Evadarea de o zi: Stațiunea Durău

1

După ce am vizitat Mănăstirea Durău, am început să ne plimbăm în jurul stațiunii Durău pentru a vedea ce anume atrage mii de vizitatori anual. Pe lângă odihnă, stațiunea este recomandată și celor care suferă de diverse boli cronice, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă în sezonul rece.

Stațiunea Durău

Când am ajuns acolo, stațiunea Durău nu părea atât de mare, dar în schimb am fost uimiți de frumusețea naturii. Brazii uriași par să o protejeze și în față se vedea Masivul Ceahlău. Când am început să ne plimbăm prin stațiune ne-am dat seama că nu este atât de mică și că frumusețea locului și poluarea zero atrag vizitatorii.

Am vrut să fac un videoclip despre stațiune așa cum am făcut la mănăstire, dar cu miile de oameni care se plimbau, acest lucru a fost imposibil și m-am mulțumit să fac fotografii. Deoarece a fost o vizită de o zi, am vrut să iau cu mine stațiunea, cel puțin în fotografii.

De la stațiune puteți face trasee către Munții Ceahlău, Cascada Duruitoarea sau mergeți cu telegondola. Pentru că am fost în contra timp, nu am făcut nimic din toate acestea și sper că va fi o data viitoare.

Accesul în stațiune se poate face urmând drumul DN 15 care leagă așezările urbane Turda și Bacău, atât prin Bistricioara (situată la doar 16 km de Durau), cât și prin Bicaz – Baraj (situat la 28 km).

Scurt istoric al Stațiunii

Durău este o stațiune montană din județul Neamț, România, care face parte din satul Ceahlău, reședința comunei Ceahlău. Se află la poalele masivului Ceahlău (pe versantul său nord-vestic) la o altitudine de 780-800 metri și este situat la o distanță de 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bistrița.

Datorită liniștii și aerului curat de munte, stațiunea Durău este un loc de odihnă și relaxare pentru turiști. Stațiunea este recomandată și pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar și pentru tratamente precum nevroze astenice, stări de slăbiciune, anemie, recuperare după eforturi mentale. Prin urmare, este o bună oportunitate pentru vizitatori să-și umple plămânii cu aer proaspăt.

Dacă doriți să faceți o vizită virtuală la Stațiunea Durău, o puteți face accesând clipul atașat mai jos.

Puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol, condiția este să precizați și inserați vizibil link-ul articolului.

1 COMENTARIU

  1. […] După ce am plecat de la Stațiunea Borsec, am poposit nițel la Stațiunea Durău. Știți voi stațiunea care este chiar lângă Ceahlău, punct de plecare pentru trasee ​​montane și multe altele. Sincer prea multe nu dezvălui, dacă doriți să aflați cum e la Durău, evadați de-acasă, doar e caniculă, iar o escapadă la munte este binevenită. Am scris deja despre istoria stațiunii montane aici. […]

Lasă un răspuns