Situația persoanelor cu dizabilități în Focșani: Un oraș „modern” cu obstacole vechi

2
Petiție accesibilizare

Dragii mei prieteni, cei mai mulți dintre voi știți că am o dizabilitate și m-am gândit să scriu despre o problemă care ne afectează în mod direct nu doar pe mine, ci și pe 4800 de persoane cu dizabilități din Focșani și județul Vrancea. Deși Focșaniul se dorește a fi un oraș modern și reabilitat, problema persoanelor cu mobilitate redusă este departe de a fi rezolvată.

Trotuarele înalte, trecerile de pietoni greu de coborât și de urcat și rampele din stațiile de autobuz reprezintă adesea provocări semnificative din cauza lipsei lor de accesibilitate. Pentru o persoană într-un scaun cu rotile, deplasarea prin oraș este o adevărată provocare.

Cu toate acestea, lucrările de modernizare în loc să ne aducă mai aproape de un oraș accesibil, au creat și mai multe obstacole pentru cei care au nevoie de un minim de infrastructură adaptată. În timp ce autoritățile au promis că vor aborda aceste probleme, realitatea de pe teren ne arată că un oraș „modern” este în continuare inaccesibil pentru locuitorii săi.

Trotuare inaccesibile

Din dorința de a remedia aceste deficiențe, DizAbil.Eu a inițiat o petiție pentru accesibilizarea trotuarelor și a trecerilor de pietoni din Focșani. Aceasta poate fi semnată online la https://campaniamea.declic.ro/petitions/vrem-accesibilizarea-trecerilor-de-pietoni-din-focsani sau în format fizic la membrii grupului.

Vă invit să vă gândiți la fiecare pas pe care îl faceți zilnic, fără a vă întreba dacă veți putea urca o bordură sau traversa o stradă. O persoana cu mobilitate redusă trăiește cu acele întrebări în minte la fiecare ieșire din casă. Nu doar persoanele cu dizabilități se confruntă cu aceste probleme. Mamele cu copii în cărucior și bătrânii care se deplasează cu dificultate întâmpină aceleași provocări.

Ne dorim ca această inițiativă să mobilizeze cât mai mulți locuitori din Focșani și din județ pentru a ne susține demersul de a transforma Focșaniul într-un oraș prietenos și accesibil în care fiecare cetățean, indiferent de abilitățile sale, să se poată deplasa în siguranță și cu demnitate. E despre demnitate, egalitate și șansa de a duce o viață normală. Semnează și fii parte din schimbare!

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

2 COMENTARII

  1. Felicitări pentru acest articol! Este foarte importantă implicarea civică, susținerea persoanelor care nu se pot ajuta singure la un moment dat, indiferent de starea de nevoie și de solicitările acestora. Uneori este suficient să știe că suntem acolo, le ascultăm, le înțelegem și suntem alături de ele, chiar dacă nu le putem rezolva problemele. Succes în demersurile legale!

Lasă un răspuns