RH-ul negativ la femei și sarcina

1

Atunci când mama este Rh negativ iar tatăl este Rh pozitiv, este important să luați măsuri de precauție în timpul sarcinii pentru a preveni incompatibilitatea sângelui dintre mamă și copil.

Am decis să scriu acest articol după ce o cunoștință a avut o sarcină delicată. Sensibilitatea sarcinii s-a datorat în mare parte mamei și nu fătului, care are Rh negativ. Din fericire atât în cazul copilului cât și al mamei nu au existat complicații iar sarcina a fost dusă până la capăt, deoarece au fost ascultate întocmai indicațiile medicului.

Rh-ul sângelui este determinat de un antigen care se găsește pe suprafața celulelor roșii din sânge. Suntem Rh pozitivi dacă antigenul este în sângele nostru și Rh negativ dacă nu îl avem.

Este important să știm că dacă copilul este Rh pozitiv iar mama Rh negativ, corpul mamei va începe să trateze copilul ca un obiect străin și va începe să creeze anticorpi pentru a ataca sângele copilului.

Copilul la rândul lui ar putea avea probleme grave de sănătate: leucemie, afectarea unui organ sau leziuni are creierului care pot afecta auzul, vorbirea, gândirea, mișcarea.

La prima sarcină, există un pericol foarte mic pentru făt, deoarece copilul este de obicei născut înainte de expunerea la antigen (agent străin în organism). La o doua sarcină pentru a preveni boala datorată Rh-ului, femeile trebuie să primească o injecție numită imunoglobulină în decurs de 72 de ore de la naștere, atâta timp cât copilul este Rh pozitiv.

O doză de imunoglobulină Rh poate fi, de asemenea, administrată unei femei care tocmai a suferit un avort spontan, o amniocenteză sau o anumită formă de sângerare în timpul sarcinii.

Dragi femei înainte de a rămâne însărcinate, faceți testele necesare recomandate de medic pentru a avea un copil sănătos. Sursă foto

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns