Interviu de 10 cu bloggeriţa Alina Lerca

4

Revin din nou cu un interviu dedicat bloggerilor care ne încântă zi de zi cu postările lor. De data acesta este vorba despre Alina Lerca, bloggeriţa din spatele blogului Madmoiselle Sarcastique și ne invită să pătrundem în lumea ei. Dacă sunteți curioși să aflați cum e lumea ei vă invit sa citiți interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine

Hello ! Numele meu e Alina, doar lumea mă știe drept Madmoiselle. Sunt moldoveancă, dar locuiesc de mai bine de 7 ani la Cluj. Sunt sarcastică, dar în același timp amuzantă, caldă, prietenoasă și deschisă la nou.

Când ai început să scrii?

Pe un blog, de prin 2010. Dar cred că în clasa a 5-a am scris prima compunere. Și apoi, am continuat să scriu căci îmi plăcea mult. Am încercat, la un moment dat, și ceva versuri. Faptul că m-am lăsat indică faptul că eram foooarte talentată în această direcție. Not.

 Cum a venit ideea?

Scriam destul de mult, dar mă cam enerva să tot șterg, să rescriu și tot așa. Am început să scriu în Word ca să nu ucid așa mulți copaci. Ulterior, am descoperit WordPress-ul, dar nu prea înțelegeam ideea de blog. Mă fascina faptul că puteam scrie direct pe o platformă. Nu știam că pot fi citită de către alții, că mi se pot lăsa comentarii. Asta am descoperit apoi.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Ioi! Nu știu. E greu să numesc un articol pentru că fiecare are ceva-ul lui. Unul dintre articolele personale (nu advertoriale) care îmi place mult este Cafeaua Starbucks sucks.

 Ce te motivează să continui cu blog-ul?

Feedback-ul de la cei care mă citesc, oamenii pe care îi întâlnesc prin intermediul blogului și proiectele faine pe care le am.

Cine te inspiră?

Orice lucru mă inspiră, oricât de mic poate fi. De exemplu, în timp ce eram la festivalul Comedy Cluj, am văzut un scurt metraj și era o scenă în care un băiețel i-a dat o batistă unei fetițe. Și mi s-a aprins un beculeț roșu: aș putea scrie un articol despre batiste, în ideea în care nu prea mai folosim așa ceva. Și, bineînețeles, articolul ar fi fost cu o notă sarcastică, de genul „mai știți conceptul acela de batiste ?”. Orice mă inspiră, o discuție cu o persoană, un produs, un eveniment, o situație, un peisaj – orice.

 Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Dacă ai o echipă care să te sprijine, da. De unul singur mi se pare greu. Nu zic imposibil, dar mai greu. Și da, cred că se poate ! Doamne ajută să ajung și eu acolo, haha.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Foarte bine. Blogul face parte din mine și e la fel de important precum jobul pe care îl am, poate chiar mai important. Îl tratez cu o egală responsabilitate. E  nevoie de perseverență, de disciplină și de voință. Dacă aș fi scris doar la chef sau doar când aveam prea mult timp liber, nu aș fi evoluat atât. Poate că urmează să-mi iau hate pentru ceea ce urmează să zic, dar asta simt și îmi asum riscul.
Aud uneori în online din partea anumitor bloggeri următoarea chestie „am avut facultate și nu am avut timp să scriu pe blog.” Sau „am o veste pentru voi, am scris un nou articol pe blog”. Nu poți să susții că blogul este un proiect special pentru tine din moment ce îi acorzi atenție doar când ai mult timp liber.

 Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Oh, sunt multe. Dar cea mai nouă satisfacție e rubrica lunară pe care o am în revista Famost. Vă invit să mă citiți și acolo.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Să o ia ușor, să nu aibă pretenția să înțeleagă tot din prima și să scrie din pasiune. Nu pentru bani, nu pentru nu știu alte chestii. Să o facă din pasiune!

O întrebare mai intimă. Cum reușești să fii mereu atât de frumoasă?

E un secret pe care nu ți-l pot spune! Ha ha! Glumesc, sunt o persoană fericită care își trăiește propriul vis și asta mă ajută să fiu tot mai frumoasă! Inside and out!

Mulțumesc foarte mult ca mi-ai oferit ocazia de a-ți lua acest interviu.

Pe Alina o mai puteti gasi pe:

Facebook: Madmoiselle Sarcastique

Instagram: Madmoiselle Sarcastique

Twitter: MadmoiselleS

YouTube: Madmoiselle Sarcastique

4 COMENTARII

  1. Foarte frumos interviul💝 te am spus eu si asa este,esti o fata deșteaptă si tot inainte cu blogul si cu ce te ai propus in viata😘💝🌺

Lasă un răspuns