Cât de importantă este comunicarea cu ceilalți?

0

Prin acest articol vreau să subliniez importanța comunicării cu tine însuți și cu ceilalți. Comunicarea între oameni este deja cunoscută sub numele de schimb de informații, idei, emoții sau opinii care pot apărea între două sau mai multe ființe umane.

Sunt genul de om căruia îi place să fie informat și să comunice mult cu oamenii cunoscuți în realitate, dar și pe rețelele de socializare. Viața m-a făcut să învăț cât de importantă este comunicarea interumană. Motivele importanței sale sunt multiple, în primul rând pentru că suntem ființe sociale și avem nevoie de apropierea altor ființe umane. Într-un sens mai profund, a comunica înseamnă a împărtăși puțin din noi înșine cu ceilalți.

Suntem influențați de ceea ce credem despre ceilalți și invers?

Relația cu oamenii din jurul nostru se face prin comunicare, ceea ce trebuie să înțelegem ca e un proces de înțelegere și împărtășire a unei idei. Comunicarea poate avea diverse forme: scrisă, orală sau gestuală. Trebuie să fim atenți la modul în care vrem să transmitem ceva, pentru a nu se înțelege altceva.

A fi incapabil să comunicăm poate însemna chiar în multe feluri pierderea unei părți din noi; Capacitatea noastră de a comunica este esențială pentru conceptul de sine. Felul nostru de a scrie, limbajul pe care îl folosim, hainele pe care le purtăm, bijuteriile pe care le folosim, postura și gesturile noastre, comunică. Și, în același timp, toate acestea constituie conceptul nostru despre noi înșine. Lipsa de timp sau lipsa răbdării sunt de obicei principalele motive ale lipsei de comunicare în relațiile zilnice cu oamenii. Avem nevoie de comunicare pentru a putea trăi cu ceilalți. Este elementul care ne leagă ca societate.

Această abilitate ne permite să împărtășim sentimente și să înțelegem motivele comportamentului altora. Această extinde cunoștințele și percepția noastră despre realitate, înțelegând că nu există un singur adevăr sau un singur punct de vedere.

În concluzie, putem spune că în fiecare zi suntem cufundați în procesul de comunicare, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Cu cât nivelul nostru cultural este mai ridicat, cu atât comunicarea este mai bună și cu atât este mai mare. Este foarte important să descoperim barierele de comunicare pentru a evita obstacolele care împiedică procesul de comunicare.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului

Lasă un răspuns