Farmec – secrete de frumusețe din generație în generație

1
Farmec
Sursa foto: Farmec, Editare Canva

Primele lucruri elementare din viață le învățăm în familie, iar igiena este una dintre cele mai importante. Din 2 motive: una este sănătatea și 2 rolul ei social de a fi plăcuți de cei pe care îi întâlnim în viața de zi cu zi. Eu am fost norocoasă și am învățat multe de la ai mei. Ceea ce am învățat de mică privind igiena personală aș putea rezuma într-o singură frază: farmecul se cultivă în familie.

Anul acesta am schimbat și eu prefixul. Odată cu schimbarea lui, mi-am dat seama că trebuie să am mult mai multă grijă de mine. Înainte doar îmi spălam părul cu șampon, îmi curățam fața și cam atât. Ai zice că nu am avut de la cine să învăț. Nu e chiar așa, în copilărie am văzut produse de îngrijire personală la bunica și mama. Atât bunica cât și mama aveau mare grijă să aibă o piele foarte curată, doar că pe mine nu mă interesa foarte mult acest aspect. Mă gândeam că frumusețea nu necesită îngrijire specială, trebuie doar să ne bucurăm de ea.

Bunica nu a fost niciodată o fană a machiajului, cu toate acestea nu i-a lipsit lăptișorul de matcă Doina, un produs românesc de mare căutare la acea vreme, ideal pentru curățare și hidratare. Mama, în schimb, a cunoscut de-a lungul vremii o gamă variată de produse pentru îngrijire. Ea, la fel ca și bunica, este adepta produselor românești de la Farmec. De câțiva ani, crema antirid cu ulei de Argan este prietena ei cea mai bună. Corectează liniile fine, ridurile și neregularitățile pielii uscate a feței și o ajută să fie radiantă.

crema antirid cu ulei de Argan
Sursa foto: Farmec, Editare Canva

Frumusețea cu Farmec se menține

Îmi amintesc și acum cum mama mă certa: „da, folosește o cremă hidratantă pentru ten, sau măcar o cremă de mâini că o să-ți pară rău mai târziu”. Tare mi-aș fi dorit să o fi ascultat la vremea respectivă, dar nici acum nu este prea târziu. Îmi tot spunea, că ea a învățat multe trucuri de la bunica, despre cum să se mențină frumoasă, feminină și eu…Nici eu nu voi fi mai prejos și transmit mai departe valorile generațiilor viitoare, simt că asta este menirea mea.

 Recent, am făcut și eu cunoștință cu Farmec, iar crema de mâini Extra Care SPF 10, o cremă ce hrănește și regenerează conferă pielii protecție împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui asupra acesteia. Efectul antioxidant pe care îl are asupra pielii previne petele maronii de pe mâini. O pot folosi zilnic, câte ori de câte ori este necesar.

Am început să am și eu grijă de pielea feței, nu prea știam eu ce trucuri să folosesc pentru un ten perfect. Nu voiam ca mama și bunica să arate mai bine decât mine. Așadar, apa micelară a fost prima pe listă, apoi mi-am achiziționat și o cremă hidratantă. Un pas esențial pentru orice rutină de îngrijire a tenului, mai ales în cazul meu, un ten uscat și foarte pretențios. Nu a durat mult și au început să se vadă semne de îmbunătățire.

cremă hidratantă
Sursa foto: Farmec, Editare Canva

De ce Farmec?

De mai bine de 130 de ani, Farmec reprezintă industria cosmetică locală, impresionând lumea printr-un portofoliu multi-brand ce conține produse eficiente, concepute în laboratoare performante. La Farmec găsim: produse de machiaj, produse de igienă orală, produse de protecție solară, produse de cosmetică profesională, produse pentru bărbați și soluții de îngrijire a locuinței.

Compania deține mărci precum Gerovital Plant, Ana Aslan, Aslavital și Doina, iar din categoria deodorantelor fac parte Obsesie, Athos, You & Me. Valorile Farmec sunt strâns legate de grija pentru frumos și sănătate, respectul faţă de tradiţie şi mediul înconjurător.

Farmec este astăzi cel mai mare producător român de cosmetice, iar produsele sale ajung în Japonia, Canada, Irak, Kuwait, Iordania şi în multe ţări europene.

Farmec
Sursa foto: Farmec, Editare Canva

Mi-am deschis sertarul cu produse de machiaj iar aroma și catifelarea lor m-au făcut să mă simt și mai bine în pielea mea. Acestea sunt micile secrete ale vieții care au farmecul lor, important nu doar pentru o piele perfectă, ci și pentru un psihic perfect.

Articol scris pentru proba a paisprezecea de la Spring SuperBlog 2022

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns