Trăiește adrenalina și experiențe extreme

0

Andrenalina ne face să trăim mai intens, ne face să iubim pericolul. Cred că am experimenta cu toții acele „înălțimi” plăcute când jucăm sport, când dansăm, când ne îndrăgostim sau să fim în situații de risc pentru a ne umple golurile.

Sunt una dintre acele persoane care se tem de înălțime, un bun prieten glumește întotdeauna pe seama mea despre teama mea. El spune că acesta este motivul pentru care nu sunt înaltă, deoarece îmi este frică de înălțime. Tot el mi-a spus că tot ceea ce mă sperie tebuie să înfrunt, dacă nu fac asta, frica va crește în intensitate iar aceaasta experiență mă va marca pe viață. Că va trebui învăț să controlez situațiile care îmi provoacă frică sau anxietate.
-Eu: Să experimentez teama de înălțime? Sentimentul este oribil! La aceste simptome se alătură un sentiment de incompetență care este de obicei favorizat de cei care râd de mine și chiar mă critică. Toate acestea vin de la cei din jur care nu suferă această teamă. Oricum nu înțelegi nimic.
-El: Știi cum se numește frica asta?
-Eu: Nu. Dar tu, ai vreo teamă, vreo fobie?
-El: Da, la fel ca a ta. Se numește acrofobie. Se referă la acea supărare pe care o experimentezi când vezi doar gol în fața ta, care deschide o anumită distanță între sine și pământ. Astfel, lucruri la fel de comune precum urcarea unei scări, o plimbare pe un munte sau orice activitate conexă generează întotdeauna o măsură patologică. Chiar îți recomand să citești despre acest lucru, să înțelegi fobia, să vezi cum să o înfrunți și cel mai important experimentează viața.
-Eu: De ce nu faci un curs despre dezvoltare personală?
El: Ok (râzând). O să învăț să mă cunosc, să-mi înving frica.

experimentează viața

Eram fost foarte supărată că nu mă înțelege și este atât de pasiv, mi-a vorbit ca un psiholog sec. El crede că totul este un joc pentru mine. Dar a spus și ceva adevărat, trebuie să citesc mult mai multe despre fobia mea.

Dimineața m-am dus la el și i-am spus că am o surpriză pentru el. Când ajungem la locul cu pricina, îl las cu gura deschisă. Surpriza era un zbor cu balonul cu aer cald.
-El: Nu mă urc în ăsta, ai înțeles?
-Eu: Nu! Vei urca, nu-mi pasă dacă vrei sau nu. Urcă!

Bineînțeles că a urcat, doar nu era după el. În schimb mie, a început să-mi fie foarte teamă când balonul a urcat în aer. Andrenalina a fost transformată în plăcere, a fost o nouă experiență. Teama mea față de înălțime a disparut imediat. Mă uit la prietenul meu, el era foarte relaxat, nu avea delo frică și acest lucru m-a surprins.
-Eu: Unde e frica ta?
-He: Frica? Despre ce frică vorbești?
-Eu: Mi-ai spus că și ție îți este și frică de înălțime.
-El: Nu, deloc. Cunoscându-te, știam că vei face tot ce este posibil pentru a mă ajuta cu toate că îți este frică. Dar nu credeam că vei ajunge la extreme, te-ai depășit. Bucură-te de acest sentiment de succes și păstrează-l în minte. Data viitoare veți putea recurge la amintirea respectivă, ceea ce îți va oferi forță și te va motiva, deoarece îți vei aminti că îl poți realiza.
-Eu: Nu am crezut niciodată că voi avea amintiri legate de experiențe cu andrenalina. Îmi voi aminti de ziua aceasta și după ani. Este ceva de neuitat.
-El: Uită-te la cuplul în vârstă, ei cred că noi avem experiențe cu romantism.
-Eu: Noi un cuplu? Voi scrie toate aceste experiențe pe blogul meu.
-El: Experiențe?
-Eu: Vreau să am mai multe aventuri, vreau să gust viața.

După ce am coborât din balon aveam senzația că încă mai zboară, ametisem și aproape că am căzut în brațele prietenului meu, spre deliciul cuplului în vârstă.
-Eu: Promite-mi că mă vei însoți în următoarele experiențe cu andrenalina.
-El: Vrei experiențe noi? Caută-ți un iubit și le avea.
Eu: Mulțumesc pentru modalitatea de a-mi spune NU. Am vrut să te invit la un salt cu parașuta sau o experiență de viteza și andrenalină.

Am plecat de acolo făcând noi planuri, eu vreau o nouă experiență cu viteza extremă, el vrea salt cu parașuta. Vom vedeam ce va ieși țineți-ne pumnii.

Acest articol a fost pentru Superblog 2019

Lasă un răspuns