http://laportileatlantidei.com/2018/11/17/cartile-profesori-nemuritori/.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Oportunitățile ce au început să apară, faptul că îmi doresc să îmi fac o profesie din această pasiune, dar mai este mult până atunci și nu în ultimul rând, faptul că învăț și am avut ocazia și șansa să cunosc oameni minunați, chiar dacă, doar virtual.

Cât despre partea cu învățatul, articolele mele nu sunt postate la modul superficial, în spatele lor se află o cercetare a subiectelor, iar un articol, în funcție de complexitatea temei, este gata după 4/5 ore.

Este foarte important ca atunci când scrii să ai o atitudine neutră, să fii imparțial și să nu transmiți cititorilor informații eronate sau neverificate.

Este mai degrabă un principiu, din punctul meu de vedere, ce dovedește Respectul meu.

Cine te inspira?

Depinde foarte mult! Dacă vorbim de articole solicitate, în urma documentării, se naște ideea.

Dacă vorbim despre articolele personale, mă inspiră propriile mele trăiri. Sunt momente, în care simt că dacă nu încep să scriu, voi face implozie și atunci deschid telefonul sau laptopul și las cuvintele să curgă.

Dar cel cu care mă consult și căruia îi supun controlului și criticii, rândurile mele, este iubitul meu.

La temele mai complicate el este cel care îmi explică partea tehnică sau detalii pe care nu le-aș putea găsi, atât de bine exemplificate, pe internet.

El este o mică enciclopedie și-l ador pentru toate sfaturile pe care mi le dă, chiar dacă uneori mă mai enervează că nu înțelege ideea mea.

Crezi ca se poate trăi dintr-un blog?

Nu se poate trăi dintr-un blog așa cum este al meu în acest moment: mic și necunoscut.

Dar cred, cu tărie, că dacă îți dorești ceva, cu adevărat, orice vis se poate împlini. Bineînțeles este nevoie și de multă muncă, determinare, ambiție, prezență… Sunt mulți factori care pot influența parcursul unui blogger.

În definitiv, a avea un blog reprezintă o responsabilitate, nu numai o plăcere.

Este, într-adevăr spațiul tău, dar atâta timp cât te-ai hotărât să împărtășești și cu ceilalți, experiențele tale, trebuie să o faci cu stil și cu mult respect pentru comunitatea ce se formează.

 

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Iubitul meu muncește extrem de mult, așa că am timp la dispoziție să scriu. Adevărul este că avându-ne doar unul pe celălalt, este mult mai ușor să faci ce îți place. Ne organizăm în modul nostru, iar uneori lucrăm amândoi în biroul lui, dar eu tot prefer munca cu laptopul în brațe, în pijamale și în comoditatea pătuțului meu.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Descoperirea competiției Superblog, unde nu numai că am câștigat o bază în ale bloggingului, dar am câștigat și premii, 4 la număr.

Crede-mă că pentru o începătoare, înscrisă pe la mijlocul concursului, satisfacția este enormă, greu de exprimat în cuvinte.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Nu-mi permit să dau sfaturi, eu sunt o începătoare. Pot spune, însă, ce am învățat eu în cele 6 luni de când am blogul. Dacă vrei să te afirmi, să te distingi, este nevoie de multă, multă muncă.

Urmează înscrierea pe grupurile de specialitate, unde ai ocazia să cunoști bloggeri cu experiență. Important este să începi să dai atenție și instrumentelor SEO și modalităților prin care îți poți crește blogul. Dacă totuși nu ai veleități în acest domeniu, există multe persoane sau firme ce se pot ocupa de această parte. Eu am avut norocul să găsesc un profesionist și sunt extrem de încântată de noua înfățișare a blogului.

Dacă îți dorești un blog vizibil, este nevoie și de investiții financiare. Cel mai bine pentru început, este totuși, să alegi o platformă gratuită timp de câteva luni și să te pui pe tine la încercare, să-ți demonstrezi că vrei într-adevăr să faci acest lucru și nu este doar o etapă pe care peste un timp, o vei părăsi.

De asemenea, Respectul față de cititorii tăi nu trebuie să lipsească! Oferirea de feedback la comentariile acestora, chiar dacă unele pot fi răutăcioase, este o altă metodă prin care îți poți forma o comunitate.

Nu trebuie să uiți că dacă ai hotărât să te expui public, trebuie să înveți să faci față tuturor situațiilor, cu diplomație și eleganță și nu în ultimul rând, cu o prezență constantă în acest, minunat, univers paralel.

Pe Lelia o mai puteți găsi și pe Facebook: Domerys0411

 

Lasă un răspuns