Vă povesteam ieri despre evadarea de o zi pe care am avut-o în Munții Vrancei și împrejurimi. Astăzi vă povestesc despre o altă evadare, de data aceasta la Slănic Moldova, care a fost una de vis.
Slănic Moldova este o stațiune din județul Bacău recunoscută pentru apele minerale vindecătoare, descoperite încă din 1801. Stațiunea este situată pe versantul estic al Carpaților Orientali (în masivul Nemira) la 5000 m, înconjurată mulți arbori de fag și brad.
Cu o zi înainte voiam să vizităm o mănăstire din județul Vrancea, dar în ziua călătoriei mi-am schimbat planul. Îmi doream de mult timp să revăd Slănic Moldova. Nu am mai fost acolo de când eram copil. Îmi doream să văd stațiunea așa cum e acum prin ochii unui adult.
În două ore am ajuns acolo și eram fascinată de tot ceea ce îmi vedeau ochii. Primul popas a fost la Terasa Cascada. Ce m-a fascinat în mod deosebit au fost animale făcute din lemn, mi-a fost foarte dificil să fac poze, pentru că acolo era multă lume. Un fotograf știe ce înseamnă când oamenii îți intră în cadru. Erau multe lucruri de cumpărat, suveniruri, artizanate, lucruri de folosit în casă și multe altele. Am cumpărat o cană pentru mama mea pe care era scris numele ei și, de asemenea, numele și imagini cu Stațiunea Slănic Moldova.
Apoi am mers la Izvoarele Slănic Moldova, cunoscute pentru proprietățile lor curative. Locul era fascinant până la un anumit punct, nu mai funcționează toate izvoarele, iar la izvorul 10, terenul alunecase și părți din platforma de beton pe care ne deplasăm au căzut în apă. Părerea mea, acolo trebuia să închidă zona și să pună panouri vizibile care să atenționeze trecătorii, pentru a nu se întâmpla vreun incident și cineva să cadă în apă.
Am lăsat izvoarele în urmă și am intrat în Parcul Slănic Moldova, unul dintre atracțiile stațiunii. Parcul este foarte frumos, mai frumos decât cum mi-l aminteam eu. După o lungă plimbare pe aleile parcului, ne-am întors la mașină și am plecat fericiți către casă.
Aceasta a fost evadarea mea de o zi, de o altă zi mai precis. Sper că nu v-am plictisit cu istorioara mea.
Citiți și Evadarea de o zi în Munții Vrancei și imprejurimi
Eu nu am ajuns inca prin zona asta dar imi doresc. Mai sunt astfel de animale de lemn si la Bran.
Ce frumos, avem asa o tara frumoasa, pacat ca nu avem grija de ea.
Am fost des la Slanic Moldova caci e aproape de mine. E o zona frumoasa in care chiar te poti relaxa.
Foarte frumos! Imi place tare mult cand citesc despre locurile frumaose de la noi din tara!
N-am mai ajuns de mult in zona. Imi aduce aminte de copilarie
Cred ca n-am fost niciodata in acest loc. Mi-as dori macar sa ajung cateva zile la munte pentru ceva mai multa relaxare
[…] Vă povesteam ieri despre evadarea de o zi pe care am avut-o în județul Neamț, mai exact Mănăstirea Horaița. Astăzi vă povestesc despre o altă evadare, de data aceasta la Stațiunea Slănic Moldova, care revederea ei a fost ca un vis. Mi-am dorit foarte mult să o revăd. Despre stațiune am mai scris aici. […]