Cum am scapat de depresia puternica cu ajutorul muzicii.

Cum m-au salvat versurile pieselor Carla's Dreams de depresie

12

Pentru a depăși o depresie, facem tot posibilul să spăm de ea. Ca o completare a tratamentelor farmaceutice și psihologice care sunt necesare în aproape toate cazurile de depresie, putem recurge la alte terapii alternative cum ar fi muzica, spre exemplu.

Ascultarea a unei muzici triste aduce confort și ajută la reglarea stărilor negative. În acest fel, ar putea oferi beneficii emoționale. Deoarece un număr mare de participanți au raportat că au auzit astfel de cântece în situații de stres emoțional sau de a se simți singuri sau bolnavi.

Un bun exemplu sunt eu, din cauza problemelor multiple de sănătate, am căzut într-o depresie foarte puternică. Înainte eram o persoană fericită, glumeam întotdeauna cu alții. Puțin câte puțin am fost prinsă în capcana, numită depresie, care era foarte puternică. Am învățat să trăiesc cu ea, cu toate că mă simțeam sufocată zi de zi. Am crezut că acesta este destinul meu.

Într-o zi am auzit un cântec interpretat de Inna și o trupă care la început îmi părea ciudată, dar care mi-a atras atenția. Nici măcar nu știam care este numele ei, apoi am aflat că se numește Carla’s Dreams. Asta era prin 2014, dar ei există încă din 2012, chiar pe 20 Ianuarie au făcut 6 ani.

La început nu mă atrăgea muzica lor, nu înțelegeam mesajul. De fapt asta m-a atras, misterul versurilor. Ușor, ușor am început să „disec” fiecare vers în parte. Inițial, am crezut că e vorba despre un băiat din Republica Moldova, cu fața pictată ce poarta un hanorac și ochelari de soare. Apoi că e vorba sunt 4-5 băieți, nu eram sigură. Într-un final am aflat că e vorba de un proiect muzical, că sunt mult mai multe persoane implicate decât ce se vede în concerte și pe „sticlă”.

Revenind la muzica lor, după ce am auzit piesa P.O.H.U.I. în colaborare cu Inna, am cautat pe internet și alte piese Carla’s Dreams. Piesa care mi-a atras atenția în mod special a fost Hobson’s choice,  mesajul e unul foarte puternic care m-a motivat.

A fost începutul sfârșitului depresiei care mă măcina. Evident au fost și alte piese care nu mă reprezentau, dar în multe dintre ele mă regăseam. Pentru cei care i-au descoperit de curând, le recomand să asculte și piesele vechi.

Piesa de „rezistență” care m-a salvat din ghearele depresiei a fost Te rog, o piesă tristă, ca majoritatea pieselor, de altfel.

  Au multe piese pe care eu le numesc speciale, inclusiv piesele de pe primul album, Hobson’s choice, lansat în 2012 exclusiv pe internet, cu piese ca Hobson’s choicepiesa care dă și titlul albumului, Da-te-n #$#$#$ mătii, Raslabon, Tempus Fugit, Mama, Tata, Cântec de leagăn, Scrisoarea fratelui mai mic, Pentru cei ce pot etc.

În 2016 au lansat al treilea album, NGOC (primul lansat în România), cu hituri precum Cum ne noi în colaborare cu Delia, Te rog, Sub pielea mea, Aripile, Dragostea din plic, Atât de liberi, P.OH.U.I în colaborare cu Inna, Ești altfel,  Lumea ta– în colaborare cu Loredana, Născut în Moldova (o piesa simbol pentru ei, cel puțin asa vad eu), etc

În 2017 au lansat un al patrulea album din carieră numit Antiexemplu, continuând tradiția pieselor de suflet, una dintre ele fiind chiar piesa care dă titlul albumului. De pe acest album, piesa care eu o numesc specială este Până la sânge, urmată de Acele, Unde și Formula apei, restul pieselor vă las pe voi să le descoperiți .

Nu doar piesele vechi îmi plac, ci și cele noi, care vor fi pe următorul album ca Beretta, Frica și 413 (cea mai nouă dintre ele).

Cunosc multe persoane care mi-au spus că muzica ia ajutat să treacă peste greutățile vieții. Important e să nu-ți creezi o lume a ta și să fugi de realitate.

Pe voi cât de mult va ajutat muzica să scăpați de stările de depresie, anxietate sau stres? Sursă video Carla’s Dreams

12 COMENTARII

  1. Datorită băieților de la Carla’s Dreams am vrut să învăț la facultate limba rusă, însă politica lor super aiurea nu mi-a dat în combinația pe care mi-am dorit-o eu! Oricum, îi apreciez super mult și păstrez muzica lor în suflet! ✌😎

  2. Un articol foarte util si bine de luat in considerare.Intr-adevar muzica te ajuta sa scapi de depresie si de stres.Si pe mine ma ajuta foarte mult,iar baietii de la Carla’s Dreams stiu cum sa faca asta..Muzica lor te ‘unge pe suflet’ ..Sunt foarte buni! Cand i-am ascultat prima data mi-au placut foarte mult si de atunci ii ascult in continuare.

  3. Interesant! Muzica ne poate ajuta in multe situatii, mai ales in perioadele dificile. Stilul e alegerea fiecaruia, trebuie doar sa gasim in muzica ceea ce ne motiveaza.

  4. Asa am patit eu cu Michael Jackson. Aveam 10 ani, consider ca el m-a „crescut”, nu parintii… 🙂 Am preluat felul lui de a fi si priincipiile lui de viata, lucru pentru care sunt extrem de recunoscatoare lui Dumnezeu. Nici nu puteam avea un model de viata mai bun! Am scris si eu despre acest subiect pe blogul meu.

Lasă un răspuns