Depozitul virtual – Construiește-ți visele, noi aducem sursele!

1
Vindem-Ieftin.ro
Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro și Pexels: Editare: Canva

Am fost mereu implicată în a-i ajuta pe alții. Și acum vreau să ajut copiii cu nevoi speciale. Mai exact este vorba de construirea unui centru pentru aceștia. Mă implic cu tot sufletul deoarece și eu sunt o persoană cu dizabilități. Eu îi pot înțelege cel mai bine. Proiectul este făcut, avem și terenul la dispoziție, dar suntem grăbiți. Știm că mai ales în zilele noastre, construcția unei clădiri trebuie să se facă folosind cele mai bune materiale de construcții.

Ca să obținem banii necesari pentru construirea unui astfel de centru a trebuit să solicităm donații și fonduri de la diferite persoane și organizații. După ce am strâns banii, următorul pas a constat în proiectarea și construcția centrului.

Mie mi-a revenit sarcina de a găsi un furnizor bun și serios. Și cum am spus, trebuia să o fac repede. Aveam nevoie de un depozit care să-mi pună la dispoziție toate cele necesare. Nu-mi doream să alerg din depozit în depozit iar materialele să nu ajungă la timp.

centru pentru copiii dizabilități
Sursa foto: Pexels, Editare: Canva

Cu Vindem-Ieftin.ro visele se împlinesc

Pentru asta am apelat la Vindem-Ieftin.ro, o alternativă a comerțului clasic cu depozite și hipermarketuri. Compania a lansat un concept unic, Depozitul Virtual, singura franciză de materiale de construcții din România. Este un depozit convențional care are toată gama de materiale de construcții cu avantajele unui depozit clasic. Sunt eliminate din preț costurile adunate de-a lungul lanțului de distribuție iar clientul are acces la prețuri mai mici.

În plus, cei de la Vindem-Ieftin. au un scop precis, acela de a reduce la jumătate numărul camioanelor care transportă materiale de construcții pe șosele și diminuarea cheltuielilor de logistică, stocuri sau depozitări.

Am intrat pe https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/ și am solicitat serviciile de consultanță după ce m-am uitat la recenziile video de pe site. Cei 28 de specialiști știau exact ce materiale am nevoie și au calculat cantitatea necesară. Prețul și cantitatea materialelor s-au încadrat în bugetul pe care îl aveam la dispoziție. Astfel, am aflat că există și un grup VIP pentru clienții care doresc să beneficieze de consultanță prioritară.

depozitul virtual
Sursa foto: Vindem Ieftin.ro: Editare: Canva

Aripi de Înger – centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilități

Înainte de a vorbi despre construcția centrului vreau ca fiecare dintre noi să înțelegem că un copil cu dizabilități nu e diferit de ceilalți. El are aceleași nevoi de a fi iubit și îngrijit, de a fi acceptat, respectat, integrat în societate și de a se bucura de experiențe pozitive ca orice alt copil.

Centrul se numește „Aripi de Înger” deoarece un astfel de copil, datorită infirmității, este ca un înger cu aripile frânte. Scopul centrului este de a-i oferi aripi care să-i dea încredere în el. În comparație cu ceilalți copii, el se confruntă zilnic cu atitudini negative, stereotipuri, stigmatizare, violență, abuz și izolare.

Pe lângă terapie, Aripi de înger oferă informații și suport pentru părinti, profesori și alți membri ai comunității. Aceste servicii pot ajuta familiile să înțeleagă mai bine problemele și nevoile copiilor și cum să ofere sprijin și o îngrijire adecvată. Centrul poate oferi, de asemenea, servicii de divertisment și activități educationale, precum și oportunități de socializare pentru copiii cu dizabilități.

Aripi de înger
Sursa foto: Pexels: Editare: Canva

Construcția viitorului cu Vindem-Ieftin.ro

Terenul îl aveam deja și următorul pas a fost să obținem certificatul de urbanism, autorizație de construire, verificarea solului. Am căutat un arhitect bun care să facă proiectul după planul nostru și apoi am contactat o firmă de construcție care să finalizeze edificiul la data stabilită.

Am fost prezentă atunci când au sosit materialele pentru structură și fundație, am participat la organizarea lor și am coordonat echipa de lucru pentru ca toate materialele să fie instalate corect și în timp util. Apoi am stabilit cu consultantul de la Depozitul Virtual când să vină următoarele materiale.

Șeful echipei de construcții a fost curios să afle mai multe despre Vindem-Ieftin.ro și a cerut detalii despre cum am stabilit ca materialele să vină în ordinea evoluției construcției. I-am explicat cine sunt, cum am aflat despre Depozitul Virtual și i-am zis: „- vezi detalii pe site și vei afla toate răspunsurile la întrebările tale”.

Vindem-Ieftin.ro
Sursa foto: Vindem Ieftin.ro și Pexels: Editare: Canva

Prima etapă a construcției – fundația

Primul pas a fost pregătirea șantierului și lucrările de construcție. Acest lucru a implicat pregătirea terenului, construirea șanțurilor, materialelor și echipamentelor necesare pentru fundație. Cu ajutorul unui buldoexcavator echipa a curățat terenul de pietre, moloz și copaci, a săpat șanțurile, și a avut grijă de sistemul septic.

Fundația este cea mai importantă parte întrucât furnizează suportul structural necesar pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea întregii construcții. A fost realizată din beton armat, care asigură rezistența și durabilitatea acesteia. Betonul armat are avantajul de a oferi o bază solidă și de a fi rezistent la schimbări de temperatură și umezeală.

Cu această ocazie am aflat și eu că o fundație nu e chiar așa de ușor de făcut. Trebuie să respecți o serie de pași și reguli pe care eu nu le știam, mă rog, nu lucrez în domeniu. Fiind pe teren zilnic, am aflat despre modul în care trebuie să fie construită.

După finalizarea fundației s-a construit suprastructura ce a început să dea forma clădirii. A urmat construirea pereților exteriori și interiori, precum și tâmplăria și izolația acesteia. Pereții au fost ridicați după realizarea structurii de rezistență a clădirii. Acest lucru s-a făcut pentru a asigura stabilitatea structurii și a proteja clădirea de elementele exterioare precum vântul și ploaia.

fundația
Sursa foto: Pexels: Editare: Canva

A doua etapă a construcției – pereții

Pentru a construi pereții am avut nevoie de materiale de construcții, unelte și materiale de finisare. Materialele de construcții necesare: BCA, mortar de ciment, plăci de gips-carton, plăci din materiale termoizolante și țevi de drenaj.

Următorul pas a fost turnarea planșeelor dintre etaje și ridicarea pereților despărțitori de rezistență. Sunt concepute pentru a susține încărcăturile inferioare și superioare ale etajelor, precum și o parte din încărcăturile din exterior.

După aceasta, se instalează și se conectează pereții despărțitori ce au rolul de a separa încăperile și de a oferi intimitate și securitate. Aceștia oferă și protecție termică și fonică, împiedicând transferul de căldură și zgomot dintr-o încăpere în alta.

pereții
Sursa foto: Pexels: Editare: Canva

A treia etapă a construcției – acoperișul

Construcția unei case nu este completă fără unul dintre elementele importante, și anume acoperișul. Acesta a fost construit cu materiale de calitate pentru a asigura rezistență la intemperii și durabilitate de-a lungul anilor. Acesta este vital în construcția unei case, deoarece are un rol important în protejarea casei și de dăunători, precum și în asigurarea unei temperaturi interioare confortabile.

După ce s-a construit scheletul acoperișului, s-a montat țigla. Am ales țigla metalică deoarece este fabricată din oțel sau aluminiu, care a fost tratată termic pentru a rezista la intemperii. În plus, acestea sunt rezistente la foc, ceea ce le face o alegere ideală pentru clădirile cu risc ridicat de incendiu.

La final m-am ocupat ca sistemul de scurgere al apei să fie corect făcut prin montarea unei conducte de scurgere corespunzătoare, prevenind astfel acumularea de apă pe acoperiș și oferind astfel o protecție împotriva inundațiilor și a deteriorării structurii acoperișului.

Nu am uitat însă nici de izolarea corectă a acoperișului, care va ajuta la reducerea cheltuielilor cu energia, ceea ce va rezulta într-o economie de bani. Am ales vata de sticlă deoarece este un material versatil și ușor de folosit.

acoperiș
Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro: Editare: Canva

Instalații sanitare, termice și electrice 

Instalațiile joacă un rol vital în asigurarea unei construcții sigure și eficiente. Când spunem instalații, ne referim la o gamă largă de sisteme concepute pentru a prelua, manipula și distribui energie electrică, apă, gaze, căldură. Aceste sisteme includ, de asemenea, cabluri, conducte, prize, aparate de măsurare, siguranțe, dispozitive de control și alte componente necesare pentru a oferi o sursă de energie.

Montarea instalației electrice s-a făcut prin perete cu ajutorul unor țevi metalice, numite țevi de cablu. Acestea sunt folosite pentru a duce cablurile electrice din exteriorul casei la interior. Au fost apoi legate de dispozitivele electrice (prize și întrerupătoare) și de tabloul de alimentare.

Pentru instalația termică am ales pompa de căldură care asigură încălzirea/răcirea în casă prin intermediul unui modul hidraulic care este conectat la terminale de tip radiatoare, ventilo-convectori sau la instalație în pardoseală. În plus, produce și apa caldă menajeră necesară. Pompa de căldură este o soluție bună pentru instalații termice, deoarece oferă un nivel ridicat de performanță și fiabilitate.

La amenajarea instalațiilor sanitare a fost un pic mai complicat deoarece sunt necesare băi adaptate pentru micuții cu dizabilități dar și pentru personalul care se ocupă de terapia lor. Instalațiile sanitare trebuie să funcționeze perfect, de aceea a fost necesar să fie proiectate împreună cu un specialist în domeniu.

instalații termice și sanitare
Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro: Editare: Canva

Amenajări interioare și exterioare

Am preferat sa începem cu amenajările interioare și prima etapă a fost montarea geamurilor și ușilor din tâmplărie PVC pentru că acestea sunt elemente cheie pentru siguranță și izolare. Este o etapă importantă în finisarea unui proiect și are un impact major asupra esteticii și confortului.

Apoi, am trecut de la montarea parchetului, gresiei și faianței, la realizarea tencuielilor și zugrăvirea pereților pe interior. Ca lucrarea să fie completă, am trecut la finisajele zidurilor exterioare și la aplicarea stratului termoizolator ci a tencuielilor decorative. Locul treptelor a fost luat de rampe pentru cei care folosesc fotoliul rulant iar în interior deși este o clădire cu mansardă există și un lift.

Pentru amenajările exterioare am apelat la un specialist care știe cum să creeze în curtea centrului platforme exterioare destinate activităților recreative și educaționale, care să permită copiilor să se bucure de aer curat și de activități în aer liber.

Pentru a finaliza construcția, am efectuat verificările finale. Acestea includ verificarea construcției, a materialelor folosite și ale proceselor de construire. De asemenea, am verificat și funcționarea structurii în ansamblu. După cel mult 15 zile de la data finalizării lucrărilor, o comisie va evalua clădirea și va permite semnarea unui proces verbal care atestă că este construită conform normelor în vigoare și poate funcționa ca centru pentru copiii cu dizabilități.

Amenajări interioare și exterioare
Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro și Pexels: Editare: Canva

Misiune, viziune, valori!

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro este un depozit virtual fără sediu, ce revoluționeză comerțul cu materiale de construcții iar freelancerii pasionați de inovare își pot atinge visele fără să investească un leu. Ai totul într-un singur loc! Ai acces la peste 200 de furnizori naționali cu contracte și condiții negociate la nivel de companie, poți vinde oriunde în România și Europa, poți propune furnizori noi, se emite factură proformă, există un sistem performant ERP ce procesează și gestionează într-o singură platformă managementul unei companii, având o bază de date comună și afișând stocurile în timp real. Cumulează operațiuni precum cele de facturare, aprovizionare, comenzi, contabilitate, etc. Ai acces în grupurile clienților V.I.P. pe WhatsApp, îți poți lua concediu oricând dorești, ai suport oferit de întreaga echipă, nu ai taxe lunare de achitat și nu ai nevoie de casă de marcat, sediu, numerar sau contabil. TOTUL este EXCLUSIV ONLINE.

În următorii zece ani se dorește deschiderea a peste 100 de Depozite Virtuale în România și 50 în Europa, cu o pondere masivă de dezvoltare la fiecare alți zece ani, astfel încât în 20 de ani să existe 200 de Depozite Virtuale în România, 200 în Europa și 100 în alte țări iar în 30 de ani peste 2000 oriunde în lume, urmând același concept de livrare rapidă din fabrică direct la client, deservind peste 1.000.000 de clienți anual, eliberând șoselele de traficul greu.

Compania nu face rabat de la calitate! Nu face compromisuri de consultanță sau compromisuri în pregătirea colegilor! Nu este dispusă să își mintă clienții sau partenerii, sau să ofere comisioane pentru a ajunge pe o treaptă superioară! Toate aceste valori reprezintă o bază într-o călătorie concepută prin calitate și integritate iar tu ești invitat, cu drag, să faci parte din aceasta!

Vindem-Ieftin.ro
Sursa foto: Vindem-Ieftin.ro: Editare: Canva

Nimic fără Dumnezeu

La realizarea proiectului trebuie să vă spun că nu doar depozitul, partenerii și sponsorii mi-au fost ajutor. În ziua de azi de obicei mulți sunt cei care îl uită, dar eu nu pot face așa ceva. Este vorba de Dumnezeu. Cu ajutorul lui putem face orice iar eu cred cu tărie că fără el nu putem face nimic.

Pentru a-L mulțumi am decis să construiesc, pe lângă centru, și o mică biserică. Sigur nu a fost ușor pentru a găsi un preot care să slujească, dar am avut ocazia să găsesc un tânăr proaspăt absolvent de teologie care nu avea parohie. După ce acesta a primit avizul mitropoliei, acum nu a rămas decât să începem construcția efectivă a bisericii.

Acesta va fi locul unde copiii din centru se vor ruga, ori de câte ori vor simți nevoia, iar preotul le poate deveni duhovnic. Cu ajutorul lui Dumnezeu, dar și al binefăcătorilor, biserica va fi finalizată cât mai curând posibil.

biserica
Sursa foto: Pexels: Editare: Canva

Despre beneficiile Centrului Aripi de Înger

Construcția centrului Aripi de Înger a fost finalizată iar în interiorul edificiului au fost instalate podele, tavane și pereți cu materiale ușoare, precum plăci din PVC și mochetă pentru a facilita curățarea și întreținerea. Pentru a ne asigura că toți copiii se simt în siguranță, au fost montate sisteme de securitate, sisteme de iluminat de urgență și sisteme de alarmă.

A urmat instalarea mai multor aparate speciale pentru recuperare, precum și cadre de susținere, mese și scaune adaptate și alte echipamente care facilitează terapia micuților. De asemenea, au fost create spații speciale, inclusiv săli de terapie, săli de consiliere, săli de conferințe și o bibliotecă.

Micii pacienți beneficiază de servicii medicale, educative, și le oferă șansa de a se dezvolta și de a se integra în societate. Personalul centrului este format din medici specializați, asistenți medicali, psihologi și educatori, precum și o echipă de voluntari care ajută copiii și familiile lor să se simtă mai bine, să se adapteze schimbărilor și provocărilor cotidiene.

centrul
Sursa foto: Pexels: Editare: Canva

Între timp a fost terminată și biserica unde micuții și familiile lor se vor ruga și se vor simți în siguranță. Biserica are un amplasament special, a fost construită într-un mod care să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități. A fost dotată cu scaune speciale și cu rampă de acces. În plus, biserica are o zonă de rugăciune specială pentru cei cu dizabilități, unde aceștia pot găsi liniște și încurajare.

În concluzie, centrul oferă oportunități unice pentru copiii și familiile lor de a experimenta și de a interacționa cu alte persoane care partajează aceleași experiențe. Oferă terapie și suport pentru a ajuta copiii să se descurce mai bine în viață, să se integreze în comunitate.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns