Frica sau teama este o emoție caracterizată printr-o senzație intensă, de obicei neplăcută, provocată de percepția unui pericol, real sau presupus, prezent, viitor sau chiar trecut.
M-am hotărât sa scriu din nou un subiect sensibil, ca și cel de ieri. Sigur vă întrebați de ce am deschis tocmai acest subiect, ei bine, am făcut-o atât pentru mine cât și pentru voi. Trebuie să aflăm dacă frica ne este dușman sau aliat.
De ce ne este frică?
În ziua de azi avem multe temeri, care nu ne lasă să ducem o viață liniștită, teama de a suferi daune fizice, de a-ți pierde locul de muncă, de a fi părăsiți de cei dragi, etc. Frica a existat dintotdeauna și, datorită ei, oamenii evită amenințările sau se pregătesc să se confrunte cu ele. Pentru că asta este frica, emoția care vă avertizează că vă confruntați cu un pericol.
La ce folosește frica?
Mulți folosim frica pentru a supraviețui, este un mecanism adaptat unui mediu care, uneori, ne dă motive să ne temem. Ea este „aliatul” perfect, ne ajuta sa reacționam rapid la situații periculoase, deoarece datorită ei ne retragem atunci când există o amenințare.
Știați că frica este contagioasă?
Trebuie doar să vedeți fața panicată a unei persoane pentru a simți la fel. Suntem contagiați cu frică prin comunicare, informare, educație, provocând boli, ne consuma energia corpului și ne face să ne pierdem vitalitatea.
Cum putem depăși frica?
Pentru a ne depăși frica, este esențial să nu mai fugim și să îndrăznim să ne confruntăm cu problemele pe care le avem. Vom realiza că totul este produsul minții noastre.
Sper ca aceste informații să vă fie de folos.
Voi cum combateți frica?