Totul e clarificat dacă ai un avocat!

1
avocat în dreptul familiei
Sursa foto: Avocat Nora Cosmina Drulea, Editare: Canva

Ați auzit de fazele de „doliu” după un divorț? Știți voi, negare, furie, negociere, depresie și acceptare. Nu, nu mi s-a întâmplat mie, ci celei mai bune prietene, Alina. Ea a decis că pentru căsnicia ei nu mai merită să lupte, chiar dacă a durat mulți ani. Violența și infidelitățile soțului au dus la ruptura definitivă a relației. Ce îi mai leagă sunt cei doi copii pe care îi au împreună.

Copiii au fost principalul motiv pentru care a vrut să continue, să facă în așa fel ca lucrurile să funcționeze în căsnicie. Alina se simțea cea mai rea mamă din lume pentru că se gândea că îi va despărți pe copii de tatăl lor, acest lucru le va cauza o mare suferință. Să lași în urmă acele sentimente de vinovăție nu este deloc ușor pentru o mamă.

Tatăl copiilor o amenința constant că va cere custodia celor mici dacă ea va continua cu divorțul. Nu am putut sta deoparte, i-am oferit susținere și înțelegere. Apoi, am încercat să o ajut să ia masuri adecvate pentru a-și prezerva drepturile maternale.

divorțul războinic
Sursa foto: Avocat Nora Cosmina Drulea și Pexels, Editare: Canva

I-am explicat Alinei că este necesar să se intereseze în legătură cu drepturile și obligațiile sale în ceea ce privește căsătoria și divorțul. Trebuie să se informeze cu privire la procesul de divorț și ce documente sunt necesare pentru a se asigura că nu va suferi nicio pierdere financiară.

Am sfătuit-o că trebuie să se adreseze unui avocat specializat în dreptul familiei pentru a se asigura că interesele ei și ale copiilor sunt protejate. Inițial, Alina nu voia să apeleze la un avocat, credea că va fi ușor cu divorțul.

De asemenea, i-am sugerat să încerce să se așeze la masa negocierilor cu fostul soț pentru a ajunge la un acord amiabil privind stabilirea locuinței minorilor, bărbatul nici nu a vrut să audă. Alina a înțeles că singură nu va reuși să-și apere drepturile. Cu ajutorul avocatului poate lua toate măsurile legale necesare pentru a proteja interesele ei și ale copiilor săi.

divorț
Sursa foto: Pexels, Editare: Canva

Nora Cosmina Drulea – avocat cu experiență în dreptul familiei

În căutarea mea am găsit-o pe dna avocat Nora Cosmina Drulea, avocat profesionist și devotat cu o experiență de 15 ani în dreptul familiei. A absolvit Universitatea Româno-Americană, București, 2007 și a obținut masteratul în Drept Comunitar, Universitatea București, 2010.

De-a lungul anilor, dna avocat a acumulat o vastă experiență în domeniul dreptului familiei și se dedică în mod special asistenței juridice pentru divorțuri, reprezentând atât partea masculină, cât și cea feminină în litigii de natură familială. De asemenea, oferă asistență clienților în litigii legate de custodia copiilor, partajul bunurilor, pensii alimentare, alte obligații financiare etc.

Nora Cosmina Drulea pune accent pe importanța psihologiei divorțului și a efectelor sale asupra copiilor. Dumneaei susține că divorțul are un impact major asupra procesului de dezvoltare al acestora. Potrivit dnei avocat, copiii au nevoie să învețe să se adapteze și cum să gestioneze tranziția între familiile lor divorțate. Acest lucru se datorează faptului că divorțul schimbă în mod dramatic mediul copiilor și poate afecta relația pe care au cu fiecare părinte.

Avocat Nora Cosmina Drulea
Sursa foto: Avocat Nora Cosmina Drulea, Editare: Canva

Ce face un avocat specializat în dreptul familiei

Nu știu prea multe despre profesia de avocat, ce știu despre această meserie doar din cărți și filme. Profesia de avocat presupune acordarea asistenței juridice persoanelor și organizațiilor, atât în fața instanțelor de judecată, cât și în fața altor organisme administrative.

Deși nu am cunoștințe în domeniu, Alina mi-a cerut din nou ajutor pentru a înțelege mai bine ce face un avocat în dreptul familiei și cum dna Drulea o va ajuta să-și țină copiii aproape. Din ce am înțeles eu, avocatul se ocupă de dispute privind familia și copiii, inclusiv custodia copiilor, partajul proprietății și alte chestiuni legate de familie.

Ne-am dat seama că dna avocat Drulea o va ajuta pe Alina în legătură cu rezolvarea divorțului războinic prin care trece. În primul rând prin oferirea de informații despre drepturile și responsabilitățile asociate divorțului și conflictelor familiale. De asemenea, îi poate da asistență juridică pentru a se asigura că toate aspectele legale sunt bine înțelese și că este tratată corect în instanță.

avocat în dreptul familiei
Sursa foto: Pexels, Editare: Canva

Divorțul – un nou început

Alina își dorește un divorț la distanță prin acord și speră că va reuși cu ajutorul dnei avocat și al judecătorului. Nu dorește să se întâlnească cu tatăl copiilor nici măcar în sala de judecată. Prietena mea a trebuit să se asigure că are toate documentele necesare pentru a solicita un divorț prin acord.

Nu doar atât, vrea să obțină obligația de întreținere a minorilor de către tatăl lor. Acest lucru se face prin prezentarea unei cereri în instanță, prin care tatăl să asigure educația, învățătura, pregătirea profesională a copiilor. În cererea depusă, Alina va prezenta o descriere a situației actuale, inclusiv date despre veniturile și cheltuielile sale, precum și detalii despre situația financiară a fostului soț.

Cu ajutorul avocatului se va rezolva problema revenirii soției la nume. Alina nu vrea să poarte numele fostului. Dna avocat a obținut informații legale care au arătat că Alina are dreptul să poarte numele său de dinaintea căsătoriei.

divorț la distanță prin acord
Sursa foto: Avocat Nora Cosmina Drulea

Dna avocat Nora Cosmina Drulea a reprezentat-o pe Alina la tribunal în cadrul procesului de divorț. Aceasta a susținut că a sa clientă a fost victima abuzului emoțional și fizic din partea soțului și că a încercat în repetate rânduri să se despartă de el, dar a primit amenințări și alte presiuni.

Pe de altă parte, avocatul soțului a încercat să demonstreze că nu este adevărat, subliniind faptul că nu este o mamă bună pentru cei doi copii. Acesta nu a prezentat dovezi și argumente pentru a susține afirmația sa că soția clientului său a fost neimplicată în creșterea și educarea copiilor.

Avocata Alinei a lucrat în mod activ pentru a obține custodia copiilor. De asemenea, a oferit dovezi și a prezentat argumente solide care au ajutat la obținerea custodiei minorilor. În cele din urmă, tribunalul a acordat Alinei custodia iar tatăl beneficiind de dreptul de vizită și de o implicare activă în viața copiilor. A mai rămas partajul bunurilor comune între cei doi soți, un proces destul de complicat.

Din păcate este o realitate și cazul Alinei nu este unul izolat. Nici în aceste cazuri foarte grave femeile victime ale acestor tipuri de abuzuri nu sunt protejate atât cât ar trebui. Dar dna avocat Drulea este femeie la rândul ei și nu s-a lăsat. Dincolo de reputația sa profesională a depus efort pentru a-și ajuta clienta și cu această ocazie dorește să creeze un precedent ca și alte femei aflate în această situație să aibă curaj în a se adresa justiției.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns