Echipa Farmec – Gerovital sau trucul meu vital!

2
Farmec
Sursa foto: Farmec si Pixabay, Prelucrare: Canva

Istoria. De cele mai multe ori este scrisă de femei. Într-un fel, sau altul… întotdeauna este scrisă de femei, sau pentru femei! Fiecare dintre noi, în fiecare zi, facem istorie! Poate ne este greu să ne dăm seama, dar așa este! Eu fac istorie, am grijă de copiii de la grădiniță și de cei trei ” copii ” din casa mea: Dragoș, Bogdan și Andrei. Ceea ce, implicit, înseamnă istorie. Dar nu am grijă doar de copii și de soț, ci și de natură. Am grijă de natură așa cum am grijă de mine. Și de ei, toți!

Am multe ajutoare în acest sens, iar printre ele se numără Farmec și Gerovital. Folosesc produsele lor atât acasă cât și la grădiniță. Acasă am cremă hidratantă, apa micelară ce conține Trandafir Sălbatic, ideală în curățarea tenului normal cu ușoară tendință de uscare. Mai folosesc: mascara, rujuri, creion de buze, pudră, ojă, șampon și balsam. Soțul folosește și el pasta de dinți, șervețelele umede, apa de gură, spumă de ras, balsam și loțiune după ras. Crema pentru bebeluși nu mi-a lipsit niciodată din casă cât timp au fost băieții mici. De altfel, folosesc cam toată gama lor, deoarece am un secret. Ei au un secret și voi împărtăși cu voi acest secret, vital! Nu mulți îl știu! Vă spuneam că am grijă de natură, da, pentru că omul lasă o amprentă foarte mare prin tot ceea ce face și… consumă! Noi consumăm mult.

Gerovital – Doctor în frumusețe
Sursa foto: Farmec, Prelucrare: Canva

Colectăm ușor, reciclăm cu spor

Pentru că protejez natura, aleg să folosesc produse ce se degradează ușor sau ambalaje ce pot fi reciclate. Verific, la raft, tot ceea ce cumpăr! Nu folosesc pungi de plastic, prefer ambalaje de carton sau țesătură, arunc gunoiul în recipientele special amenajate pentru fiecare material în parte, încă din casă, pentru că am un coș cu 4 compartimente diferite, de câțiva litri – plastic, hârtie, sticlă și metal – iar atunci când s-au umplut le duc direct afară. Nu arunc uleiul folosit în chiuvetă, ci îl trimit la reciclat în locurile conforme, nu folosesc genți, haine sau alte obiecte ce provin de la animale, plantez flori și pomișori pe unde se poate, deseori în excursiile, taberele și expedițiile pe care le am cu cei mici – ce învață despre toate aceste lucruri începând cu grupa pregătitoare – și cadrele didactice… și tot așa.

Au învățat despre importanța folosirii unei biciclete, despre efectul mașinii și impactul pe care îl are consumul de combustibil în relația cu mediul, de aceea încercăm cu toții să ne organizăm într-un mod productiv: atunci când facem cumpărături nu luăm produse pentru câteva zile ci pentru o perioadă mai mare de timp și nu doar pentru noi, ci pentru mai multe persoane.

Gerovital
Sursa foto: Farmec, Prelucrare: Canva

Poluarea – inamicul nr. 1 al sănătății

Învățăm și încercăm să procurăm o mașină electrică și nu folosim avionul, care este unul dintre cei mai mari poluanți. Poluarea cauzată de aviația civică a atins cote alarmante. Emisiile toxice ale avioanelor declanșează boli respiratorii și cardiovasculare, iar în jurul aeroporturilor poluarea se întinde pe o rază de 15-20km!! Emisiile de la înălțime distrug stratul de ozon și accentuează efectul de seră.

Plus că, aceste emisii se deplasează odată cu masele de aer, astfel încât avioanele Europei ajung să polueze India și China. Sunt în uz 30000 de avioane de pasageri, ce generează, anual, 600 de miliarde de tone de dioxid de carbon!! Raportul emisiilor dintre un avion ce decolează este egal cu cel al unui autoturism ce se deplasează pe o distanță de 40000 km! Este datoria noastră să știm toate aceste lucruri, așa că preferăm alte mijloace de transport pentru distanțele lungi. Dar plasticul, plasticul este inamicul meu numărul unu. De ce!? Știți câte tone de plastic ajung, zilnic, în ocean!? Știți câte animale marine și păsări ale cerului mor, zilnic, din această cauză!? Știți că mai bine de 70% din aerul respirabil de pe Terra este dat de corali!?

reciclare
Sursa foto: Pixabay, Prelucrare: Canva

Cu produsele Farmec reciclarea e mai ușoară

De aceea plasticul este inamicul meu! Iar de când cu revoluția industrială… mă opresc. Nu are rost să mai explic, deoarece ați înțeles ideea, iar eu aș putea continua cu aceste exemple o bună bucată de vreme. Gerovital – Doctor în frumusețe și ninja al plasticului! Pentru că este o poveste despre noi, iar noi suntem… noi toți! Așa că îmi place secretul lor! Anume, campania de colectare „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”. Exact așa!

O poveste de succes 100% românească, cu produse reciclabile, românești, la cel mai avantajos preț! Cu notorietate, istorie în inovație, tradiție, calitate și eficiență! Astfel, în magazin Farmec și Gerovital, din 2020, puteți aduce 4 ambalaje din portofoliul Farmec pentru a fi reciclate și primiți un nou produs! Eu așa fac. Pentru grădiniță am ales săpun lichid, dezinfectați de mâini și suprafețe, și gel de duș care vitalizează pielea corpului, ce conține Provitamina B5 și Vitamina B3. Bine, de reciclare se ocupă Andrei, pentru că strâng mai multe produse odată, dar acesta este un alt secret! Sunt prea puțini producători români ce fac acest lucru, însă luptătorii noștri ninja au reciclat, într-un an, peste 50 de mii de ambalaje! Zece mii cred că doar eu și grădinița le-am trimis dar știți cum e vorba, un alt secret! Am tot ce am nevoie cu Farmec, sunt fericită că primesc produse gratis, iar soțul meu este și mai fericit că nu mai plătește așa mult!

„Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”
Sursa foto: Farmec, Prelucrare: Canva

Dacă sunt un exemplu!? Poate că… nu sunt cel mai bun exemplu, dar fac tot posibilul pentru a fi! Și așa mi-am învațat și băieții să fie, așa îi învăț pe toți copiii, dar și pe ai lor părinți! Învățați să reciclați și să protejați mediul înconjurător! Să-l vindecați! Pentru că, până la urmă, nu ne aparține nicidecum nouă… nu este nimic al nostru sau al strămoșilor noștri, nu este nimic al meu sau al tău, ci al urmașilor noștri și al urmașilor urmașilor noștri în veacul vecilor! Totul aparține generațiilor viitoare! Așa că ne putem strădui fiecare să fim un exemplu, astfel încât amprenta pe care o lăsăm, împreună, să fie una DEMNĂ! Să păstrăm tradiția!

Tu cum ai grijă de natură?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021

2 COMENTARII

Lasă un răspuns