În multe ocazii mintea noastră nu se oprește în jurul gândurilor care ne fac rău. Este foarte important ca, pe cât posibil, să avem „o minte rece” pentru a putea fugi de gândurile negative, să nu le lăsăm să facă parte din viața noastră. Deși este dificil, în acele momente trebuie să încercăm să ne oprim mintea și să încercăm să vedem problema din exterior.
Alții sunt vinovați de gândurile noastre negative!
Mintea noastră este uneori atât de „perversă” încât atunci când ni se întâmplă ceva negativ, altcineva este vinovat, nu noi. Se întâmplă adesea să îi învinovățim pe ceilalți când nimic nu ne merge bine. Mai ales în situațiile create de noi înșine. Acest lucru este un refuz și tot odată un refugiu de-a scăpa de situația creată. Oamenii care reacționează astfel trăiesc în umbra lor și le este mai ușor să-i învinuiască pe ceilalți din jurul lor și astfel se nasc gândurile negative. Este o metodă de a „funcționa la alibi”. Dacă nu am mai da vina pe ceilalți, ar trebui să înțelegem că e vina noastră. Dacă e vina noastră, ar trebui să reparăm acest lucru. Dacă trebuie să remediem, trebuie să facem un efort pentru a ieși din această capcană. În loc să remediem această problemă gravă, fugim pentru a evita să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre. Este mai ușor să-ți depășești propriile limite învinovățind pe alții și astfel se nasc sentimentele negative față de ceilalți.
Cel mai bun lucru este să înveți să te descoperi și să te vezi așa cum ești (cu bune și rele), treaba asta o recunosc doar oamenii cu caracter, oamenii care doresc mult mai mult de la ei, oameni care iși recunosc greșelile, făcute cu știință, sau nu… acești oameni, acceptă sfatul pozitiv indrumarea unora care le vor doar binele și fac schimbări in viața lor ,…ceilalți ..nu …
Nu există nu pot scăpa de gândurile negative
Din propria experiență, lupta cu acele gânduri negative poate întări gândirea negativă, de fapt, acest tip de gândire, înrăutățind lucrurile. Deci, cu cât încercăm să nu ne gândim la ceva negativ, cu atât vom sfârșit să ne gândim la acest lucru. Gândurile negative formează pereții propriei închisori, o închisoare pe care o creâm pentru noi. Așadar, ieșirea din închisoare este pasul cel mare pentru a ne schimba gândirea.
Cea mai ușoară modalitate de a ieși din acea închisoare este să ne înconjurăm de oameni pozitivi și experiențe plăcute. Dacă oamenii din jurul nostru sunt pozitivi, va fi mai ușor să ținem departe gândirea negativă. Orice declanșator de gândire negativă va fi mai ușor de dezactivat dacă optimismul ne înconjoară. Un gând nu are altă putere decât ceea ce îi oferi.
Se știe deja că și influențele genetice pot da naștere la tulburări caracteristice ale gândurilor negative. Dar acest lucru poate fi schimbat și dacă învățăm să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive ale vieții noastre și trebuie să identificăm gândurile negative și contextul în care acestea apar.
Le mulțumesc prietenilor mei de pe social media care m-au ajutat să scriu acest articol.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului
Mi-a placut articolul, multumesc pentru sfaturi!
Se intampla de multe ori ca mintea noastra perversa sa nasca niste ganduri negative dar cel mai important lucru este sa ai puterea sa treci peste acestea si sa nu te lasi coplesit de ele. Persoanele din jurul tau pot sa fie de mare ajutor atunci cand treci prin astfel de stari sau alteori nu poti avea o baza in persoanele din jurul tau iar in acest caz este mai bine sa apelezi la specialisti.