Prima mea evadare in „lume”

1

De foarte mult timp nu am avut o vacanță ca la carte, așa cum se spune. Vreau să-mi iau câteva zile libere, să uit de tot și de toate, să-mi relaxez corpul și mintea. Visez de foarte mult timp că voi vizita locuri speciale. Fiecare dintre noi avem dreptul la vacanță, viața nu este doar muncă și iar muncă, avem dreptul să „evadăm în lume” din cotidian.

Visul meu este să fac o vacanță în România. Vreau să îmi îndeplinesc visul a vedea toate locurile pe care nu le-am văzut niciodată. Plan de vacanță am, bani, mai mulți sau mai puțini am, așa că trec la atac. Am cautat mai multe agenții de turism și am fost plăcut impresionata să aflu că Christian Tour susține Dreptul la vacanță, mi-a plăcut ideea și în timp ce căutam ofertele atractive m-au năpădit amintirile din trecut.

Prima mea vacanță a fost la Slănic Moldova, din județul Bacău, eram prin clasa a 4-a, în anul 1994, la sfârșitul ciclului școlar primar. Eram foarte mică, dar îmi amintesc totul ca și cum ar fi fost ieri. M-am trezit foarte îngrijorată, în zorii zilei, îi chinuiam pe părinții mei că voi întârzia și nu îi voi întâlni pe colegii și pe învățătoarea mea la timp. Eram cu toții foarte nerăbdători să vedem cum va fi prima noastră excursie.

Pe drum, în autocar am cantat, am spus poezii și am gustat din „sarea cea sărata” de la Târgu Ocna (cum spunea un coleg), prima noastră poposire înainte de a ajunge la destinație. Fiind copii să vezi tuneluri cu sare, părea a fi ceva fascinant pentru noi. La acea vârstă nu înțelegeam de ce atât de mulți oameni (adulți și copii) se duc acolo să vadă sarea. Apoi am înțeles că sarea de acolo le face bine la sănătate.

În cele din urmă am ajuns la destinație, eram cu toții uimiți de peisajul de la stațiunea Slănic Moldova. Am vizitat toate locurile istorice de acolo, apoi ne-am jucat în parcul central. Eram complet de cuceriți de aleile ornate cu flori, fântânile arteziene și foișorul din centrul parcului. Nu vă mai spun că deși îmi era greu să urc scările, am reușit să urc cele 300 de trepte. Parcă cucerisem vreo olimpiadă, exact așa mă simțeam. Mai apoi, am vizitat celebrele izvoare cu apă minerală, cunoscute în întreaga lume pentru calitățile sale terapeutice. Unele dintre ele aveau un gust teribil nu oribil, altele chiar deloc, pentru noi însă a fost o experiență mai mult decât interesantă. Îmi amintesc că învățătoarea ne spunea istoria acestor izvoare și că au fost descoperite cu mai mult de 100 de ani în urmă. Pentru noi, fiind copii și văzând atât de multe lucruri noi, acest lucru ni s-a părut ceva minunat, ceva de neuitat. Îmi pare foarte rău că nu am fotografii ale acelor timpuri, aș fi vrut să le împărtășesc cu voi.

Revenind în prezent, planurile mele de a vizita locurile din România sunt deja puse la punct. Vacanța cu Christian Tour va fi una de neuitat, deoarece îmi doresc să revin din nou la Slănic Moldova, să revăd toate locurile care m-au fascinat în copilărie.

Povestea reală a copilăriei mele, scrisă pentru prima probă Spring Superblog 2019

Lasă un răspuns