Interviu de 10 cu scriitoarea Ramona Lengyel

1

Astăzi revin cu un nou interviu, de data această invitata mea este scriitoarea Ramona Lengyel, autorul romanelor „Stars dance” și „ O nouă șansă”. Ramona ne vorbește în interviu despre debutul ei în literatură dar și despre cele două romane. În „Stars dance” este vorba despre doi artiști care își doresc cu ardoare să aibă succes, iar în „O nouă șansă” autoarea a vrut să arate că o persoană se poate schimba, poate deveni un om mai bun.

Invitata mea este un om simplu, dar cu un bagaj cultural de excepție. Pe lângă pasiunea de a scrie cărți este și un bun blogger, iar acest lucru ne demonstrează tuturor că dacă faci ceva cu dăruire și pasiune este imposibil să nu reușești. Ramona mi-a răspuns la 10 întrebări despre…., dar mai bine vă las pe voi să o descoperiți.

1. Cine este Ramona Lengyel?

Ramona Lengyel este o persoană căreia îi plac provocările care îi dovedesc că poate să-și depășească limitele normale ale vieții. Am numeroase pasiuni care mi-au făcut viața mai frumoasă, precum: scrisul, sportul, muzica, plimbările, cititul etc. Pasiunea pentru scris m-a determinat să scriu tot mai mult. Așa am reușit să public două cărți „Stars dance” și „O nouă șansă”.

2. Îți amintești prima carte pe care ai citit-o? Și prima poveste pe care ai scris-o?

Prima carte pe care am citit-o în copilărie a fost „Urme în zăpadă” scrisă de Patricia St. John. Prima poveste scrisă de mine a fost cartea „ O nouă șansă” publicată ulterior.

3. Care a fost prima carte care a avut cel mai mare impact asupra ta și de ce?

Prima carte care a avut impact asupra mea a fost „ Vraciul” scrisă de Tadeusz Dolega-Mostowicz deoarece povestea cărții dovedește că dacă o persoană are un talent și îi place ceea ce face, poate să se întâmple orice, nimic nu-l va împiedica să-și continue meseria.

4. Cine este scriitorul tău preferat? Poți alege mai mulți scriitori, indiferent de epocă.

Scriitorul meu preferat este Mihai Eminescu fără discuție. Poeziile lui mă emoționează mult.

5. Ce personaj dintr-o carte ți-ar fi plăcut să cunoști și să creezi?

Precum am spus mai sus, sunt pasionată de sport. Am citit toate cărțile scrise de Ioan Chirilă. Personajul pe care aș vrea să-l cunosc este Nadia Comăneci din cartea cu același nume. Nadia Comăneci e o legendă mondială. În următorii ani voi scrie o carte și cu un personaj din sport.

6. Cum este relația ta cu ceea ce ai scris?

Cărțile mele s-au născut din dorința de a spune oamenilor două lecții de viață. În cartea „Stars dance” este vorba despre doi artiști care își doresc cu ardoare să aibă succes. Deși sunt două persoane complet diferite, se acceptă unul pe altul. După ce devin celebrii în toată lumea, ea se îmbolnăvește grav, e la un pas de moarte. Cu ajutorul dragostei familiei reușește să-și revină și începe să cânte iar exprimându-se prin muzică sentimentele de neputință. Parteneriatul cu prietenul ei se reia fără să le pese de gurile lumii, că merge urât sau că mai o dă în bară cu melodiile. Își urmează pasiunea fără să se uite înapoi. Această poveste este și reală. Eu am început să scriu cartea după ce am aflat întâmplător că povestea mea corespunde cu povestea unei formații celebre. Este vorba despre trupa Roxette. A doua carte „ O nouă șansă” am scris-o din dorința să arăt că o persoană se poate schimba, poate deveni un om mai bun și doar așa poate cunoaște ce e fericirea și să aibă carieră frumoasă. Astea sunt principiile mele în viață: să fii un om bun, să faci bine, să ierți și să faci ceea ce îți place.

7. Cum ai avut ideea unui roman?

Mereu îmi imaginam diverse povești în cap. La un moment dat când eram supărată și aveam nevoie de o ocupație, am spus sa încerc să scriu ceea ce îmi imaginez. Așa s-a născut cartea „ O nouă șansă”.

8. Cum ți-ai descrie rutina de scriere?

Rutina mea de scriere este simplă. Dacă sunt odihnită, mă simt bine din punct de vedere fizic și este liniște în casă, pot să scriu și trei ore fără pauză. Când obosesc, fac pauză.

9. Când îi citești cărțile, te întrebi: cum funcționează imaginația Ramonei Lengyel?

Imaginația Ramona Lengyel funcționează în funcție de pasiunile sale și de principiile sale de viață. Niciodată n-o scriu despre ceva ce nu-mi place sau cu care nu sunt de acord. Voi continua să scriu povești legate de pasiunile mele sau povești legate de viziunea mea despre viață.

10. Ai îndrăzni să dai vreo sugestie sau sfat celor care se pregătesc să scrie primul lor roman?

Acest lucru fac deseori, încurajez oamenii să scrie dacă le face plăcere acest lucru. Mereu repet că scrisul nu e matematică, nu poate fi calculat sau analizat. Sfatul meu este să vă lăsați duși de imaginație, indiferent unde duce ea, nu contează ce iese, scrieți ceea ce simțiți, doar așa o să reușiți să scrieți ceea vă imaginați. Scrieți fără teamă!!!.

Mulțumesc Ramona pentru interviul acordat!

Dacă doriți să achiziționați romanele ” Stars dance” și „O nouă șansă” o puteți face la:

adresa de e-mail: ramonalengyel@gmail.com

sau pe Facebook: Ramona Lengyel

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bun interviu! Mi-ar fi plăcut să fie un pic mai lung totuși. Nu cunoști un autor după zece simple întrebări. O cunosc pe Ramona și știu că nu i-ar fi displăcut să ne ofere mai multe răspunsuri. Felicitări autoarei interviului pentru inițiativă, și autoarei Ramona Lengyel pentru că înfrumusețează lumea cu poveștile ei! Felicitări pentru articol!

Lasă un răspuns