Drumul spre casa de vacanță visată

0

Agitația orașului m-a făcut să-mi doresc să-mi fac casa de vacanță visată, pentru ca atunci când vreau să fug de viața de oraș cel puțin pentru câteva zile, voi avea locul meu. Construirea unei case de la zero nu este o sarcină simplă, însă, odată ce știu toate informațiile necesare, atunci procesul de construire a unei case pas cu pas devine mai ușor. Este clar că totul începe cu dorințele și nevoile pe care le am, deși nu este ușor să le orientez către un design și o construcție funcțională.

Cum construiești o casă pas cu pas

Primul lucru a fost să încep cu schițele și desenele preliminare în care am defintit limitele, orientarea către nord, numărul de camere și băi, locația bucătăriei, printre alte decizii privind utilizarea spațiului disponibil.

Casa mea este în afara orașului Focșani, într-un cartier în apropierea orașului. Pentru mine este foarte important să nu mă îndepărtez prea mult de oraș. Casa este în inima naturii. Într-un loc liniștit, înconjurat de verdeață, aer pur. Nu am avut o sumă mare de bani pentru a investi, așa că construcția casei s-a făcut cu resurse limitate, mai degrabă a trebuit să îmi distribui bugetul în mod inteligent și să acord prioritate cheltuielilor.

Uneori uităm că avem mâini, atât de simplu. Ne îmbarcăm să ne facem o casă luxoasă și, desigur, cu mulți metri pătrați. Pe mine sincer nu mă interesează acest aspect. Casa mea a fost făcută din panouri sandwich, are un living, bucătărie, 2 băi și 3 dormitoare la mansardă.

Primul pas; am contactat un arhitect după ce am stabilit cu el detaliile construcției, am făcut împreună lista cu materialele de construcții necesare. Arhitectul mi-a spus să nu reduc calitatea materialelor, chiar dacă prețul este puțin mai mare. El mi-a mai spus că este necesar să țin cont de faptul că nu tot ceea ce este scump este neapărat de calitate și invers.

A urmat apoi construcția în sine, realizarea fundației cu fier beton, urmată de construcția centurii și turnarea plăcii peste parter. Apoi construirea mansardei, pereții, stâlpii, centura și șarpanta.

Pentru orice locuință, acoperișul este important și am ales țigla metalică, nu înainte de montarea învelitorii și realizarea sistemului de termoizolare. Acoperișul este completat de montarea tâmplăriei exterioare și fără a uita de ferestre de mansardă și realizarea instalațiilor.

În paralel m-am ocupat și de construcția gardului, mi-am dorit să fie un gard ceva mai atipic și am acordat o atenție specială pentru stâlpii de gard, apoi am comandat porțile.

Într-un final am terminat cu finisajele realizate atât la exterior cât și la interior, gresie, faianță, etc. Am mai avut ceva de retușat pentru a ieși totul perfect. Ultimul pas a fost să dau cu tencuială decorativă iar casa a devenit căminul meu.

Mi-am dorit o curte „verde” și m-am ocupat personal de gazon dar și de pavaj. Nu am putut uita nici să amenajez micuța grădină pe care mi-am dorit-o atât. Cu mult efort și banii cheltuiți cu chibzuință am reușit să-mi fac casa de vacanță mult visată.

A urmat racordarea la utilități, cumpărarea mobilierului care mi-am dorit să fie o combinație retro și modern. Și să nu uit intabularea casei.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

Lasă un răspuns