8 Martie. Ziua Internațională a Femeii

6

Ziua femeii a fost recunoscută ca o sărbătoare internațională în 1977 și a devenit o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și SUA.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre 8 Martie, cea mai importantă zi pentru femei și de asemenea pentru mame.

 În România, Ziua Mamei a fost sărbătorită până în decembrie 1989 și cu această ocazie erau organizate activități dedicate mamelor. După Revoluția din 1989 din România, conceptul de Ziua Mamei a fost înlocuit cu Ziua Femeii.

În Occident, în această zi este promovată puterea femeilor care se luptă pentru drepturile și egalitatea cu bărbații.

Nu doar în România se păstrează obiceiurile de înainte de căderea comunismului, ci și în Moldova, Rusia și Bulgaria. Pe 8 martie, copiii fac cadouri mamelor, bunicilor, profesorilor, dar și altor femei considerate foarte importante pentru ei.

În această zi de sărbătoare, bărbații dăruiesc flori și cadouri mamelor, soțiilor, fiicelor și altor femei importante.

Un artist cunoscut la noi a spus ca i se pare o sărbatoare masochistă și că merităm să fim sărbatorite în fiecare zi. Sunt curioasă să aflu ce părere aveți legat de acest subiect. Sursa foto

Ziua de 8 Martie este dedicată femeii, sărbătorind respectul, aprecierea și admirația. Fie că este vorba de mămici, soții, iubite, prietene sau colege, cu toții transmitem Mesaje de 8 Martie dedicate celor mai importante femei din viața noastră.

6 COMENTARII

  1. corect. ziua femeii n-ar trebui sa existe daca doresc egalitate….unde e egalitatea? ziua barbatilor exista?

Lasă un răspuns