Interviu de 10 cu bloggerița Cătălina Popa

2

Astăzi o am invitată pe bloggerița Cătălina Popa, autoarea blogului Cătălina Popa și ne invită să pătrundem în lumea ei. Dacă sunteți curioși să aflați cum e lumea ei, vă invit sa citiți interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine

„CEVA DESPRE TINE” – când eram mică exista un joc: „spune orice”. Trebuia să spui cuvântul „orice”, altfel toți râdeau și nu știai de ce.

De fapt, acesta a fost felul meu de a mă eschiva pentru că mi-e greu să mă descriu! Asta e clar despre mine. Dacă e ceva ce mi-a guvernat viața e faptul că de multe ori sunt o frunză în vânt, dar „mă tratez”. Voi încerca să răspund provocării prin a te invita pe blogul meu unde mă poți cunoaște în detaliu: www.catalinapopa.com sau pe pagina de Facebook unde poți intra în dialog cu mine.

Când ai început să scrii?

În clasa I când toată lumea insista să învăț alfabetul, iar eu de abia așteptam, mai ales că tata nu îmi mai citea subtitrările filmelor.

Apoi am scris cu zvâc si plăcere când am descoperit cărțile și mi-am dorit să public una (Da, și la 9 ani ai visuri, dar mai ales vise). Mereu începeam, niciodată nu terminam. Încă îmi doresc să ”dau viață” unei cărți, am câteva idei, dar nu am găsit deocamdată disciplina de a scrie constant.

Cum a venit ideea blogului?

Am avut în liceu blog creativ. Scriam ficțiune și pasaje descriptive, fără tehnică sau structură. Acolo totul era organic, cred că mi-a lipsit sentimentul acela. Acum nu mai e la fel. Acum mă gândesc mai mult la cei care citesc. Vreau să dau sfaturi pertinente, să binedispun cititorul, să-i stârnesc dorința de a se documenta. Asta nu înseamnă că nu îmi place să scriu pe blog, ci doar că o fac mai responsabil: recitesc postările, mă documentez etc.

Care este cea mai bună postare și de ce?

Mi-e greu să zic care e cea mai bună, mai ales că am categorii diverse. Îmi plac cele în care scriu sincer din experiența mea cum ar fi: Merită să mergi la un târg de haine?

Din categoria de ficțiune aș miza pe Fata în boxeri, scriere cu care am și câștigat un concurs organizat de Guerrilla. Am reușit să mă transpun ”în pielea” unui bărbat și mi-am dat seama că suntem la fel.

Aș menționa și Andrei Neagu lansează piesa în doi fiind primul interviu pe care l-au făcut pe blog, cu un om foarte drag mie.

Ce te motivează să continui cu blog-ul?

Pentru mine e un hobby și un antrenament pentru minte. Continui așa cum aș face-o cu fitness-ul dacă mi-ar plăcea sau cum aleg să beau apă dimineața (un ritual vechi de-al meu, poate chiar o să fac un articol despre asta)

Cine te inspiră?

Sunt mulți oameni pe care îi admir. În mod special cei care au ceva de zis și cei care se acceptă așa cum sunt. Îmi plac oamenii care își îmbrățișează individualitatea, așa mi se pare că e Phoebe care are o mulțime de scrieri motivaționale pe blogul ei.

În ceea ce privește iubirea, părinții mei sunt exemplul după care mă ghidez. Sunt, pur și simplu, incredibil.

Raportându-mă din nou la blog sunt câteva bloguri care mă fac să cred că există speranța de a îmi atinge obiectivele. De exemplu: problogger.com și copyblogger.com

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Da. Eu nu o fac (am scris mai sus că e doar un hobby. Ca să câștigi bani cât să trăiești, trebuie să fie un fel de job full time). Știu oameni care trăiesc din blog și activități online.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

La mine blogging-ul e din viața personală, e inclus. Nu trebuie să-mi bat capul cu asta. Scriu când am timp și chef.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Dacă în liceu era faptul că mă ajuta să-mi ocup timpul, acum ar fi că am descoperit foarte multe, despre online, dar și despre diverse subiecte pe care le-am documentat pentru articole. Totuși, cel mai mare câștig pentru mine e faptul că reușești să cunoști mulți oameni. Chiar și pe tine!

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

1. Să știe ce vrea și pentru ce scrie. E doar un hobby? Vrei să devină o afacere? Vrei să îți impui un ritual?
2. Ai ceva de spus? Te pricepi într-un domeniu și vrei să împărtășești sfaturi? Spui ceva nou? Dacă nu e nou, reușești să fii original?
3. Nu te descuraja! Învață să-ți atingi scopul. Există o grămadă de alte bloguri, nu românești neapărat, care îți oferă instrumentele necesare pentru a porni la drum. Am dat mai sus două exemple (la întrebarea cu inspirația).

Din păcate, dacă vrei să ai succes, blogul nu înseamnă doar conținut. Sunt multe de învățat, despre publicul target, SEO etc. Dar, ca să nu te descurajezi, să știi că toate vin în timp. Încet și cu perseverență.

Mulțumesc foarte mult că mi-ai oferit șansa de a-mi acorda acest interviu.

 

2 COMMENTS

Lasă un răspuns