Interviu cu Maria Para, creator de frumos

1

Astăzi am avut plăcerea de a intervieva pe una dintre artistele mele preferate în materie handmade, este vorba despre Maria Para, stăpâna gravorului, așa cum îmi place mie să o numesc. Eu am mai scris despre artistul Maria, acum ceva timp aiciAcum vă las pe voi să descoperiți omul Maria prin intermediul următorului interviu:

Ce înseamnă pentru tine handmade?
Handmade pentru mine înseamnă copilăria alături de bunici. Am fost educată și crescută în acest stil, cu pasiune pentru creație și frumos. Petreceam ore întregi alături de bunica, brodând goblenuri și studiind alte tehnici doar de ea știute. Reușisem la un moment dat sa realizez pernițe cap-coadă și chiar să recondiționez un tablou început de străbuni și care nu a fost dus la bun sfârșit până atunci. Vă imaginați cât de mândră eram. Bunicul m-a învățat caligrafia și arta împletitului. Îmi amintesc primul covoraș realizat din hârtie, îl păstrez și acum.
Handmade înseamnă să pui suflet în tot ceea ce faci și să transmiți emoția mai departe. Să cunoști povești de viață și să participi cu toată inima la nașterea unor proiecte ce vor deveni cadouri de preț pentru cei ce te înconjoară.

portofel din piele

Este handmade o afacere de viitor sau un hobby?
Pentru mine este un hobby amprentat adânc în inimă. E ca un medicament de care nu ma pot lipsi. Cel mai bun leac pentru suflet, o terapie ce aș recomanda-o cu cea mai mare încredere.

Este apreciat handmade-ul în România?
Da, a fost, este și va fi, poate nu în măsura așteptărilor celor care vor să scoată bani frumoși din aceasta îndeletnicire, care până la urmă ține mai mult de valoare sentimentală decât de valoare materială. Consider ca acel care apreciază fiecare efort, fiecare clipă petrecută de creator în realizarea lucrării, îl va remunera pe acesta la justa valoare. Cel mai valoros lucru este să vezi bucuria sau chiar lacrimi de emoție atunci când clientul primește darul mult dorit. Ce poate fi mai scump decât un sincer „Mulțumesc”? Ce poate fi mai profund decât să reușești să surprinzi și pe cei mai greu de impresionat oameni?

Cutie din lemn personalizată

Cât durează realizarea acestor creații?
În handmade „graba strică treaba”. Nu lucrez pe banda rulantă, în serie. Cât de „la fel” nu s-ar dori un anume produs, nu va ieși exact. Nici gemenii nu seamănă între ei, de ce ar fi la fel creațiile mele? Caut mereu sa găsesc un element diferit ce va face lucrarea specială și potrivită perfect cu povestea destinatarului. Lucrez de la câteva ore până la câteva zile. Depinde de complexitate, și de alți factori care nu depind neapărat de mine. Aveți exemplu de lucrări de câteva ore bune și câteva zile, săptămâni.

Prin ce metodă iți promovezi produsele?
Cea mai eficientă metoda este cea din „vorbă în vorbă”. Atunci când ești recomandat de clienți. Sursa de promovare este internetul, pagina de Facebook și Blog.

Ai participat la o expoziție sau la un târg de handmade până acum?
Da, am participat la numeroase evenimente, târguri, șezători, swap-uri, festivaluri și ateliere. Impresiile despre acestea le-am schițat pe blog, în rubrica dedicată. https://matrioshkahandmade.blogspot.com/p/despre-noi.html

Cadouri personalizate din lemn

De unde iți găsești inspirația?
Nu ești creator dacă nu găsești inspirație în tot ce mișcă, în aerul pe care îl respiri. De multe ori am zic că al meu creieraș e asemeni unui contor…deapană mereu idei. Mă inspiră natura, mă inspiră copiii, mă inspiră oamenii frumoși si adevărați!

Cât de apreciată este munca ta?
Răspunsul se ascunde la clienții mei, doar ei sunt în măsură să vă răspundă.

Cum este o zi din viața Mariei?
În primul rând toate zilele îmi sunt extrem de creative! Întreaga zi pentru mine egal …copilarie, joacă, artă, creativitate! Îmbrățișez minunata profesie de educator. Cu aceasta cred că am spus tot! Pentru ca nu pot să nu transmit mai departe, am creat o pagină dedicată tuturor activităților pe care le realizez împreună cu prichindeii mei.

Îți mulțumesc ca mi-ai onorat invitația de a îți lua un interviu.
Eu vă mulțumesc că ați avut amabilitatea de a afla povestea mea.

Pe Maria o puteți găsi:

Pe blog:
https://matrioshkahandmade.blogspot.com/

Pe Facebook:
https://www.facebook.com/MatrioshkaHandmade/
https://www.facebook.com/MagicActivity/

Lasă un răspuns