Interviu de 10 cu bloggerul Alin Mihai Bordeianu

0

Astăzi la interviu de 10 l-am luat la întrebări pe bloggerul Alin Mihai Bordeianu, omul din spatele blogului Despre Masini. Aproape Masini, , un blog în care veți găsi multe lucruri interesante. Ce am am descoperit despre Alin aflați în interviul de mai jos.

Spune-ne ceva despre tine.

Eu sunt Alin, am 29 de ani momentan, băștinaș din Bacău, acum vegetez în Iași. Sunt pasionat de sticlism și Dan Diaconescu. Ies săptămânal la 5 beri talpă. Ca orice român adevărat simțeam nevoia de a fi proprietar așa că din 2017 dețin www.aproapemasini.ro și întreaga calamitate literară ce se află acolo.

Când ai început să scrii pe blog?

Fosa septică AproapeMașini a luat naștere în 2017 și încă trăiește.

Cum a venit idea?

Am început ca un guest post pe un blog care acum nu mai există și de acolo am zis să continui. Ideea a fost destul de simplă. Mai toți bloggerii și vloggerii pe atunci vorbeau despre mașini noi și la modul plictisitor – majoritatea încă o fac. Eu am zis să scriu despre mașinile normale de pe stradă, alea la 3000 de euro sau mai puțin. Și pentru că am talent la comedie am zis să le îmbin. Și cumva lucrurile au deraiat și iată că încă sunt aici.

Care este cea mai buna postare și de ce?

Prima postare, de când am fost un simplu invitat cu un simplu guest-post, semi-amatoricesc. Dar acel amărât de guest post m-a convins să încep tot acest carusel denumit Aproape Mașini.

Ce te motivează să continui cu blogul?

Comunitatea, clar. Sunt și hateri și oameni care te vor critica indiferent ce faci. Dar vor fi și acei oameni care te susțin sau care îți mulțumesc pentru că i-ai ajutat, pe mulți dintre ei nici nu îi cunosc și nu știu cine sunt sau cu ce i-am ajutat.

Cine te inspira?

Dacă e vorba de sursele de inspirație, atunci e un lung șir de personaje. Activând și în zona de comedie trebuie să fac rost de materiale noi în mod constant iar asta presupune să fiu la curent cu lumea show biz și lumea comediei. Dar dacă ar fi să aleg o persoană care să mă inspire la nivel personal…hmm, și acolo sunt sute de oameni. Mă inspiră în special oamenii care au început cu nimic și au creat ceva extraordinar. Dan Isai de la Salad Box, Felix Pătrășcanu de la Fan Curier sau Marius Ștefan de la Autonom sunt oameni care mă inspiră și pe care îi ascult în mod regulat. Apropo de asta, recomand clar tot ce ține de The Vast and the Curios.

Crezi că se poate trăi dintr-un blog?

Doar dacă vrei tu și îl vezi ca pe o profesie ca oricare alta. Dacă îți tratezi blogul ca un hobby, va rămâne doar un hobby. Dacă îl tratezi ca pe un job, te va plăti și te va întreține ca un job. Personal am început acum 3 ani să câștig primii bani, acum 2 ani deja eram la nivelul unui salariu minim pe economie iar astăzi câștig unpic mai mult. Și da, plătesc taxe, impozite, contabilitate, cheltuieli operaționale etc.

Cum reușești să îmbini munca de blogger cu viața personală?

Destul de ușor. Vă recomand viața de blogger pentru că sunteți propriul șef. Puteți să răspundeți oamenilor când vreți, dacă vreți. Totuși, consecvența este cheia și sunt momente în care trebuie să muncești chiar și când nu ai timp, chef, energie sau toate 3.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul?

Să văd oameni care și-au cumpărat mașini după ce au citit un articol sau după ce mi-au cerut sfatul și sunt mulțumiți. Plus că e o comunitate deosebită. Comunitatea este oglinda ta, iar eu cum sunt un devorator de Dan Diaconescu, Speranța TV, Geto TV, Consilier de Urgență și Comanda la mine, la fel și comunitatea mea este integrată ezoteric și climatic.

Ce sfaturi i-ai da unui blogger începător?

Probabil că ai mai auzit asta dar o spun și eu. Consecvența este cheia. Și să îți asumi faptul că primul an va fi voluntariat, vei scrie dar nu vei vedea rezultate prea mari. Dar diferența majoră între hobby și cei care trăiesc din asta este consecvența. Tratează-l ca un hobby și va plăti ca un hobby. Tratează-l ca un job și va plăti ca un job și chiar mai bine de atât. Eu de exemplu acum am o strategie editorială în care postez 3 articole noi pe săptămână, iar restul timpului este dedicat pentru celelalte activități marca Aproape Mașini pentru că în timp te diversifici. Iar asta face diferența dintre amatori și profesioniști. Fii consecvent sau consecventă, scrie constant, nu băga în seamă haterii și ai să vezi că nicio muncă depusă nu trece neobservată.

Mulțumesc foarte mult pentru interviu!

Pe Alin îl mai puteți găsi pe:

Facebook: Aproape Masini
YouTube: AproapeMasini

Lasă un răspuns