Matrioshka Handmade

1

Pirografia, ca și sculptura, constă în desenarea unui obiect prin „săparea” suprafeței acestuia. Termenul inseamnă „scris cu foc”, de la greaca pură (foc) și graphos (scris). Se poate practica folosind unelte de pirografie modernă specializate sau folosind un instrument metalic încălzit sau chiar lumina soarelui concentrată cu o lentilă magnifică.

Astăzi o voi prezenta pe Maria Para, Matrioshka Handmade, o artistă desăvârșită care face obiecte pirogravate în lemn și piele. Lucrările ei sunt, prin urmare, unice, deoarece nu pot fi repetate, deoarece două piese identice nu pot fi niciodată create. Rezultatul artei care se obține cu această tehnică este mult superioară celui obținut cu o pensulă, indiferent cât de priceput este artistul. Pirogravura este considerată o tehnică complexă și într-un fel este, deoarece trebuie să dețineți o bună cunoaștere a instrumentelor pentru a obține rezultate bune.

Ce o face pe Maria diferită față de alți artiști care se ocupă cu pirogravura? Colecțiile ei sunt unicate, deoarece sunt inspirate în special din cultura rusă. La început artista folosea lemnul ca unul dintre principalele sale materiale atunci când grava animale și peisaje. Mai întâi face un desen, folosind un creion și mai apoi face pirogravorul.

De ceva timp a început să se „joace” și cu pielea, după ce i s-a cerut să graveze un portofel. Ea spune că a desena cu un pirograf pe lucruri din piele este o artă și că la cererea clienților ei a început să creeze desene pe obiecte din piele. Sloganul ei este: „Pirogravura manuală pe lemn și piele. Fii unic și deosebit!”

Când Maria lasă gravorul din mână ea face și bijuterii handmade, care sunt superbe.

V-aș putea spune mult mai multe despre Maria și proiectul ei, Matrioshka Handmade însă vă las pe voi să o descoperiți.

Dacă doriți să vedeți mai multe lucruri făurite de Maria, o găsiți pe blog sau pe pagina de Facebook.

poertofel gravat

P.S Pentru cei care nu stiau, păpușile Matrioșka sunt unul dintre simbolurile care au făcut Rusia cunoscută în întreaga lume. Păpușa Matrioșka este viu colorată, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuși, mai mici, identice.
 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns