Lecții de viață – cum mă bucur de experiențele negative

2

Acțiunile și comportamentele noastre au consecințele lor în roata vieții. Atât momentele bune, cât și momentele rele pe care le trăim sunt importante, sunt lecții de viață care ne vor îndemna să ne maturizăm, să creștem și să fim oameni mai buni. Desigur, atât timp cât știm să obținem ceva pozitiv din lucrurile negative din viața noastră.

Bucurați-vă de experiențele negative

Ce vrei să obții de la viață?
La această întrebare aparent simplă, marea majoritate a oamenilor vor răspunde că vor să fie fericiți, să aibă familie fericită, un loc de muncă stabil. Și este evident să își dorească asta, dar când trec prin niște experiențe nu tocmai fericite unii dintre ei vor învăța să aprecieze până și cele mai nesemnificative lucruri.

Am decis să deschid acest capitol pentru că Furnizorul tău de experiențe m-a provocat să vorbesc despre asta, deoarece mulți dintre noi când vorbim despre lucrurile negative din viață ne gândim la ceva rău, nu ne gândim niciodată la modul cum am putea profita pentru a obține binele, pozitivul din experiențele negative.

Știu că pare ciudat, dar a accepta și să cauți negativul generează aproape întotdeauna pozitivul. Cel mai simplu exemplu: să te bucuri te durerea febrei musculare de la sala de sport deoarece îți îmbunătățește sănătatea și energia. Să greșești la școală te ajută să înveți. Înfruntarea fricilor tale este singurul lucru care te va face să le depășești și uneori chiar să te bucuri de ele mai târziu.

Sunt o persoană ceva mai diferită de ceilalți…să zicem, mai specială. Nu îmi găseam identitatea printre ceilalți, îmi spuneam mereu că locul meu nu este printre oameni … normali. Negativismul meu mi-a condus viața până într-un punct în care ajunsesem să cred că nu există viață, cel puțin pentru mine. Ei bine, totul s-a schimbat în momentul când a văzut un clip cu un speaker motivațional care nu avea brațe și picioare, este vorba despre Nick Vujicic. Treptat gândurile mele negative au început să se cedeze locul celor pozitive. Acest lucru nu s-a întâmplat imediat, dar mentalitatea mea a început să se schimbe radical, a fost începutul regăsirii, a stimei de sine, a identității mele. Am meditat foarte mult, deoarece meditația este foarte benefică pentru a reduce stresul și a educa mintea pentru a elimina gândurile negative.

Apoi s-au întâmplat alte lucruri care a făcut să revină negativismul în viața mea, dar de data această cu o putere mult mai mare, nu voi intra în detalii. După 4 ani, viața mea s-a schimbat din nou, de data aceasta radical. Mai întâi, muzica pe care am ascultat-o ​​mi-a dat aripi să zbor și am început să gândesc din nou pozitiv. Mi-am educat mintea astfel încât să le demonstrez tuturor că am multe de dovedit, am un caracter puternic și nu voi renunța așa cum o făceam înainte. Așa că mi-am făcut prieteni noi, o prietenă m-a învățat cum să fac figurine din ipsos, să demonstrez că nu sunt inutilă și că a fi diferit de alții nu mă împiedică să-mi îndeplinesc visele. Un alt prieten m-a învață să scriu pe un site, cum să mă exprim corect gramatical în limba română și apoi am avut șansa să am propriul meu blog în care să mă exprim liber.

Toate acestea m-au făcut să am experiențe dezvoltare personală și am realizat că, oricât de dificil ar părea, am învățat să găsesc aspecte pozitive în tot ceea ce fac în viața mea de zi cu zi. De exemplu: am găsit oameni foarte negativiști care m-au determinat să caut în interiorul meu acea latură de a fi puternică, să mă descopăr pe mine, să ghicesc ce fel de oameni sunt ei. Acea latură pe care nu știam că o am. De fapt, cred că era într-un somn adânc, iar lucrurile prin care am trecut acum ceva timp m-au făcut să o trezesc și astfel am descoperit un alt „eu”. Acest alt „eu” m-a făcut să conștientizez că atunci când observ că gândurile negative nu îmi dau pace îmi redirecționez atenția către altceva care îmi poate schimba starea de spirit.

Experimenteaza

Fiind ocupată, mintea a abandonat gândurile negative și m-am concentrat pe activitățile pe care le îmi fac plăcere. Spre exemplu: ascult muzica care mi-a dat aripi să zbor, scriu pe blog, fac figurine ipsos. Emoțiile mele au evoluat ca un sistem de feedback. Am ajuns la concluzia că emoțiile pozitive susțin întărirea comportamentelor pozitive, iar emoțiile negative sunt un apel la acțiune că ceva fac greșit.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

2 COMENTARII

Lasă un răspuns