Astăzi am din nou o temă care tulbură viața multora dintre noi. Iubirea este egoistă sau nu? Dacă te iubești pe tine însuți, nu poți iubi pe ceilalți sau iubi viața? Despre asta, am scris astăzi. Un subiect îndelung studiat.
Eu una, cred că trebuie să învățăm să ne iubim pe noi înșine. Să învățăm să ne bucurăm de noi înșine, cine suntem, ce avem, ce realizăm, să ne simțim mulțumiți de modul în care ne atingem obiectivele, cum să trăim viața, să învățăm să râdem de noi înșine, să fim mai corecți cu lumea în jurul nostru, să fim mai asertivi. Iubirea de sine e benefică până la punctul in care devine obsesie. Apoi, să nu uităm de cei din jurul nostru. Ne raportăm la ceilalți din relația noastră cu noi înșine.
Sentimente sănătoase sau toxice?
În viața noastră întâlnim oameni de la care putem învăța ceva, dar și oameni care își doresc totul pentru ei, într-un mod egoist. Aceste tipuri de oameni se victimizează întotdeauna, fără să facă nimic pentru a schimba toate acestea. Acești oameni nu încearcă să se „oprească” o clipă, pentru a analiza situația în care se află.
Dintre toate fațetele iubirii, există una despre care vorbim mai rar și este iubirea pe care o simțim pentru noi înșine. Iubirea de sine este benefică, dar într-o oarecare măsură, altfel devine o obsesie care nu este plăcută. Să te iubești și să nu-i iubești pe ceilalți te transformă într-un egoist, „iubește-mă, dar nu te iubesc”.
Cum ne afectează anturajul?
Individul face parte din acea categorie pe care anturajul format din prieteni falși dictează viața „victimei”. Victima, dacă este un om slab devine complice al anturajului și își ucide sentimentele față de ceialți, familia, prietenii etc.
Influența oamenilor este invizibilă și silențioasă, se acumulează în timp, dar efectele sale ajung să fie foarte vizibile pe termen lung. Fiecare prieten sau cunoscut lasă o influență mai mare sau mai mică. De fapt, ajungem să semănăm foarte mult cu oamenii din jurul nostru.
Acest mod de trăire nu implică afectivitate față de ceialți, însă vrea să fie considerat iubit, cel mai important pentru ceilalți, fără a depune nici cel mai puțin efort. Modul în care răspunde în fața momentelor dificile este cel care îl definește ca persoană, fără a-și trăi viața cu un scop anume.
Devino cea mai bună versiune a ta
Cu efort, victima poate scăpa de acest lucru, dacă își reorganizează viața, să persevereze pentru a fi cel mai bun, ca înainte. Individul va putea învăța să-și relanseze viața, jobul sau cariera. Să aibă din nou sentimente față de familie, prieteni etc. Să se provoace pe sine să facă ceva ce nu credea că înainte ar fi realizat.
Nu ar trebui să fugim de experiențele negative ale oamenilor sau mai bine zis experiențele noastre negative cu ei. Ba din contră, această experiență să ne servească drept lecție. Nu, nu e un un articol ficțiune sau scris pentru a impresiona, este scris din viață, din viața fiecăruia dintre noi.
Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizati şi inseraţi vizibil link-ul articolului
Anturajul este un prim test al propriei personalități. Este locul unde înveți că există persoane care gândesc altfel, care folosesc alte unități de măsură. Este locul în care-ți testezi încrederea în ceea ce știi. Când în urma unei întâlniri cu el îți schimbi o părere este de preferat să reanalizezi a doua zi. Este posibil ca el să fi avut dreptate și ai învățat ceva nou, dar este posibil ca tu să fi avut dreptate și ai renunțat prea ușor … și iar ai avut ceva de învățat.