Ce sărbătorim de Crăciun?

0
Crăciun

Marea sărbătoare a Crăciunului este sărbătorită pe 25 decembrie, dar Crăciunul nu este celebrarea unei date în care mâncăm mai mult decât trebuie, ci a unui fapt: nașterea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Din acest motiv avem nu numai motive, ci și o adevărată obligație de a o sărbători. Să sărbătorim nașterea lui Iisus, dar în inimile noastre, ceea ce înseamnă că ne naștem pentru o viață nouă, așa cum El însuși ne-a învățat.

Mulți sunt oamenii care celebrează Crăciunul fără să știe cu certitudine ce anume se sărbătorește la această dată. Poate de aceea dau un sens oarecum superficial acestei mari sărbători. Îl consideră pe Moș Crăciun marele erou, un personaj, asociat în unele cazuri chiar cu Dumnezeu (sper să nu greșesc). Da, este un personaj drăguț care face fericiți pe copiii mici și mari, dar nu trebuie să uităm că nu-l sărbătorim pe nenea cu barbă albă, ci Nașterea.

Naşterea Domnului

Mulți consideră Crăciunul doar atât: o pauză binemeritată după luni de muncă și rutină. Pentru alții, sezonul sărbătorilor este ocazia de a se întoarce acasă pentru a le împărtăși cu familia și prietenii după ce nu i-am văzut de mult timp. Alții îl văd ca pe o reluare, ca pe o oportunitate de a se ierta pentru eșecurile lor, de a reflecta la ceea ce trebuie să schimbe și să se îmbunătățească.

Eu, văd această mare sărbătoare nu ca pe o pauză, ci ca pe o reunire familiară. Este un moment în care ies la iveală sentimentele de pace, iubire, iertare, milă; întărim legăturile de fraternitate și prietenie cu ai noștri și cu străinii. În fiecare an există o speranță pentru o viață nouă, pentru zile mai bune, din moment ce Dumnezeu ne-a dat viață ca să fim fericiți, de noi depinde modul în care ne descurcăm. Cu toate acestea, nu doar Crăciunul trebuie să scoată din noi umanitatea, ci să fim la fel și în restul anului.

reunire de familie

Eu cred în magia Crăciunului

Mereu m-am considerat un mic Moș Crăciun, ador să îmi surprind familia și pe cei dragi cu mici cadouri, unele făcute de mine. Da, știu, veți zice că am scris mai sus că de Crăciun nu-l sărbătorim pe Moș Crăciun, ci Nașterea. Îmi susțin în continuare punctul de vedere, dar asta nu înseamnă că l-am exclus complet pe bătrânel. Pe lângă colinde și reuniri de familie, Moș Crăciun are și rolul lui. Mai ales pentru a-i face fericiți pe cei mici, care din păcate nu prea înțeleg ei ce sărbătorim.

Ce se întâmplă când spiridușul lui Moș Crăciun primește și el un cadou? I se moaie picioarele. Așa cum am scris mai sus, îmi place să ofer un strop de fericire celor dragi. După cum știți, pe lângă blogging, mai fac și figurine de ipsos. La un moment dat când am predat un set de figurine am primit un cadou. A fost un șoc pentru mine. Dintr-o dată am trecut la alt statut: de la cea care face cadouri la cea care primește cadouri. Senzația a fost uimitoare. Este adevărat că magia Crăciunului nu reprezintă cadouri, dar pentru o clipă m-am simțit ca un copil, m-am întors în timp la perioada copilăriei.

Moș Crăciun

Reprezintă Crăciunul doar mâncare și lumini?

Din punctul meu de vedere, clar că nu. Există însă și oameni care cred că a mânca cât mai multe bunătăți de pe masa de Crăciun echivalează cu sărbătoarea în sine. S-ar putea să fiu considerată rea, dar Crăciunul nu înseamnă să ne îmbătăm și să ne îmbuibăm, apoi să ajungem la urgențe.

Nici bradul nu are nicio legătură directă cu Crăciunul. De exemplu: în România a fost adus de regele Carol I, apoi obiceiul a fost preluat de boierime și restul populației. Împodobirea bradului a fost îmbrățișată cu drag. Nu există Crăciun fără brad, dar asta nu înseamnă că este un înlocuitor al sărbătorii în sine. Să învățăm să apreciem această sărbătoare, Crăciunul, așa cum trebuie să fie.

Avem tendința să transmitem „Sărbători fericite”, oamenilor. Nu sărbătorile ar trebui să fie fericite, ci oamenii. Cel mai bine să fim fericiți tot restul anului, să-i ajutăm pe ceilalți, nu doar de Crăciun. Eu vă transmit: să fiți iubiți, fericiți și mai ales sănătoși.

 reunire familiară

Să încercăm să extindem valorile Crăciunului dincolo de următoarele săptămâni. Adevărata sărbătoare a Crăciunului este că, indiferent de cum stau lucrurile, Dumnezeu este cu tine.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului

Lasă un răspuns