Viața este prea scurtă să o irosim așa, cum o facem mulți dintre noi. Oamenii au devenit superficiali pentru că acum totul se întâmplă mai repede și viața a devenit mai ușoară și nu trebuie să încercăm facem mai mult. Suntem guvernați de plăceri obținute rapid, suntem îngroziți de violență și opresiune, singurătate și ne prefacem diferiți pentru a masca plictiseala normalității.
Cineva mi-a spus odată că atunci când o persoană începe să gândească superficial, atunci când în mod necesar poartă doar haine de la un brand cunoscut, înseamnă că valorile umane devin ridicole pentru acești oameni. Un alt tip de superficialitate este și atunci când alții sunt discriminați pentru defectele lor: că sunt grași, scuzi, au o dizabilitate, victime ale bullyingului, statut social sub nivelul lor, pentru că poartă ochelari, pentru că nu se îmbracă la modă sau cu haine de marcă, atunci când aparțin unei alte rase, alta decât a ta, chiar și pentru a crede în Dumnezeu sau a asculta muzică în afara gusturilor tale. Pentru adolescenți este foarte ușor să cadă în superficialitate datorită naivității și lipsei de cunoștințe.
Mulți oameni cu bani își arată averea ca o mare realizare în viața lor, totuși sunt mai săraci decât aceiași săraci care nu au bogăție sau bunuri materiale. Se spune că bogații nu se pot bucura de ceea ce au, iar săracii învață să privească și să se bucure de ceea ce primesc în fiecare zi ca o binecuvântare. Există o vorbă: mai bine sărac și fericit, decât bogat și trist.
Nu mai iubim, am devenit reci unii cu alții, nu ne mai iubim copiii, nu ne mai iubim părintii. Am ajuns să iubim lucrurile și să ne folosim de oameni. Câți nu au ajuns la bătrânețe singuri, părăsiți de familie, tocmai din cauza faptului că s-au crezut puternici, invincibili, trăind o realitate iluzorie.
Pe măsură ce lumea acceptă din ce în ce mai mult răul, noi trebuie să ne străduim să nu fim la fel. Nu banii, nu puterea ne fac sa ne simțim superiori. Superior ești atunci când dai o mână de ajutor cuiva care nu se poate ajuta singur, nu atunci când îl înjosești, acest lucru te face inferior lui.
Magia gândirii este mare
Superficialitatea face parte din viața noastră. Dar totul are limitele sale și, se știe deja că tot ce este prea mult este dăunător. De aceea lucrurile se schimbă atunci când a fi superficial este regula. Dacă indiferența, dezinteresul și lipsa de angajament față de sine sunt un stil de viață, superficialitatea este o caracteristică a personalității care poate aduce probleme în viața de zi cu zi.
Gândește-te foarte bine la ceea ce te face fericit. Pentru tine fericirea înseamnă să ai suficienți bani pentru a merge la cumpărături în mod regulat și, desigur, pentru a te răsfăța cu capriciile pe care le ai din când în când. Dacă ai nevoie întotdeauna de bani pentru a-ți satisface capriciile, este pentru că pe lângă faptul că ești superficial, ești foarte materialist.
Se știe deja că Internetul ne schimbă părerea, ne face mai superficiali și mai puțin reflexivi. Trebuie să ținem cont de faptul că este necesar să trasăm linia dintre realitate și realitatea virtuală pe care o „trăim” pe rețelele de socializare. Vrem să credem că nu ne afectează, dar uităm să trăim adevărata viață și nu mai știm cum să fim fericiți.
Nu trebuie să așteptăm să ne zică cineva cum să facem, magia gândirii este mare! Da, asa cum ai auzit. Contează mult să învățăm să ne gestionăm sentimentele pentru a ne fi bine, fără să fim superficiali , frivoli sau indiferenți față de ceilalți. În fiecare zi a vieții noastre gândim și o facem în mai multe moduri. Există diferite tipuri de gândire și le alternăm în funcție de situație și de modul în care funcționează mintea noastră.
Dacă aș avea o baghetă magică le-aș arata oamenilor că niciodată nu este prea târziu să învețe și să se perfecționeze. Cel mai bun mod de a depăși superficialitatea este de a antrena mintea, sufletul și inima spre inteligență, prin urmare, privirea către propria persoană este primul pas spre schimbare. Gândirea pozitivă este una dintre cele mai eficiente metode care te pot ajuta să depășești problemele, fără a te transforma în altceva.
Tu ce fel de om ești?
Dacă ți-a plăcut articolul te rog să-l distribui pe contul tău de socializare, dacă nu ți-a plăcut mai recitește-l, poate ți-a scăpat ceva.