Interviu de 10 cu bloggerița Roxana Trandafir

0

Astăzi o am invitată pe bloggerița Roxana Trandafir, mamă și blogger, care ne spune cum a apărut blogul ei, Roxana Trandafir în care veți găsi sfaturi practice și interesante. Pe Roxana o puteți descoperi mai în detaliu prin intermediul următorului interviu.

Spune-ne ceva despre tine.

Roxana mi-a spus mama și îmi place numele meu. Sunt o stare de spirit imperfectă, când pe culmele entuziasmului când în hăul tristeții și asta se reflecta în toate câte le întreprind. Sunt mama lui David si sunt mândră de asta, el e cel mai însemnat dar pe care mi l-a adus viata şi niciodată nu o să îi pot mulţumi îndeajuns.

Sunt o nostalgică îndrăgostită de mare, de cuvânt, de parfumuri, de toamnă şi de București. Ceilalți spun că sunt un om cald și zâmbitor, mie îmi place să-mi fac din zâmbet accesoriu.

copilul Roxanei

Când ai început să scrii? Cum a venit ideea?

Era o noapte de decembrie și de la fereastra trenului în care călătoream eu nu vedeam decât umbra iernii, îmi era frig și auzeam cum șuiera vântul dincolo de ea. Îmi pironisem ochii în hăul negru deși îmi era teamă de furtună de zăpadă. Mă jucam cu mâinile încercând să mă gândesc la ceva frumos. Într-o stație, însă pe când staţionam sub un felinar mi-am dus nasul în sus și am văzut cum începe să ningă. Fulgii dănţuiau sub privirea mea şi îmi dădeau un sentiment plăcut de linişte, atunci am simţit că e nevoie să încep să scriu, pentru că, asemeni fulgilor, cuvintele mi-ar linişti clocotul din suflet. Asta se întâmplă în 17 decembrie 2010 şi azi când blogul meu are 8 ani și un pic încă îşi îndeplinește misiunea. E o călătorie spre mine şi fiul meu. Spre noi.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Sunt multe care îmi sunt dragi, dar una care a atras atenţia cititorilor mei a fost aceasta: https://roxanatrandafir.ro/2018/08/50-de-lucruri-despre-copilul-meu-toate-extraordinare/ şi nimic nu m-a bucurat mai mult, pentru că e despre David, bineînţeles!

Ce te motivează să continui cu blogul?

Am vrut să renunţ de mai multe ori, să-l şterg şi să nu mai ştie nimeni că a fost acolo astă deoarece în momentele mele de depresie l-am lăsat baltă, însă în vara am avut un declin şi l-am transformat în ceea ce îmi doream să fie, un blog despre familie. Acum e locul nostru de joacă unde copilăria e la rang de poveste. Povestea noastră.

Cine te inspiră?

Orice lucru frumos sau mai puţin plăcut care mi se întâmplă, îmi place să împărtăşesc experienţe. Oamenii frumoşi mă inspiră, dar unul cu precădere, fiul meu. Ştiaţi, nu?

Crezi că se poate trăi dintr-un blog

Se poate atâta vreme cât muncești susținut şi creezi o comunitate în jurul blogului tău, altfel ești un anonim care îşi dă cu părerea.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Adevărul e că, îmi e destul de greu, nu scriu atât de des pe cât mi-aş dori, dar încerc să recuperez ori de câte ori am ocazia. Adesea scriu idei în ciorne şi în clipele libere pun ideile în pagina.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Un blog e o idee, o idee autentică, deosebită. Unui blog e necesar să i se dă un nume, un spaţiu, dacă se poate unul plătit şi neapărat să i se adauge culoare şi o parte din suflet. În rest e despre cuvânt, despre emoţie şi despre povesti, poveştile tale. Trebuie să scrii cu încredere, cu regularitate, cu seriozitate şi mai ales cu mult suflet, dacă textele transmit povestea ta ai găsit calea spre succes. În trei cuvinte blogul e munca şi poveste.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

A deschis o cale spre noi şi asta e cea mai mare bucurie pe care mi-o poate da. M-a ajutat să mă regăsesc şi să mă susțin în momente dificile.

Familia Roxanei

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu frumoasă?

Frumusețea e atât de relativă, trece, însă armonia rămâne. Eu încerc să armonizez starea de spirit imperfecta cu provocările permanente şi astfel să devin mai frumoasă, să mă simt frumoasă.

Pe Roxana o mai puteți găsi pe:

Facebook Jurnalul Roxanei Trandafir

Lasă un răspuns