Nepăsarea față de ceilalți

Nedreptatea în viața de zi cu zi

0

Persoana care suferă de nedreptate sau nepăsare este cea care nu se simte apreciată sau respectată la valoarea sa justă, care nu crede că primește ceea ce merită sau ca a primit mai mult decât credea că merită.

Ce m-a făcut sa scriu acest articol este nepăsarea oamenilor față de semeni, în primul rând. Trăim într-o eră definită prin ignoranță și dezumanizare. Depinde doar de noi să schimbăm asta dar, ce te faci când te lupți cu morile vânt?

Acum câteva zile vorbeam cu o prietenă virtuală, despre situațiile în care de multe ori ne simțim ignorați, nedreptățiți, jigniți, răniți de ceilalți. Ea mi-a spus ceva ce mi-a rămas întipărit în minte, de fapt acest lucru m-a făcut să deschid acest subiect, pe care eu îl numesc sensibil.

„Dacă mă duc mâine undeva și îmi cade o piatră în cap, vreau să vad cine îmi sare în ajutor…în condițiile în care eu aș fi lată pe jos. Și nu mă refer aici la ambulanță, pentru că paramedicii oricum își fac meseria”, au fost cuvintele ei.

Scriind, mi-am amintit de un eveniment real, care a făcut înconjurul Facebook-ului, acum câteva săptămâni. Un tânăr bolnav a leșinat în fața unui hotel, fără ca nimeni să-i acorde primul ajutor. Din câte îmi amintesc, acesta a zăcut mai multe ore sub privirile trecătorilor. Acum, eu stau și mă întreb unde e umanitatea? Acest om a avut norocul să trăiască, dar nu pot să nu mă întreb câți oameni au avut norocul lui.

Soluția este în mâinile noastre să privim lucrurile altfel. În primul să-i respectăm pe cei din jurul nostru. Trebuie să evităm sa ne considerăm superiori celorlalți, să-i nu-i judecam la tot pasul.

Lasă un răspuns