Înapoi la viață, casa bunicilor mei

Importanța restaurării și menținerii

1

De fiecare dată când veneam să-mi vizitez bunicii de la țară mereu se vorbea despre istoria familiei cu anecdotele specifice bunicului. Am crescut acolo două generații în acea casă și după ce ei au plecat la Dumnezeu, casa a rămas și ea fără viață.

Părințiilor și unchiilor mei părea să nu le pese prea mult, mi-au mai spus că este o casă fără viață și că nu se poate face nimic cu ea. Eu m-am enervat, mi-am pus în gând să o restaurez, indiferent cine se opune.

-Eu: Spuneți că nu puteți face nimic cu această casă ?!
Bunicii mei au făcut această casă din paiantă, apoi cu beton. Și asta cu bani puțini. Înainte nu puteai cumpăra materiale ca în zilele noastre. Nu uitați că numai bunicul a lucrat. Bunica v-a crescut pe voi și a avut grijă de animale, de pământ.
-Unchii mei: Păi și cum o facem?
-Părinții mei: Care este planul tău de luptă?
-Eu:Restaurarea unei case vechi este întotdeauna o provocare plină de dificultăți, dar și o sursă de satisfacție. Revenirea la viață unei case care, de-a lungul anilor nu a fost locuită, s-a deteriorat. Acest lucru presupune o planificare amplă și un număr mare de acțiuni. Așadar, planul meu de luptă este următorul: Am contactat deja Vindem Ieftin pentru materialele de construcție….
– Unchii mei: Ei bine, cu ce începem?
– Eu: Înainte de a începe lucrarea, trebuie să avem bine definit ce dorim să facem, în acest fel nu vor exista evenimente neprevăzute și vom păstra bugetul pe linie. Așa că primul pas al restaurării va fi acoperișul, pentru a nu se infiltra apă sau zăpadă în pereții casei. Dacă nu facem acest lucru, vom avea umezeală în casă și lupta noastră va fi în zadar.
– Părinții mei: Va trebui să cumpărăm țiglă pentru acoperiș.
-Eu: Nu vă faceți griji. Am spus deja că am comandat deja țiglă metalică, tâmplărie PVC ADF, OSB, foi rigips pentru izolarea pereților. Este mai ușor să facem ziduri perfecte și mai sănătos pentru noi. De exemplu: vara, nu va fi mai atât de cald și iarna, nu va fi mai atât de frig.
-Părinții mei: Te bazezi că va ajunge aici comanda de material de construcție online?

Nu am putut să le răspund deoarece în acel moment se aude un claxon. Era mașina cu materialele de construcție. Părinții și unchii mei erau muți de uimire, credeau că glumesc.

-Eu: Haideți să mergem! Ajutăți-mă să descarc materialele. Vă rog!
-Unchii mei: Ai comandat deja?
-: Eu: Da! Deoarece vara e pe terminate și nu vom mai avea timp. Deci timpul nostru este limitat.
-Părinții mei: Când vom începe?
Eu: Chiar acum. Va trebui să decopertăm casa și să dăm jos vechiul acoperiș și să punem noile țigle și apoi să refacem tavanul casei.
-Părinții mei: Ești arhitect și noi nu știm?
– Eu: Marea dorință m-a făcut să acționez ca unul. Nu e necesar să mă repet.
Unchiul meu: Camera veche poate fi făcută baie, zic eu. Putem comanda din nou?
-Mătușa mea: Pune banii la bătaie, voi ce doriți ca ea să comande și să cumpere tot cu banii ei? Nu știu eu de-astea,nu le am eu cu internetul asta. De-asta îi zic ei să comande. Ea văd că se pricepe, de parcă  s-a născut prin internet.
Unchiul meu: nu am spus să cumpere cu banii ei!
-Eu: Opa, unchiul meu este modern? Unchiule drag, bineînțeles că, dacă pot comanda, chiar acum comand obiecte sanitare gresie, faianță baie și ce mai este necesar. Cum să mă nasc prin internet? Am învățat să-l folosesc. Sunt generația cu cheia de gât. Am descoperit internetul pe parcurs.

În câteva săptămâni, casa bunicilor mei a fost resuscitată. Este din nou la viață. Acoprisul e acum schimbat, pereții au haină nouă, instalația electrică refăcută, ferestre și uși noi, am uitat să va spus că acum casă are și baie nouă. Casă a devenit o combinație de nou și vechi.

La finalul lucrărilor am făcut o mică petrecere și am invitat celelalte și rude să vadă cât de mult s-a schimbat casa. Părinții mei le–au spus că totul a fost planuit minutios de mine și că am muncit enorm la împlinirea acestui vis.
– Un văr: Cum ai putut să crezi în acest site pentru a comanda?
– Eu: Acest site se numește Vindem Ieftin și a fost ușor de comandat. Ceea ce m-a convins au fost recenzii video ale altor clienți, care au fost încântați de colaborare.

-Vărul: Eu vreau să mă mut la țară, crezi că voi reuși să comand?
Eu: Vere nu e greu de comandat. Intri pe site și selectezi materialele și cantitatea lor și gata. Mi se pare ok să vezi pe „pe viu”  părerile celorlalți despre site.

Ce pot să vă spun, acum mă simt împlinită și fericită că am reînviat casa. Dintr-o casă abandonată am făcut-o din nou locuibilă. În adâncul sufletului meu simt că bunicii sunt mândrii de mine.

Vindem Ieftin

Acest articol a fost scris exclusiv pentru Superblog 2019

Lasă un răspuns