Viața: trandafirul cu spini

0

Trandafirul este una dintre florile preferate de mii de oameni din întreaga lume. Este o plantă cunoscută pentru frumusețea florilor, aroma și culorile sale. Dar trandafirul are și spini, care ne rănesc.

Această frază mi-a venit în minte fără a o căuta, a venit ca un mesaj pe care inima mea îl știa, dar mintea nu îl putea auzi. În viziunea mea, trandafirul cu spini este granița care împarte sănătatea și boala, bucuria și durerea. Spinii protejează trandafirul, la fel ca noi care ne luptăm pentru a ne menține corpul și mintea sănătoasă.

Am învățat că, indiferent cât durează viața, nu există bucurie fără tristețe. Nu există trandafiri fără spini, așa cum nu există viață fără dragoste, fără durere, fără nici o greșeală.

Trandafirii nu încetează să fie frumoși, cu toate ca au au foarte multi spini. Atât trandafirii, cât și oamenii au nevoie de multă dragoste. Trebuie să ii iubim pe ceilalți, să îi învățam cum să nu se mai rănească și cum să nu rănească pe alții.

Trebuie să învățăm să iubim și spinul nu doar trandafirul, căci niciodată nu ne vom putea bucura de viață și vom ajunge să trăim ca niște frustrați.

Nu contează de câte ori am fost răniți, nu trebuie să renunțăm niciodată. Luptăm cu tenacitate și perseverența pentru visele noastre. Fără efort și sacrificiu nu va fi niciodată o victorie.

 

Lasă un răspuns