Evadarea de o zi: Din nou la Slănic Moldova

0

Vă povesteam ieri despre evadarea de o zi pe care am avut-o în județul Neamț, mai exact Mănăstirea Horaița. Astăzi vă povestesc despre o altă evadare, de data aceasta la Stațiunea Slănic Moldova, care revederea ei a fost ca un vis. Mi-am dorit foarte mult să o revăd. Despre stațiune am mai scris aici.

Slănic Moldova este o stațiune din județul Bacău cunoscută pentru apele sale minerale vindecătoare, descoperită din 1801. Stațiunea este situată pe versantul estic al Carpaților Orientali (Munții Nemira) la 5000 m, înconjurat de mulți fagi și brazi.Nu mai este pentru nimeni un secret că Slănic Moldova este numită Perla Moldovei.

La fel ca data trecută, nu era planificată vizitarea stațiunii, dar pe ultima sută de metri ne-am decis, mai ales că mama nu o văzuse niciodată. A fost impresionata de frumusețea locului și chiar ne doream să vedem absolut tot, ne doream sa ne scape nimic.

Restaurant Cascada

Cam în două ore am ajuns acolo și eram cu adevărat fascinați de tot ceea ce ne vedeau ochii. Prima oprire a fost la Terasa Cascada. Ceea ce m-a fascinat în mod deosebit au fost statuile din lemn. Mi-a fost foarte greu să fac fotografii reușite, acolo erau foarte mulți oameni, iar pandemia ne obliga sa păstrăm distanta. Erau multe lucruri de cumpărat, suveniruri, meșteșuguri, lucruri de folosit acasă și multe altele.

Așa cum am scris mai sus, mi-am dorit foarte mult să revăd statuile din lemn. Un sculptor cu drujbă a realizat sculpturi din lemn care au devenit rapid o atracție în zonă. Aveam eu o bănuială de cine era autorul acelor sculpturi, dar urmărindu-i contul pe social media, m-am convins.

Dacă ai în plan să vizitezi stațiunea, îți recomand să treci în agendă și Restaurantul Cascada. Terasa restaurantului vă va lăsa fără cuvinte. Garantez! Mi-ar fi imposibil să postez toate fotografiile. Așadar am făcut un clip pe YouTube în care am încercat sa surprind totul.

Izvoarele Slănic Moldova

Apoi am mers la Izvoarele Slănic Moldova, cunoscute pentru proprietățile lor de vindecare. Locul era fascinant într-o anumită măsură, nu toate cele 20 de izvoare mai funcționează, din păcate un minus pentru autoritățile locale. Tot aici am avut și un accident, mi s-a agățat piciorul într-o rampă. Cu mâna accidentată, eram fericită că am ajuns acolo, nici durerea nu o mai simțeam.

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru cele 20 de izvoare de izvoare carbogazoase, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorurate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite din 1801. În 1852 au fost efectuate primele teste chimice, iar în 1877 au făcut primele instalații. Aici se terapii cu cu apa din aceste izvoare, exista și un centru pentru terapii. De-a lungul timpului, calităţile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obţinute la expoziţiile internaţionale de la Paris, Viena, Frankfurt. Specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains.

Parcul Slănic Moldova

Am lăsat izvoarele în urmă și am intrat în Parcul Slănic Moldova, una dintre atracțiile stațiunii. Parcul este foarte frumos, mai frumos decât îmi aminteam eu. Este un loc fermecător care oferă turiștilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-un loc fermecător.

Un alt punct de atracție din acest parc este Biserica Sf Ilie. Când a luat ființă stațiunea în jurul ei au fost construite aproximativ 50 de camere în care erau găzduiţi bolnavi şi vizitatori ai staţiunii. Lăcașul sfânt era bine îngrijit și a rezistat până în 1916, an în care ororile războiului au ajuns şi la Slănic şi întreaga stațiune a a ajuns în ruină iar biserica a fost distrusă.

Am petrecut mai mult de o oră în parc. Sincer mi-aș dori să fi putut petrece câteva zile acolo, dar unele probleme au împiedicat acest lucru. După o lungă plimbare pe aleile parcului, ne-am întors la mașină și am plecat fericiți spre acasă.

Așa a fost evadarea mea la Perla Moldovei. Aș reveni cu plăcere de fiecare dată. Acest loc te atrage ca un magnet. Dacă nu ați fost niciodată vă recomand sa o vizitați, nu veți regreta.

Orice upload al acestor fotografii este interzis fără citarea sursei.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

Lasă un răspuns