Este întotdeauna o mare plăcere să vedem casa finalizată, atât în ceea ce privește structura, cât și decorarea, și să știm că noi eram participanți importanți la dezvoltarea ei și că ar trebui să fim o regulă pe care o oferim tuturor celor care ne ne face să fim unici.
Nu-mi spune că nu te-ai gândit niciodată la acea casă pe care o vei avea în lumea ta utopică și idilică. Ei bine, pentru mine casa ideală este vechea casă a bunicilor mei.
I-am propus fratelui meu și verișorilor mei să îi redam viața vechii case a bunicilor noștri. Ei au fost de acord și am vorbit cu părinții și cu unchii pentru a le mărturisi planul nostru. Ei au fost de acord cu condiția de a nu abandona planul și să ne gândim bine dacă ne dorim cu adevărat acest lucru. I-am asigurat că asta ne dorim cu adevărat.
Avem deja dorința de a ne concentra acum pe refacerea zidurilor și a acoperișurilor pe care le-am creat în mintea noastră. Acest pas este adesea un pic complicat pentru că imaginația noastră nu este ghidată de materiale concrete, costuri aproximative sau posibilități de creație, adică etapa este complicată, dat fiind că vom da susținere și rigiditate ideilor noastre.
Am cautat pe net recenzii video a mai multor firme cu materiale de construcție, pentru a vedea oferte care sa fie pe buzunarul nostru. La Vindem-ieftin.ro am găsit materialele necesare și spre norocul nostru ne-am încadrat în bugetul alocat.
Când avem de-a face cu o construcție în condiții bune și chiar dacă pare în bune condiții, trebuie să efectuăm un diagnostic aprofundat pentru a determina ce aspecte sunt perfecte și care ar mai trebui îmbunătățite.
Primul pas a fost să recreăm zidurile casei, să le oferim soliditate, care să dureze mulți ani. Apoi am început să refacem acoperișul cu țiglă metalică. Unul dintre veri a fost cu ideea ca sa folosim plăci OSB pentru tavan. A fost necesar ca proiectul unui arhitect să facă îmbunătățirile necesare, deoarece acestea au legătură cu acoperișul și cu pereții exteriori. Apoi am refăcut toate ferestrele cu tâmplărie PVC ADF.
Am făcut o combinație între vechi și nou în toată casa. Am recreat întreaga bucătărie. Pentru gresie și faianță am ales un model abstract, care arată ca în anii 50-60. În schimb, pentru mobiler am ales un model mai nou și electrocasnice utile.
Casa nu avea o baie, „De ce?” Știți că bunicii noștri nu au avut acest lucru, părea ceva imposibil. Dar nu și pentru noi, așa că am făcut trei băi. Una mai mare și două mai mici. Dacă vă întrebați ce am făcut și cu vechiul wc din gradină să știți că l-am refăcut și pe el cu OSB exterior.
A fost un pic greu la dormitoare, deoarece nu reușeam să ne punem de acord asupra parchetului și a mobilei, așa că ne-am decis asupra unui model retro. Ne-am dorit mult să păstrăm ceva din epoca în care aceasta casă a fost construită.
În sfârșit, casa a fost terminată. Am decis să izolam pereții cu polistiren Caparol, pentru un plus de confort. La final am folosit tencuiala decorativă Weber.
Grădina sau curtea interioară este o piesă fundamentală care nu trebuie uitată. Ne-am decis să facem alei care să fie rezistente la temperaturile extreme de peste an, așa că am ales piatra naturală.
După ce am făcut ultimele aranjamente ne-am decis să îi chemăm la masă pe părinti și pe unchi. Menționez că în intervalul de timp cât casa a fost în reconstrucție, ei au avut interdicție.
-Mama: Cum ați reușit să faceți toate acestea modificări în doar câteva săptămâni
-Noi în unison: Cu multă dibăcie și ajutor din cer.
Casa de la țară a devenit o casă de vacanță nu doar pentru noi ci și pentru părinti și unchi, suntem cu toții mai uniți ca niciodată.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018