Nunta verișoarei mele ca pasărea phoenix

0

Buchetul de mireasă, verighetele de nunta și chiar rochia de mireasa, printre altele, au un important simbolic și sunt deseori necunoscute.

Cu toții știm cât de mult timp contează pregătirea unei nunti ca la carte, mai ales una pregătită în pripă. Ei, asa s-a întâmplat și cu nunta verișoarei mele. O să sune a laudă, dar ce să-i fac chiar am ajutat la salvarea și organizarea acestei nunți.

Să o luam cu inceputul, nunta era să nu aibă loc. De ce? Pentru ca localul închiriat a avut unele probleme, aici nu intru în detalii, iar miri noștri au rămas fără locație.

Marele eveniment a avut loc în septembrie, o lună aglomerată de altfel pentru acest gen de festivități. așa că părea că visul nuntii perfecte sa rămână doar un vis neîmplinit la timp.

Mireasa a fost la un pas de a anula, totul, fără local și rochie de mireasa nu se numea nuntă. Deci, ce e de făcut? L-am convins pe viitorul văr să caute salon de nunți în Brașov iar eu ai viitoarea lui mireasă am colindat magazinele în căutarea rochiei de mireasa perfecte. Pai ce credeți că nu am găsit? Ei, bineînțeles ca am găsit, una foarte eleganta încât nici verișoarei mele nu ii venea să creadă ca totul s-a petrecut atât de rapid.

Vă întrebați dacă mirele avea costum de mire? Da, el  a fost mult mai conștiincios. Sincer până acum câteva zile credeam ca el e mireasa și verișoara mea mirele, deoarece ea era mult mai calmă, el în schimb era foarte agitat.

La puțin timp sună „vărul” că a găsit locația ideală pentru nunta lor, la Hotel Royal și ne-a chemat sa o vedem și noi. Am văzut, ne-a plăcut, acum ce rămâne de făcut. Pai ce sa rămână de făcut? Continuarea pregătirilor, deoarece timpul se scurgea rapid.

A venit și ziua cea mare. Mireasa arăta ca o prințesă din poveștile cu zâne. A inceput să sosească mirele cu alaiul de nunta. După tradiționalul gătit al miresei, mirele a fost uimit să vadă transformarea uluitoare a celei care îi va deveni mireasă.

După lacrimi vărsate de mireasă la contul casei, ne-am îndreptat către biserică. Ceremonia a durat o ora iar la sfârșit preotul le-a ținut celor doi miri o predica frumoasă și plină de învățături.

În timpul slujbei niște doamne nu avea altă grijă decât să tragă concluzia că locația aleasă (în grabă) nu va fi una frumoasă deoarece a totul a fost făcut prea rapid. Eu eram foarte relaxată gândindu-mă ca vor fi dezamăgite.

După cununia religioasă mirii și invitații au făcut fotografii într-un părculeț de lângă biserică. Unii invitați au avut parte și de unele peripeții dar asta e altă poveste.

După „ceremonia” fotografiilor, am ajuns la Hotel Royal. Știu eu ca sunteți curioși sa aflați totul, asa ca va spun localul e unul potrivit așteptărilor. Dacă vă întrebați ce s-a întâmplat cu doamnele de la biserică, aflați că au rămas ca la dentist.

Trebuie sa va spun ca mirii sunt unii mai tradiționaliști așa că meniul a fost clasic, aperitiv, sarmale, friptura și prăjituri. Dar nașii celor doi a vrut si un meniu exotic în combinație cu cel românesc asa ca am avut o combinație în meniu.

Hotel Royal

După cum știți la noi la români exista obiceiul de a se fura mireasa. Ei bine, mireasa a fost foarte șireată și a scapăt. Ce credeți ca răpitorii s-au lăsat? Nu, nu, au răpit…mirele. De regul mirele va trebui să negocieze eliberarea iubitei sale și odată ce vor obține tot ce vor ieși pentru a sărbători evenimentul prin dans. Numai ca mireasa a fost cea care a salvat mirele. Unii cârcotași, că se știe deja care e cocosul în casă.

nunta Hotel Royal Poiana Brasov
Hotel Royal

Sigur sunteți curioși cum a fost totul. Vă spun doar că era unul mare potrivit numărului de invitați, dar și foarte delicios.

Știți că la noi la romani se sărbătorește si a doua zi cu ciorbă de burtă. Personal nu sunt o amatoare a acestui fel de mâncare, însă tradiția trebuie să continue nu?

Invitații care aveau cazare în Poiana Brașov au avut parte de mici surprize din partea mirilor, o plimbare prin Poiana, dar și o veste extraordinara. Vestea i-a luat prin surprindere mai ales pe socri. Cred ca bănuiți. Daa! Este ceea ce bănuiți, vor deveni bunici. Deci după câteva luni vom avea și un botez. Cei doi soți își doresc ca botezul să aibă loc în aceeași locație.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

Lasă un răspuns