Casa mea, un vis realizat

0

Visele necesită, în primul rând, imaginație…suflet trebuie să faci acest prim pas dificil, care costă atât de mult de realizat. Am multe vise care nu s-au îndeplinit, dar de data aceasta acest vis mi-am impus să-l îndeplinesc. Este vorba despre casa visurilor mele. Acea casă pe care vreau să o fac într-o zonă liniștită.

Unul dintre primele lucruri pe care a trebuit să le iau în considerare pentru a-mi construi casa este, locația sau terenul. Nu sunt genul de om care să trăiască izolat, dar nici să locuiască în zone foarte aglomerate. A fost un muncă titanică să găsesc terenul dorit.

Am găsit deja terenul ideal cu cea mai bună locație
Primul lucru pe care a trebuit să-l iau în considerare înainte de a-mi construi casa, este să cumpăr teren cu extensia ideală pentru construcția casei pe care mi-am dorit-o întotdeauna. Mi-am dorit să fie într-o zonă urbanizată, cu magazine în apropiere, mijloace de transport și să aibă servicii de bază, cum ar fi: apă, electricitate, telefon și gaz. Nu am o sumă mare de bani de investit, așa că construcția casei mele se va face cu resurse limitate, mai degrabă ar trebui să îmi distribui bugetul în mod inteligent și să prioritizez cheltuielile.

Proiectul și planurile de construcție în mâini bune
Înainte de a amenaja casa perfectă pentru familia mea și pentru mine, trebuie să mă asigur mai întâi de contactarea unui arhitect. Arhitecții sunt profesioniști specializați în construcții, care ascultă ideile și le aduc la realitate, cel puțin in viziunea mea. În plus, arhitectul este responsabil și de proiectarea casei mele și de asigurarea că acesta se adresează nevoilor și bugetului meu, asigurând în același timp că economisesc ceva bani pe parcursul întregului proces de construcție; de la punerea bazelor până la finalizarea acesteia.


Așa că am contactat https://www.aia-proiect.ro/ și mi-au prezentat câteva proiecte de case cu mansardă. Întotdeauna mi-am dorit să am o casă cu mansardă, dar să nu fie foarte mare. Nu-mi plac casele mari, prefer casele care sunt pline de dragoste. Nu știam ce proiect să aleg și mi-am spus: asumă-ți riscul! Am înțeles că, dacă nu îmi asum riscuri, nici nu voi avea oportunități. Dar nu o voi face doar de dragul de a o face, ci pentru că vreau să-mi îndeplinesc visele.

Înainte de a pune în practică proiectul viitoarei mele case, trebuie să țin cont, împreună cu arhitectul, care să fie orientarea casei: dacă vreau să fie orientată spre soare în timpul zilei, spre nord sau spre vest. Da, ador soarele, așa că prefer ca soarele să-mi lumineze casa.

Un alt pas important este să aleg echipa care lucrează pentru a-mi construi casa. Se știe deja că nu tot ceea ce este ieftin este și bun, dar nici nu vreau să fie foarte scump. Prin urmare, am solicitat oferta diferitelor firme de construcție pentru construirea casei.

Spații ample pentru a avea o calitate bună a vieții
Pentru mine este foarte important ca spațiul să fie plăcut și să mă motiveze să vreau să petrec timpul acolo, și să nu am un sentiment că stau la închisoare. Un prieten mi-a spus că atunci când voi termina construcția să mă bucur de cumpărarea detaliilor decorative, materialor textile, mobilierului și decorațiunilor care să fie pe pe placul meu. De asemenea, nu uit să aleg materialele corespunzătoare cu criterii tehnice și estetice. El m-a băgat în ceață de tot, nu mă pricep la așa ceva. Nu am înțeles nimic, dar voi vorbi cu arhitectul meu. Împreună cu rhitectul, am ales cea mai potrivită firmă de construcții, a contat detalierea bugetului fiecăruia dintre elementele care vor alcătui lucrările, să cunosc garanțiile pe care le oferă și să nu aleg doar cel mai economic buget.

Ador spațiile deschise. I-am spus arhitectului ce-mi doresc. El mi-a spus că nu mulți i-au acest lucru în calcul. Mi-a mai spus că spațiile deschise aduc o multitudine de avantaje de care trebuie să le profit
 – Tavanul; Există încăperi în casă în care tavanul este de obicei mai mic, de exemplu bucătăria, deoarece este zona pe unde trec instalațiile, iar această diferență va fi vizibilă.
   – Podeaua; M-a întrebat dacă prefer continuitate sau distincție în încăperi sau să fie unit cu holul ? Sincer, prefer ca încăperile să aibă podeaua diferiă, pentru unicitatea lor.
    – Alți factori. Dacă bucătăria și salonul sau camera în care se mănâncă sunt unite, trebuie să acord o atenție deosebită aparatelor pentru a evita mirosurile nedorite. Sincer, la asta nu m-am gândit.

Izolarea termică
Izolarea termică rezolvă eficient problemele care apar în pereți sau pereții despărțitori interiori ai clădirilor, deoarece evită umiditatea. Deci, este un alt pas important pentru casa mea. Cu aceste izolații voi putea reduce semnificativ costurile, deoarece, datorită rezistenței sale termice și a conductivității scăzute, nu voi consuma atât de multă energie. Umiditatea prejudiciază sănătatea și este indicat să scapi de ea cât mai curând posibil.

Acoperișul
Una dintre cele mai importante părți ale oricărei case din lume este acoperișul. Acoperișurile ne protejează cu adevărat de factori externi, cum ar fi ploaia, căldura, zăpada etc. Deși pare greu de crezut nu doar calitatea acoperișului este foarte importantă. La fel de important este și instalarea burlanelor și jgheaburilor odată cu construcția casei facilitand scurgerea corecta a apei.

Încălzire prin pardoseală cu agent termic
Pe măsură ce frigul se apropie, simțim nevoia să ne încălzim. Unele sisteme de încălzire au o cheltuială economică ridicată, care este de asemenea însoțită de o eficiență energetică scăzută. Prefer să nu-mi fie frig, dar să am și cheltuieli mici la factura de gaz. Îmi doream încălzire prin pardoseală de mult timp, deoarece căldura vine de jos în sus. Mai important decât asta, fiecare cameră va fi încălzită uniform.

Mă simt fericită că am participat la crearea micului meu palat, așa cum îmi numesc căsuța. Contează mult participarea efectivă, nu doar să investești resurse materiale.

Acest articol a fost scris exclusiv pentru Superblog 2019

Lasă un răspuns